Biologisch eten? Met Lassie kan het. Bekijk hieronder onze favoriete recepten met bio granen en laat je inspireren door lekkere, gezonde én makkelijke gerechten!
Wat is biologisch eten?
Biologisch eten is eten waarbij er zoveel mogelijk rekening gehouden is met natuur, milieu en dierenwelzijn. Bij het kweken van groenten en fruit gebruiken boeren bijvoorbeeld geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Kippen, koeien en varkens krijgen ook meer ruimte en mogen lekker veel naar buiten. Op die manier houden boeren de productie van hun voedsel zo natuurlijk mogelijk.
Hoe je biologisch eten herkent? Simpel. Op de verpakking staat dan het Europees biologisch keurmerk:een groen logo met sterretjes in de vorm van een blaadje!
10x recepten voor biologisch eten
Dit zijn 10 onze favoriete recepten met biologische granen:
1. Aubergine gevuld met pilav
In dit recept voor aubergine gevuld met pilav vullen we de groente met een pilav op basis van onze biologische bulgur. Een smaakvol mengsel met onder andere komijn, kaneel en zoete dadels. Lekker met gehakte pistachenootjes en feta!
Tip: Nog meer inspiratie? Check ook 7x gevulde groente (ook van de bbq)!
2. Geroosterde wortelsalade met quinoa en boerenkool
Onze BIO Quinoa bevat veel eiwitten en vezels waar je lekker lang energie van krijgt. Dat maakt het de perfecte basis voor een gezonde maaltijdsalade. Maak bijvoorbeeld eens de geroosterde wortelsalade met quinoa en boerenkool
van Living The Green Life!
Tip: Of laat je inspireren door 8x de lekkerste quinoa salade!
3. Toverrijst met kabeljauw en broccoli
Laat je vanavond eens verrassen door ons recept voor Toverrijst met kabeljauw en broccoli! Of beter gezegd: BIO Toverrijst met kabeljauw, broccoli, tomaten, verse kruiden en een frisse saus van Griekse yoghurt. Makkelijk te maken, snel klaar en lekker slank biologisch eten!
4. Geroosterde asperges met beenham en frisse kruidencouscous
Net even anders dan je gewend bent, deze geroosterde asperges met beenham en frisse kruidencouscous van Janneke Philippi. Dit keer namelijk geen gekookte krieltjes en botersaus, maar kruidige couscous en geroosterde asperges. Moet je eens geprobeerd hebben!
5. Groene bulgursalade met gerookte zalm en avocadodressing
Deze groene bulgursalade met gerookte zalm en avocadodressing zet je al binnen 10 minuten op tafel! Ideaal voor als je geen tijd hebt om te koken of als het buiten tropisch warm is. En met sojaboontjes, baby spinazie en avocado is ‘ie nog gezond ook!
Tip: Check voor meer inspiratie ook 5x bulgursalade recepten (snel en eenvoudig te maken)!
6. Vegetarische kipstukjes met sperziebonen en pittige tomatensaus
Zacht gesmoorde groenten, knapperige vegakip en een tomatensaus met een beetje pit. Ons recept voor vegetarische kipstukjes met sperziebonen en een pittige tomatensaus heeft het allemaal. En kun je geen vega kipstukjes vinden? Bak dan eens wat tofu knapperig!
Lees ook Tofu bakken: hoe moet dat?
7. Volkoren couscous met linzenstoof en amandel
Nu ook bij Lassie: volkoren couscous. Biologische couscous, maar dan volkoren. Nog meer vezels en eiwitten dus. De perfecte basis voor onze volkoren couscous met linzenstoof en amandel. Lekker met wat chilivlokken voor als je wel van een beetje spicy houdt!
8. Runderreepjes met quinoa, spruitjes en pompoen
Met seizoensgroenten, geurige kerrie en verse rozemarijn zijn deze runderreepjes met quinoa, spruitjes en pompoen misschien wel het perfecte recept voor biologisch eten in de herfst. En ook niet onbelangrijk: dit gerecht staat vaak al binnen 20 minuten op tafel!
9. Babyhapje zoete aardappel, couscous en gehakt
Ook kinderen kunnen natuurlijk biologisch eten met Lassie! Schotel je kleintje bijvoorbeeld eens dit babyhapje met zoete aardappel, couscous en gehakt
voor. Een vrolijk en lekker gerechtje met zoete sinaasappeldressing waardoor gerechtje altijd een succes wordt. Sowieso.
10. Zilvervliesrijst met zwarte bonen en aubergine
Last but not least, onze biologische zilvervliesrijst met zwarte bonen en aubergine. Een makkelijk en veelzijdige gerecht met gegrilde groente en peulvruchten naar keuze. Wij maken ‘m hier met zwarte bonen, maar je kunt dit gerecht ook eten met kikkererwten of rode kidneybonen. Wat je nog maar hebt liggen!