2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x vegetarische curry recepten

15 dec. 2023 – Leestijd 3 min

Maak kennis met de lekkerste vegetarische curry recepten van Lassie en laat je verrassen door zowel Thaise als Indiase gerechten. Met groenten als zoete aardappel en bloemkool, kikkererwten en linzen en natuurlijk een romige saus van smaakvolle kokosmelk. Bekijk ze allemaal!

602 Basmatirijst Milde Maleisische linzencurry snelle wortelpickle

1. Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten

Deze Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten is misschien wel één van onze favoriete vegetarische curry recepten. Dit gerecht zit namelijk bom- en bomvol groenten: prei, pompoen, tomaten, sugarsnaps en taugé. Allemaal gestoofd in een mix van Thaise groene currypasta en kokosmelk. Lekker met wat limoen of verse koriander!

2. Kikkererwtencurry

Kikkererwten zorgen voor eiwitten én geven een lekkere bite aan je gerecht. Daarom passen ze goed in vegetarische curry recepten. Dat bewijst deze kikkererwtencurry wel. Een lekker romige madras curry met ook wortelen, spinazie en een flinke dot Griekse yoghurt. Dus geen wonder dat de kleintjes thuis hier ook dol op zijn!

Stazak Basmati Lime Koriander Thaise Groentecurry Met Pompoen
Basmatirijst Kikkererwtencurry

3. Bloemkoolcurry met abrikozen en amandelen

Bloemkool en kerrie zijn twee handen op één buik. Daar kun je dus prima vegetarische curry recepten mee maken. Deze vegan bloemkoolcurry met abrikozen en amandelen, bijvoorbeeld. Een makkelijk gerecht met gezonde bloemkool, zoet fruit en crunchy nootjes. Veel smaak en textuur dus. Ook lekker met een eitje erbij!

4. Massaman curry met zoete aardappel

Massaman is een milde Thaise curry. Niet zo pittig dus. Net als de meeste Thaise curry’s maak je massaman curry met zoete aardappel gewoon met een currypasta en wat kokosmelk. En daar doen we dan ook nog wat rode uien, sugarsnaps en een kaneelstokje bij. Een ideaal gerecht om je aan op te warmen op een koude, regenachtige dag.

Halfvolkoren Toverrijst Bloemkoolcurry Met Abrikozen En Amandelen Insta Website
630 Massaman curry zoete aardappel Variatie Klassiekers 1

5. Pittige linzencurry

Denk je aan vegetarische curry recepten, dan denk je ongetwijfeld ook aan linzencurry’s. En terecht, want linzen zijn gezond en heel veelzijdig. Je kunt er dan ook allerlei verschillende curry’s mee maken. Thaise en Indiase. Zelf gaan we vaak voor deze pittige linzencurry met madras kerriepoeder als smaakmaker. Lekker met broccoli en wortel!

6. Tomatencurry met eieren

In deze Indiase tomatencurry met eieren draait het allemaal om de kruiden. We gebruiken naast knoflook en gember namelijk ook nog een paar theelepeltjes garam masala én madras kruiden om die verse tomatensaus op smaak te brengen. Hoef je alleen nog maar de rijst, bimi en wat eitjes te koken. Meer heb je niet nodig. Lekker en simpel!

Basmatirijst Pittige Linzencurry
Basmati Extra Tomatencurry Met Eieren

7. Kokosrijst met gebakken spruiten, kikkererwten en currypasta
Deze kokosrijst met gebakken spruiten, kikkererwten en currypasta is een vegan curry van Living The Green Life. En wat voor één! Je maakt namelijk geen romige saus met kokosmelk, maar gebruikt kokosrasp en -drink om juist de rijst die lekkere friszoete smaak te geven. Past perfect bij de spicy kikkererwten en spruiten!

8. Madras curry met champignons en sojabonen

Je hebt natuurlijk Thaise en Indiase curry’s. Maar wat nu als we die combineren? Dan krijg je deze madras curry met champignons en sojabonen. Een heerlijke mix met ook tomatenblokjes, bosuitjes, cashewnoten of sesamzaadjes. Tip: maak dit gerecht een dag van tevoren. Dan trekken de smaken er nóg beter in!

637 Basmatirijst Kokosrijst
Stazak Basmati Kokos Citroengras Madras Curry Metchampignons En Sojaboontjes

9. Thaise pastinaakcurry met cashewnoten

Pastinaken zijn een soort witte, stevige wortelen met een beetje een anijsachtige smaak. Ze blijven dus lekker stevig en geven een frisse touch aan een pikante curry. Hartstikke lekker. Daarom komen we bij Lassie vaak uit bij deze Thaise pastinaakcurry met cashewnoten als we op zoek zijn naar vegetarische curry recepten!

10. Milde Maleisische linzencurry & snelle wortelpickle

Tot slot: de milde maleisische linzencurry & snelle wortelpickle. Eén van de vegetarische curry recepten van vegan kookboekenschrijfster en foodblogger Milou van der Will, maar vooral een heerlijk bordje gezond comfort food. Zeker als je er wat naanbrood bij serveert. Het perfecte gerecht voor op de vrijdagavond als je het ons vraagt.

528 Notenrijst Rode pastinaakcurry cashewnoten koriander notenrijst
602 Basmatirijst Milde Maleisische linzencurry snelle wortelpickle

Nog meer inspiratie nodig?

Bekijk dan bijvoorbeeld deze 10 vegetarische eenpansgerechten. Of check of er iets lekkers voor je bij zit tussen onze 5 favoriete recepten voor een vega poké bowl. Altijd lekker, altijd gezond en altijd makkelijk te maken. Altijd goed.