2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: Thaise curry recepten

13 dec. 2023 – Leestijd 3 min

Maak kennis met onze favoriete Thaise curry recepten en laat je verrassen door de lekkerste gerechten met rode curry of groene curry. Met kip, vis, garnalen of vegetarisch en met extra veel groenten. Er zit altijd wel iets bij waar je zin in hebt!

528 Notenrijst Rode pastinaakcurry cashewnoten koriander notenrijst

Onze lekkerste Thaise curry recepten

Altijd lekker, gezond en makkelijk te maken. Altijd goed.

Stazak Basmati Lime Koriander Thaise Groentecurry Met Pompoen

Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten

Onze Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten maak je met boemboe voor Thaise groene curry en is helemaal vegetarisch. Vegan zelfs. En dankzij onze Voorgestoomde Pandanrijst staat ‘ie ook binnen 20 minuten al op tafel. Ideaal als je weinig tijd hebt om te koken, maar wél gezond wilt weten!

Bekijk het recept hier.

Rijke Roerbakrijst Wit Thaise Kipcurry Met Sperzieboontjes

Thaise kipcurry met sperzieboontjes

Van alle Thaise curry recepten is deze Thaise kipcurry met sperzieboontjes misschien wel het makkelijkst om te maken. Je maakt deze curry namelijk in één pan. Daarmee geef je niet alleen de kip en de groenten veel smaak mee, maar ook de rijst wordt daarmee meteen heel erg lekker. Scheelt bovendien weer afwas!

Bekijk het recept hier.

Pandanrijst Thaise Viscurry

Thaise viscurry met courgette en citroen

Groene curry is ook echt groene curry met dit recept voor Thaise viscurry. Je maakt dit gerecht namelijk met groene paprika en courgette. En door rijstwater in plaats van kokosmelk te gebruiken, houden we ook het aantal calorieën wat lager. Een goede curry om te eten als je aan de lijn doet dus. Zeker het proberen waard!

Bekijk het recept hier.

Tip: Lees ook Dit is je rijstwater niet weg moet gooien voor nog meer handige toepassingen van rijstwater!

630 Massaman curry zoete aardappel Variatie Klassiekers 1

Massaman curry met zoete aardappel

De meeste Thaise curry recepten maak je met gele, groene of rode currypasta. De massaman currypasta is wat minder bekend … maar daarom niet minder lekker! Deze traditionele curry is net even wat milder en dus is deze massaman curry met zoete aardappel ook geschikt als je niet zo van pittig eten houdt.

Bekijk het recept hier.

Pandanrijst Thaise Kippensoep

Pittige Thaise kippensoep (of met garnalen)

Deze pittige Thaise kippensoep is een soort rode curry soep. Daarmee vinden we dat ‘ie ook wel in dit rijtje met Thaise curry recepten thuis hoort. Bovendien zit deze kleurrijke soep bomvol groenten en kun je ‘m ook met garnalen bereiden als je daarvan houdt. Een lekker veelzijdig soepie dus om in je repertoire te hebben!

Bekijk het recept hier.

637 Basmatirijst Kokosrijst

Kokoskrijst met gebakken spruiten, kikkererwten en currypasta

Deze kokosrijst met gebakken spruiten, kikkererwten en currypasta komt uit de koker van Living the Green Life, een team van foodies die je graag voorzien van de lekkerste vegan recepten. Zij hebben deze groene curry speciaal voor Lassie ontwikkeld. Zijn we blij mee, want iedere hap is een feestje!

Bekijk het recept hier.

528 Notenrijst Rode pastinaakcurry cashewnoten koriander notenrijst

Thaise curry met pastinaak en cashewnoten

Bij Thaise curry recepten denk je misschien niet meteen aan pastinaak. Toch kun je met deze echte groente een hele lekkere curry maken. De frisse, anijsachtige smaak gaat namelijk perfect samen met de pittige kruidenpasta en de zoetzure tomatenblokjes. Het ideale gerecht voor op een koude, regenachtige herfstdag!

Bekijk het recept hier.

Pandanrijst Extra Thaise Curry Van Pompoen Sperzieboontjes En Taugé

Thaise curry van pompoen, sperzieboontjes en taugé

Deze rode curry van pompoen, sperzieboontjes en taugé kun je helemaal zelf op smaak brengen. Wil je ‘m pittiger? Snijd dan een rood pepertje in dunne plakjes en gebruik als garnering. Liever minder pittig maken? Voeg dan juist wat suiker en limoensap toe. Zo maak je dit recept altijd precies zoals je hem het lekkerst vindt.

Bekijk het recept hier.

Nog meer Thais?

Kun je maar geen genoeg krijgen van de Thaise keuken? Bekijk dan hier al onze Thaise recepten en ontdek nog meer Thaise curry recepten, soepen, snelle roerbakschotels of een gebakken rijst (khao pad) met garnalen.