5x lekkere recepten met groene groenten

16 nov. 2023 – Leestijd 2 min
551 Voorgestoomde Bulgur Groene bulgur salade met gerookte zalm en avocadodressing

Groene groenten: gezond, belangrijk voor je lichaam en, met een goed recept, ook nog eens lekker! Van spinazie tot rucola, je kan deze vitaminebommetjes verwerken in talloze recepten. Wij zetten 5 lekkere recepten met groene groenten op een rijtje. En je komt te weten welke groene groenten er allemaal zijn.

5 lekkere recepten met groene groenten

Inspiratie nodig voor je maaltijd van vanavond? Hebben we voor je! Hier vind je 5 van onze favoriete recepten met groene groenten.


604 Panklaar Zilvervliesrijst Miso gebakken rijst boerenkool paddenstoelen

Miso-gebakken rijst met boerenkool en paddenstoelen

Boerenkool is één van de gezondste groene groenten. Wist je al dat je het ook goed kan wokken? Op deze manier kan je er heerlijke fried rice met boerenkool en paddenstoelen mee maken. Weer eens wat anders dan boerenkool stamppot!

Zilvervliesrijst Quinoa Granen Rijstfrittata Met Spinazie En Broccoli

Rijstfrittata met spinazie en broccoli

Met dit makkelijke recept krijg je meteen twee verschillende groene groentes binnen. In deze rijstfrittata vind je namelijk spinazie en broccoli. En het is ook nog eens snel gemaakt. De Parmezaanse kaas en Gorgonzola geven er een licht zoutige en pikante smaak aan.

551 Voorgestoomde Bulgur Groene bulgur salade met gerookte zalm en avocadodressing

Groene bulgursalade met gerookte zalm en avocadodressing

Deze groene bulgursalade is heerlijk als avondmaaltijd, maar ook lekker als lunch. Het staat binnen een kwartier op tafel, dus ideaal als je haast hebt. In plaats van bulgur kan je ook volkoren couscous gebruiken. Zo maak je het extra gezond.

Gele Rijst Shanghai Paksoi En Cashewnoten

Gele rijst met Shanghai paksoi en cashewnoten

Paksoi gebruik je misschien niet heel vaak in je recepten, maar het is een echte aanrader! De bereiding is makkelijk en het is ook nog eens heel gezond. Deze gele rijst met Shanghai paksoi is een smaakvol, vegetarisch gerecht dat je zonder al te veel moeite op tafel tovert.

Quinoa Runderreepjes Spruitjes En Pompoen

Runderreepjes met quinoa, spruitjes en pompoen

Ook spruitjes zijn een hele gezonde groene groente. De combinatie van runderreepjes met pompoen, spruitjes en quinoa zorgt voor een warm, herfstachtig gerecht. Eens wat anders? Je kan in plaats van quinoa ook volkoren couscous gebruiken.

Wat zijn groene groenten?

Natuurlijk zijn alle groenten onmisbaar in ons voedingspatroon. Maar waarom zijn groene groenten eigenlijk zo belangrijk voor het lichaam? Dat is omdat ze vol zitten met antioxidanten, vezels, mineralen en vitaminen. Ze zorgen onder andere voor een betere weerstand en verlagen een hoge bloeddruk. Ook verminderen ze het risico op hart- en vaatziekten.

Op een rij: de belangrijkste groene groenten

Groene groenten kunnen dus wonderen doen voor je gezondheid. En je kan er een hoop lekkers mee bereiden. Welke groene groenten het best zijn en je écht eens moet gebruiken in je gerecht? Je vindt ze hier!

 1. Rucola

 2. Spruitjes

 3. Snijbiet

 4. Boerenkool

 5. Kiemgroenten

 6. Paksoi

 7. Spinazie

 8. Romaine sla

 9. Broccoli

 10. Groene asperges

 11. Postelein

 12. Boerenkool

 13. Peterselie

 14. Waterkers

 15. Andijvie


Meer inspiratie nodig?

Is boerenkool je favoriete groene groente? Bekijk dan ook eens deze 5 boerenkool recepten. Anders dan anders, maar absoluut om te smullen! Naast groene groenten heeft ook gember een heleboel gezondheidsvoordelen. Bekijk hier al onze recepten met gember en geef je immuunsysteem een flinke boost.