Grote kans dat je dat potje met rode currypasta niet in één keer hebt gebruikt. Je hebt dus nog wat over en daar wil je wat mee maken. Of je hebt gewoon zin in een lekker pittige curry. Kan natuurlijk ook. Daarom geven we je hier 5 Thaise rode curry recepten met currypasta als basis. Bekijk ze allemaal en laat je inspireren!
5 rode curry recepten
Dit zijn 5 lekkere, gezonde én makkelijke recepten met rode currypasta:
Pittige Thaise rijst met gehakt
Met een fried rice zit je altijd goed … maar met deze pittige Thaise rijst met gehakt al helemaal. Dit gerecht is namelijk snel klaar en barst van de smaak. Niet alleen door de currypasta, maar ook door de vissaus én door een extra rood of groen pepertje. Voor als je echt wel een beetje meer pit in je leven kan gebruiken.
Tip: Bekijk ook onze andere gebakken rijst recepten!
Thaise kippensoep
Die currypasta is natuurlijk ook geschikt om een rode curry soep mee te maken. En wij zouden dan gaan voor onze pittige Thaise kippensoep. Ook wel tom kha kai genoemd. Met kokosmelk, citroengras, gember én een theelepeltje currypasta is het een frisse en romige soep met genoeg pit om een extra glaasje water neer te moeten zetten. En nog laag in calorieën ook!
Tip: Geniet ook van onze andere comfort food recepten!
Pittige Thaise tomatenrijst met biefstuk
Simpel, lekker en sneller klaar dat je wokgerecht kunt zeggen. Dat zorgt ervoor dat onze pittige Thaise tomatenrijst met biefstuk één van de meeste handige rode curry recepten is om in je repertoire te hebben voor wanneer je laat thuis bent na een drukke werkdag of na het sporten. Ook lekker met zalm, kip of garnalen trouwens!
Thaise rijstkroketjes met aubergine
Niet per se een hoofdgerecht, maar we willen je dit recept voor Thaise rijstkroketjes met aubergine niet onthouden. Het is namelijk een leuk en lekker borrelhapje dat net even anders is dan jij en je gasten gewend zijn. Gaat vooral goed samen met een lekker pilsje of frisse cocktail, maar ook een ijsthee is er lekker bij!
Welke kruiden zitten er in rode currypasta?
Heb je geen currypasta in huis, maar wil je wel één van bovenstaande rode curry recepten maken? Geen probleem. Met een beetje kruiden in je keukenkastje kom je vaak ook al een heel eind. Met deze kruiden kom je al een heel eind bij het maken van je eigen currypasta:
- rode pepers (minimaal 2)
- korianderpoeder
- citroengras
- paprikapoeder
- komijnpoeder
- gember
- knoflook
- rode ui
- bruine suiker
- limoensap
- vissaus
Meng vervolgens 2 rode pepers met het sap van 1 limoen, een rode ui, een eetlepel vissaus en een theelepel van alle kruiden in een blender of keukenmachine tot een smeuïge pasta en gebruik het direct in je gerecht of bewaar het goed afgesloten in de koelkast. Daar blijft het vaak wel een paar weken goed!
Nog inspiratie nodig?
We got you. Check ijvoorbeeld al onze Thaise recepten voor nog meer rode curry recepten (ook groen en geel!) of bekijk onze 15 snelle & gezonde curry recepten voor gegarandeerd succesvolle gerechten. Altijd goed!