Makkelijk kerstdiner: 5 simpele kerstgerechten met succesgarantie

20 december 2021 – Leestijd 3 minuten
97 Risottorijst Saltimbocca champignonrisotto nieuw

Kerst! Een prachtige tijd waarin je samen bent met vrienden en familie. Maar ook een tijd waarin het voor veel mensen behoorlijk stressen is, want er moet een heel kerstmenu bereid worden. Misschien wel voor een grote groep zelfs. En dan wil je natuurlijk wel een beetje indruk maken. Om je daarbij te helpen hebben we 5 kerstgerechten voor een makkelijk kerstdiner voor je op een rijtje gezet. Met vlees, vis en vegetarisch - maar altijd lekker. Altijd goed.

Voorgerecht

Als je slim bent, maak je een pan soep als voorgerecht. Die kun je namelijk makkelijk van tevoren al klaar maken. Ook als je de hele familie over de vloer krijgt. Zelf zouden we gaan voor een lichte soep, zoals deze pompoensoep met orzo en rozemarijn. Maar je kunt natuurlijk ook één van onze andere soepen proberen of een paar van onze hapjes serveren als amuse!

5x simpele kerstgerechten voor een makkelijk kerstdiner

Geen tijd om te koken? Zie je er tegenop? Of ben je gewoon niet zo’n keukenprinses? Geen probleem. Deze 5 kerstgerechten voor een makkelijk kerstdiner kun je (grotendeels) goed voorbereiden, zodat je op de dag zelf niet veel meer hoeft te doen. Lekker makkelijk!

Saltimbocca met champignonrisotto

Een saltim-wat? Een saltimbocca. Dat is een stukje kalfsschnitzel omwikkeld met salie en plakjes Parmaham. Je kunt ze bovendien eenvoudig van tevoren maken, zodat je ze op het moment suprême alleen nog maar even hoeft te bakken. Serveer met een champignonrisotto voor één van de meest makkelijke én indrukwekkende kerstgerechten. Lekker met sperziebonen of geroosterde spruitjes!

Je vindt het recept hier.

Groentestoof van zoete aardappel en champignons (vega)

Rode wijn. Sinaasappelsap. En een paar takjes tijm. Stuk voor stuk echt smaken die passen bij kerst. Het mooie van dit gerecht is dat we je het kunt stoven in de oven. Je snijdt de groenten, schept om met de saus en schuift alles in de oven op het moment dat de hele familie aan het voorgerecht zit. Makkelijker wordt het niet. Tip voor vleesliefhebbers: leg er plakjes eendenborstfilet of entrecote op!

Bekijk hier het recept.

GROENTESTOOF VAN ZOETE AARDAPPEL EN CHAMPIGNONS

Zalmpakketje met parelcouscous en venkel

Bij kerst horen cadeautjes. En deze zalmpakketjes zijn echte cadeautjes op je bord. Je gasten kunnen ze zelf open maken om vervolgens te smullen van een mootje zalm die uit elkaar valt, parelcouscous met een bite en een zacht gestoofde venkel voor de frisse touch. En je raadt het al: een dag van tevoren al voor te bereiden én te maken in de oven. Ook geschikt voor de winter bbq!

Hier vind je het recept.

Portobello met tomaten-zilvervliesrijst (vega)

Gevulde groenten zijn altijd een succes. Dat is bij deze portobello met tomaten-zilvervliesrijst niet anders. Perfect als optie voor een makkelijk kerstdiner voor veganisten. Lekker met een bosuitje, crunchy hazelnootjes en wat verkruimelde feta (optioneel, het gerecht is dan niet meer vegan). Serveer met een groene salade of wat geroosterde groenten en er staat een indrukwekkend hoofdgerecht op tafel!

Check het recept hier.

Gestoofde kippendij met tutti frutti, rode kool en kaneel

Deze gestoofde kippendij met tutti frutti, rode kool en kaneel is misschien niet één van de traditionele kerstgerechten … maar daarom niet minder lekker! Sterker nog, je krijgt het er heerlijk warm van en is het weer eens een keer wat anders dan hachee (al is dat natuurlijk ook een makkelijk alternatief). Bovendien is het sneller klaar; je kunt deze stoof in een half uur al op tafel hebben staan. Ideaal!

Je kunt het recept hier vinden.

GESTOOFDE KIPPENDIJ MET TUTTI FRUTTI, RODE KOOL EN KANEEL

Nagerechten

Geen kerstmenu is compleet zonder nagerecht. Ook een makkelijker kerstdiner niet. Pak daarom eens uit met een risotto dolce met kersen en witte chocolade, met een feestelijke rijsttaart of bijvoorbeeld met tiramisu in een glaasje. Check al onze desserts en ontdek de perfecte afsluiter voor bij één van bovenstaande kerstgerechten!