2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Rijst met paksoi (top 10 recepten)

6 mrt. 2024 – Leestijd 3 min

Vanavond rijst met paksoi maken? Laat je verrassen door onze top 10 recepten met onder andere garnalen, kip of wat cashewnootjes. Altijd lekker, makkelijk en gezond. Altijd goed.
Bekijk ze allemaal!

Pandanrijst Thaise Roerbak Van Garnalen Paksoi En Pindas

Thaise roerbak van garnalen, paksoi en pinda’s

Rijst met paksoi en garnalen. Een heerlijke combinatie op een klassieke basis van smaakmakers als gember, knoflook en een rood pepertje. En met vissaus, limoen en een drupje sesamolie heb je alle smaken op één bord. Zoet, zuur, zout en een tikkeltje pittig. Typisch Thais. Bekijk het recept hier.

Gele Rijst Shanghai Paksoi En Cashewnoten

Gele rijst met Shangai paksoi en cashewnoten

In een vrolijke bui? Probeer dan eens ons recept voor gele rijst met Shanghai paksoi en cashewnoten. Met de gele rijst, groene paksoi en rode granaatappelpitjes is dit gerecht namelijk een lekker kleurrijk én smaakvol gerecht. Zeker als je er nog wat shichimi togarashi overheen strooit! Bekijk het recept hier.

Meer weten? Lees Wat is togarashi en hoe gebruik je het poeder?

619 Toverrijst Kip kerrie ananas Klassier na campagne gebruiken

Kip kerrie ‘ana-nasi’ met paksoi

Met rijst en paksoi kun je ook heel goed een fried rice. Dat bewijst onze ‘ana-nasi’ wel. Een lekker gerecht met de klassieke combi van kip kerrie met ananas, maar dan in een nasi. Bovendien is dit een lekker praktisch gerecht, want je maakt ‘m gewoon in één pan (of beter: wok). Lekker met extra groenten als paprika of sugarsnaps! Bekijk het recept hier.

526 Meergranenrijst Oosterse meergranenrijst Shanghai paksoi sesam

Meergranenrijst met Oosterse paksoi en sesam

Ideaal als je een dagje vega eet of gewoon gezond wil eten: ons recept voor meergranenrijst met Oosterse paksoi en sesam. Hierbij bakken we de paksoi samen met taugé en eventueel wat julienne gesneden wortel en zorgen we met wat ketjap voor een lekkere sticky glaze. Gebakken eitje en een drizzle sriracha erop en serveren maar! Bekijk het recept hier.

Rijke Roerbakrijst Wit Kip Met Paksoi En Cashewnotenrijst

Kip met paksoi en cashewnotenrijst

Deze kip cashew met rijst en paksoi maken we net even anders dan je misschien gewend bent. We serveren de kip en de groenten namelijk apart in een teriyakisaus en mengen de cashewnoten door de rijst. Op die manier blijven de nootjes namelijk lekker krokant. Kun je ze zelf op je bord wel weer mixen. Bekijk het recept hier.

611 kant en klaar poke bowl rijst Pokébowl hoisingehakt aubergine paksoi

Poké bowl met hoisingehakt, aubergine en paksoi

Bij rijst met paksoi denk je misschien niet meteen aan een poké bowl … maar het kan natuurlijk wel! Sterker nog, deze poké bowl met hoisingehakt, aubergine en paksoi is misschien wel één van onze favoriete bowls. Met ook ingemaakte rode ui en seroendeng heb je namelijk heel veel verschillende smaken en texturen in één kommetje! Bekijk het recept hier.

629 Kip korma koriander Klassieker campagne

Kip korma met koriander

Luchtige rijst, knapperige paksoi en kip in een lekker romige currysaus op basis van kokosmelk. Daarmee zit je vanavond wel goed. Al helemaal als je er nog wat amandelschaafsel en verse koriander overheen strooit. Daarbij staat dit gerecht in een half uurtje op tafel. Kleine moeite voor zo’n bordje comfort food! Bekijk het recept hier.

Pandanrjist Gekaramelliseerde ketjapkip zoetzure paksoi png

Gekaramelliseerde ketjapkip met zoetzure paksoi

Klinkt misschien als een moeilijk recept, maar in de praktijk is ‘ie best makkelijk te maken. Voor de ketjapkip marineer je kippendijen namelijk gewoon in een mengsel van ketjap, knoflook en sambal. En door wat azijn en honing aan de gestoofde paksoi toe te voegen, geef je die eenvoudig een zoetzure touch. Moet je eens proberen! Bekijk het recept hier.

625 Pandanrijst Thaise gebakken rijst khao pad klassieker na de campagne gebruiken 1

Pad Thai van rijst met paksoi en cashewnoten

Weer zo’n recept met een twist, deze pad thai van rijst met paksoi en cashewnoten. In dit gerecht gebruiken we namelijk cashewnoten in plaats van pinda’s en vervangen we de rijstnoedels door onze Voorgestoomde Pandanrijst. Dat scheelt weer tijd. En met taugé, ei en die zoetzure saus proef je het verschil bijna niet. Beloofd! Bekijk het recept hier.

Basmatirijst Gebakken Kerrie Kiphaasjes Met Paksoi En Saté Saus

Kerrie-kiphaasjes met paksoi en satésaus

Kruidige kip in zachte satésaus op een bedje van rijst met paksoi, sugarsnaps en milde kiemgroente (optioneel). Daarmee heeft dit recept alles wat je zoekt. Zeker als je bedenkt dat je dit gezonde en kindvriendelijke gerecht in 20 minuten op tafel hebt staan. Het ideale avondeten voor na een drukke werkdag!

Bekijk het recept hier.

Lees ook Lassie Favo’s: 7x rijst met kip kerrie

Nog meer recepten voor rijst met paksoi?

Met deze 10 lekkere, gezonde en makkelijke gerechten kun je alle kanten op. Maar we hebben natuurlijk nog veel meer recepten voor rijst met paksoi. Lekker met bijvoorbeeld zalm of biefstukreepjes. Laat je dus ook vooral inspireren door al onze paksoi recepten!