5x rijst met ananas

14 mrt. 2022 – Leestijd 1 min
82 Toverrijst Kleurige rijst ham doperwtjes ananas

Pineapple on pizza. Je bent er voor of er fel tegen. Gelukkig bestaat die discussie niet bij rijst met ananas. Die combi doet het gewoon altijd goed. Zeker als je één van deze recepten kookt vanavond. Gezond, lekker en simpel om te maken!

619 Toverrijst Kip kerrie ananas Klassier na campagne gebruiken 1

Kip kerrie met ananas

Kerrie en ananas zijn een match made in heaven. Heb je dus zin in rijst met ananas en kip? Dan maak je deze kip kerrie met ananas. Staat in 25 minuutjes op tafel en je kunt er gewoon een blikje ananasblokjes op sap voor gebruiken. Lekker met een gesnipperde ui en rode paprika voor de vitamientjes en een rood pepertje voor de pit!

Tip: Liever vegetarisch? Probeer dan eens deze ei kerrie met verse ananas!

Hawaïaanse zilvervliesrijst met ham en ananas

Een kindvriendelijk recept, deze Hawaïaanse zilvervliesrijst met ham en ananas. Lekker zoet, maar toch ook boordevol groenten dankzij de broccoli en cherrytomaatjes. Als je wil zou je er zelfs stiekem nog een prei doorheen kunnen doen ook. Niemand die het merkt. Tipje voor volwassenen: schenk er aan tafel nog wat hete saus overheen!

Kabeljauwfilet met zoetzure saus

Een zoetzure saus is altijd een succes. Je maakt deze eenvoudig zelf met tomaatjes, gembersiroop … en verse ananas! Dat maakt de saus nog lekkerder vinden wij. Zeker als je er een kabeljauwfilet in stooft. De smaakt trekt dan lekker in de vis. Je kunt de kabeljauwfilet in zoetzure saus trouwens ook maken met lekkerbekjes of kibbeling!

Stazak Basmati Naturel Kipkerrie Ana Nasi Met Paksoi

Kip kerrie ‘ana nasi’ met paksoi

We zeiden het al eerder: rijst met ananas en kerrie vormen samen een echte smaakexplosie. En in plaats van weer die kip kerrie die je altijd maakt, kun je ook eens deze kip kerrie ‘ana nasi’ proberen. Dat is een lekkere nasi, maar dan net even anders. Lekker met paksoi, maar bak ook eens paprika of sugarsnaps mee voor die extra veggies!

Kleurige rijst met ananas, doperwtjes en ham

Het laatste rijst met ananas recept: kleurige rijst met ham, doperwtjes en ananas. Een vrolijk gerecht dat je in no time op tafel hebt staan. Je kunt hier verse ananas voor gebruiken, maar ook blokjes uit de diepvries. Hetzelfde geldt voor de doperwtjes. Op die manier heb je bijna alles voor dit gerecht gewoon in je vriezer. Lekker makkelijker!