2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

De 10 lekkerste mais recepten van Lassie

22 mrt. 2024 – Leestijd 3 min

Van snelle recepten met mais uit blik tot een hele maiskolf uit de oven - dit zijn de 10 lekkerste mais recepten van Lassie. Altijd vol smaak, gezond en makkelijk te maken. Altijd goed

650 Panklaar Toverrijst Vegan kimchi hotpot
633 Jambalaya gehakt maïs

1. Jambalaya met gehakt en mais

Jambalaya is een rijstschotel uit de cajunkeuken. Een soort paella, maar dan uit Amerika. En daar weten ze wel raad met mais. Deze jambalaya met gehakt is dan ook één van onze favoriete mais recepten. Bomvol groenten en bomvol smaak. Die moet je gewoon eens geprobeerd hebben!

Naar recept

One pot tomato orzo chorizo

2. One pot tomato-orzo met chorizo en prei

Een lekker makkelijk recept, deze one pot tomato-orzo met chorizo en prei. Alle ingrediënten gaan namelijk in één en dezelfde pan. Je bakt eerst de chorizo uit en vervolgens doe je de prei, paprika, orzo en tomatenblokjes erbij. Nog even 10 minuutjes stoven en je kunt al aan tafel. Een kind kan de was doen. Of koken.

Naar recept

Minuutje Zilvervliesrijst Mexicaanse rijstschotel nieuw

3. Mexicaanse rijstschotel

Deze Mexicaanse rijstschotel is één van die mais recepten die altijd wel in de smaak valt bij de kleintjes. Je maakt hem met een Mexicaanse melange van doperwt, paprika en dus mais. Gewoon uit blik of uit de diepvries. Daarmee staat dit gezonde recept vaak al in 10 minuten op tafel. Wel zo fijn als je net uit je werk thuis komt!

Naar recept

666 Toverrijst Gevulde aubergine gerookte tomatenrijst geitenkaas tijm

4. Gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm

Heb je de tijd om uitgebreid te koken? Maak dan eens deze gevulde aubergine met kruidige tomatenrijst en een geroosterde maiskolf uit de oven (of van de bbq). Een lekker vegetarisch gerecht dat er niet alleen leuk uitziet, maar ook nog eens heel goed smaakt. Ook te maken met vleestomaat of courgette!

Naar recept

563 Poke bowl rijst Crispy katsu chicken poké bowl Japanse wasabimayonaise nieuw

5. Crispy chicken poké bowl met Japanse wasabimayonaise

Poké bowls zijn handige recepten met mais uit blik. Je kunt de mais namelijk zo uit het blik over de rijst verdelen. Meer hoef je dan niet te doen. Deze crispy chicken poké bowl met Japanse wasabimayonaise is dan ook één van onze meest populaire mais recepten. Echt comfort food voor in het weekend!

Naar recept

Zilvervliesrijst Tomatenrijst Met Knakworstjes

6. Tomatenrijst met knakworstjes

Nog één van onze kidsproef recepten: tomatenrijst met knakworstjes. Een makkelijk gerecht waarbij je de rijst kookt in tomatensap. Lekker met paprika en mais. Daarbij snijden we de knakworstjes een centimetertje in en maken we ze warm in de oven. Voor een extra leuk en speels effect!

Naar recept

650 Panklaar Toverrijst Vegan kimchi hotpot

7. Vegan kimchi hotpot met paddenstoelen en mais

Ooit gehoord van hotpotten? Nee? Hotpotten is een soort Chinees fonduen waarbij iedereen zijn of haar favoriete groenten, vlees en vis gaart in een grote pan met bouillon die in het midden van de tafel staat. Een gezellige en lekkere bezigheid waar je ook heel goed een blikje mais bij open kunt trekken!

Naar recept

669 Half Volkoren Toverrijst Gevulde Mexicaanse puntpaprikas rijst tonijn cheddarkaas

8. Gevulde Mexicaanse puntpaprika’s met rijst, tonijn en cheddar

Deze gevulde Mexicaanse puntpaprika’s met rijst, tonijn en cheddar zijn een soort tuna melt uit de oven. Met nacho’s en guacamole een complete maaltijd, maar ook geschikt als stevige snack voor bij een zomerse borrel. Je kunt dit recept namelijk goed van tevoren voorbereiden en vervolgens roosteren op de bbq!

Naar recept

82 Toverrijst Kleurige rijst ham doperwtjes ananas

9. Kleurige rijst met ham, doperwtjes en ananas

Ham en ananas zijn samen een match made in heaven. Doe daar nog wat maiskorrels en groene doperwtjes bij en je hebt een kleurrijk en lekker feestje op je bord. En ook niet onbelangrijk: dit recept is met een kwartiertje klaar. Heb je mooi nog wat extra tijd om buiten te spelen met je kids!

Naar recept

Halfvolkoren Toverrijst Bowl Met Mexicaanse Half Volkorenrijst Insta

10. Mexicaanse bowl

Zeg je mais, dan zeg je Mexico. Dus natuurlijk sluiten we af met één van onze lekkerste Mexicaanse mais recepten: de Mexicaanse bowl. Een lekker kommetje rijst met kruidig gehakt, knapperige paprika en zwarte bonen. Lekker met verkruimelde feta, een drizzle chilisaus en wat romige blokjes avocado!

Naar recept

En bekijk nog meer mais recepten!

We hebben natuurlijk nog veel meer mais recepten voor je. Bijvoorbeeld deze poké bowl met zalm, avocadoroos en roasted sesam of ons recept voor Japanse zalm hotpot met Chinese kool en rettich. En wat dacht je van onze Mexicaanse burritobowl? Daar scoor je ook altijd punten mee. Bij iedereen aan tafel!