2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x tomaatjes uit de oven

30 sep. 2022 – Leestijd 3 min
Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse Ovenschotel Met Tomaat

Gegrilde kerstomaatjes, met courgette, zalm of met een lekkere balsamico glaze - dit zijn onze lekkerste recepten met tomaatjes uit de oven. Lekker, gezond en makkelijk te maken. Let’s go!

Halfvolkoren Toverrijst Shoarma Met Kk Fetasaus Campagne

Kruidige shoarmareepjes met komkommer-fetasaus

We trappen deze lijst af met één van onze favoriete recepten voor cherrytomaatjes uit de oven: kruidige shoarmareepjes met komkommer-fetasaus. Het zoete van de geroosterde kerstomaatjes gaat namelijk perfect samen met de kruidige shoarma en de frisse saus. Moet je eens proberen!

Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse Ovenschotel Met Tomaat

Italiaanse ovenschotel

Deze Italiaanse ovenschotel heeft alles wat je wil: gezonde courgette, uien en tomaten met een royale laag gesmolten mozzarella. Tel daar nog een salade met een dressing van balsamico bij op en je hebt een nieuwe favoriet om met de hele familie van te genieten. Ook makkelijk van tevoren te maken!

Toverrijst Zalm Uit De Oven Met Kruidenboter Spinazie En Boontjes

Zalm met kruidenboter en tomaatjes uit de oven

Zoals de naam al doet vermoeden, bereiden we in dit recept voor zalm met kruidenboter de zalm in de oven met tomaatjes en paprika erbij. Ondertussen koken we ook nog wat sperzieboontjes erbij. Zo kom je gegarandeerd aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. Zonder dat je het doorhebt.

Zilvervliesrijst Linzen Geroosterde Wortels Met Linzenmix.jpg

Geroosterde wortels met linzenrijst

Geroosterde tomaatjes uit de oven? Die gaan heel goed samen met de pastinaak, wortels en rode uien uit dit vegetarische recept voor geroosterde wortels met linzenrijst. De linzen geven de rijst wat extra body en met een paar pompoenpitjes voeg je ook eenvoudig wat crunch toe. Echt een complete maaltijd dus!

Gele Rijst Schol Met Gele Rijst En Zoete Tomaat

Schol met gele rijst en zoete tomaat

Deze schol met gele rijst en zoete tomaat is een feestje op je bord. En niet alleen door de vrolijke kleuren. De combinatie van sinaasappel, gember, ras el hanout, rode peper én honing geven namelijk een smaakexplosie waar je van binnen helemaal warm van wordt. Lekker in de lente én herfst!

537 Voorgestoomde Bulgur Baking tray herfstgroente walnoten bulgur

Baking tray met herfstgroenten, walnoten & bulgur

Over de herfst gesproken … wat dacht je van een baking tray met herfstgroenten, walnoten en bulgur? Een lekker makkelijk gerecht met pompoen, courgette en tomaatjes uit de oven. Hups, alles op de bakplaat en roosteren maar. De krokante walnoten, zachte geitenkaas en zoete honing maken het daarbij helemaal af!

Tip: Lees ook Lassie Favo’s: 7 traybake recepten voor nog meer baking tray ideeën!

Couscous Biefstuk En Tomaten Met Abrikozen Uit De Oven

Biefstuk met abrikozen en tomaatjes uit de oven

Een lekker gerecht met Midden-Oosters tintje, deze biefstuk met tomaat en abrikozen. We marineren het vlees namelijk in een mengsel van komijn en kaneel voordat we het grillen en past helemaal bij de zoete uien, abrikozen en tomaatjes uit de oven. Lekker met luchtige couscous en eventueel wat crunchy amandelen!

473 Paella gebakken tomaten

Groentepaella met gebakken tomaten

Kun je ook tomaatjes grillen in de oven? Zeker! Dat bewijst dit recept voor groentepaella met gebakken tomaten wel. Terwijl de paella met courgette, wortel, paprika en kikkererwten langzaam gaart, snijd je de tomaten doormidden en grill je ze in een paar minuutjes in de oven. Dat ziet er niet alleen heel tof uit, maar is ook nog heel lekker!

3 kleuren Quinoa - Quinoa met geroosterde groenten

Quinoa met geroosterde groenten

Als we het hebben over geroosterde groenten, dan kunnen tomaatjes uit de oven eigenlijk niet ontbreken. Ook in dit recept voor quinoa met geroosterde groenten niet. Hier serveren we geroosterde courgette, aubergine, paprika en wat cherrytomaatjes met olijven en feta, maar je kunt er in principe elke seizoensgroente voor gebruiken!

Leestip: 12x geroosterde groenten uit de oven

Toverrijst Kabeljauw En Broccolli

Toverrijst met kabeljauw en broccoli

Net als zalm, kun je ook kabeljauw met tomaatjes uit de oven maken. In dit recept voor Toverrijst met kabeljauw en broccoli serveren we de vis met … ja, broccoli. En tomaten dus. Het vocht uit de vis en de tomaatjes gebruiken we daarbij voor een een lekkere frisse yoghurtsaus. No waste!

Nog meer recepten zien?

Check dan hier al onze recepten met tomaat!