Klassieke gerechten zijn niet voor niets klassiekers. Daarmee zet je namelijk altijd iets lekkers op tafel. En met deze 10 recepten maak je die klassieke gerechten ook eenvoudig vegetarisch. Succes gegarandeerd!
1. Nasi goreng met pittige omelet en broccoli
Nasi is één van die klassieke gerechten die bijna bij elke Nederlander regelmatig op tafel komt te staan. Vaak met kipsaté, maar je maakt ‘m ook heel eenvoudig vega. Deze vegetarische nasi serveren we namelijk met een pittige omelet en wat vliespinda’s voor de crunch … en de extra eiwitten.
2. Risotto met champignons
Denk je aan vegetarische risotto’s, dan denk je waarschijnlijk aan champignonrisotto. Logisch ook, want de paddenstoelen zijn qua structuur natuurlijk goede vleesvervangers. Zo geven ze in deze risotto met champignons toch gewoon een lekkere bite aan je gerecht. Voor een bordje vega comfort food!
Tip: Lees ook 10 vegetarische risotto recepten voor nog meer inspiratie!
3. Paella met spinazie, rozijnen en kikkererwten
Je hebt helemaal geen chorizo, kip of zelfs garnalen nodig om een lekkere paella te maken. Sterker nog, deze vegetarische paella zit met een snufje ras el hanout net zo vol smaak. Bovendien is ‘ie zo ook een stuk makkelijker te maken. Ook lekker met linzen of zwarte bonen in plaats van kikkererwten!
4. Massaman curry met zoete aardappel
Zin in een vegetarische curry? Ga dan eens voor onze massaman curry met zoete aardappel. Een mildpittige curry met lekker veel groenten die je zachtjes stooft in smaakvolle kokosmelk. Makkelijk én gezond. Een echt vega feestje op je bord. Moet je eens geprobeerd hebben!
5. Zoetzure vegetarische balletjes met paprika
Balletjes in tomatensaus. Een klassiek gerecht dat je in veel verschillende keukens over de hele wereld terugvindt én tegenwoordig ook eenvoudig vegetarisch te maken. Zo maken wij graag deze zoetzure vegetarische balletjes met paprika. Een simpel en snel gerecht voor als je niet veel zin hebt om te koken, maar wel lekker wilt eten!
6. Groene jambalaya met feta en emandel
Jambalaya is een klassiek gerecht uit de Amerikaanse keuken. Uit de cajun keuken in Louisiana om precies te zijn. Jambalaya’s lijken wel een beetje op een paella, maar dan net even anders. Wel net zo lekker. Zeker deze vegetarische jambalaya met courgette, doperwten en groene asperges is een aanrader!
7. Pompoen poké bowl met kruidige tofu en mango
Van Amerika gaan we helemaal naar Japan voor een heerlijke vegetarische poké bowl: onze pompoen poké bowl met kruidige tofu en mango. Een makkelijke bowl met een explosie aan smaken en texturen: romige pompoen, krokante tofu met een pittige touch, zoete mango en frisse komkommer. Precies zoals het hoort.
Tip: Nog meer inspiratie? Check ook deze 5 vega poké bowls!
8. Groentetajine met reuzenbonen en couscous
Een tajine is een Marokkaanse stoofpot. En met alleen maar groenten maak je die heel eenvoudig vegetarisch. Onze groentetajine met reuzenbonen en couscous is bovendien heel veelzijdig. In het recept maken we ‘m met paprika, pompoen en courgette, maar gebruik vooral wat je lekker vindt … of wat in het seizoen is!
9. Aubergine gevuld met pilav
Of eigenlijk bulgur pilavi. Dat is oorspronkelijk een Turks bijgerecht, maar ook heel geschikt om groenten mee te vullen. Bij Lassie maken we dan ook graag deze aubergine gevuld met pilav. Lekker met gehakte dadels, pistachenootjes en wat feta. Bovendien doet de oven hier het meeste werk. Dat scheelt weer!
10. Ei kerrie met verse ananas
Kip kerrie is inmiddels ook echt een klassiek gerecht uit de Nederlandse keuken. Alleen niet vegetarisch. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen met een eitje. In ons recept voor ei kerrie met verse ananas gebruiken we die namelijk om het vlees te vervangen en dat pakt verrassend goed uit. Probeer het vanavond eens en ervaar het zelf!
Nog meer ideeën nodig?
Check dan hier al onze vegetarische recepten!