2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x snelle en slanke recepten

29 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Wil je lekker en gezond eten, maar heb je niet altijd de tijd om uitgebreid te koken? Dan hebben we goed nieuws voor je: dat hoeft namelijk ook helemaal niet. Met deze snelle slanke recepten zet je namelijk in maximaal 15 minuten iets lekkers én gezonds op tafel. Zonder gedoe!

593 Voorgestoomde quinoa Linzenquinoa champignons avocado eitje
595 Voorgestoomde quinoa Voorgestoomde quinoa gekarameliseerde witlof ham gember

1. Voorgestoomde quinoa met gekaramelliseerde witlof, ham en gember (415 kcal)

Deze voorgestoomde quinoa met gekaramelliseerde witlof, ham en gember is misschien wel één van onze favoriete snelle en slanke recepten. De gember in dit gerecht geeft de witlof namelijk een lekker sticky jasje met een ietwat zoete en pittige smaak. Gaat heerlijk samen met de rauwe ham en een takje basilicum!

550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas

2. Pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas (440 kcal)

Hou je wel van een beetje pit? Maak dan eens dit makkelijke recept voor de pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas. Dankzij de voorgestoomde couscous staat deze vullende maaltijdsalade al in 10 minuutjes op tafel. Zonder dat je er een pan voor op het vuur hoeft te zetten. Ook lekker met plakjes kipfilet!

604 Panklaar Zilvervliesrijst Miso gebakken rijst boerenkool paddenstoelen

3. Miso-gebakken rijst met boerenkool en paddenstoelen (354 kcal)

Is afvallen één van je goede voornemens dit jaar? Begin dan goed en draai vanavond deze miso-gebakkenrijst met boerenkool en paddenstoelen van Milou van der Will in elkaar. Een lekkere vegan fried rice gemaakt met onze panklare zilvervliesrijst. Snel klaar, bomvol smaak en lekker vullend. Ideaal voor na een drukke werkdag!

Thaise Kippensoep Rijst

4. Thiase kippensoep (530 kcal)

Soepen hoeven niet altijd lang te koken. Integendeel zelfs. Deze gezonde Thaise kippensoep met bosui, wortel en peultjes is in amper een kwartiertje al klaar. Dat maakt ‘m ook meteen één van die snelle en slanke recepten waar je iedere keer weer op terug kunt vallen als je even niet meer weet wat je moet eten vanavond.

675 Lassie Minuutje basmati Basmatirijst teriyaki roerbakgroenten wokstukjes

5. Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes (455 kcal)

Het mooie van onze Minuutje basmatirijst? Die is in één minuut al klaar! Dat maakt ‘m perfect voor in een supersnelle roerbakschotel. Serveer ‘m daarbij met lekker veel groenten zoals wij doen in deze minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes en je hebt een heerlijke, gezonde maaltijd te pakken.

681 Lassie Orzo Orzosalade caprese

6. Salade caprese met orzo (495 kcal)

Een frisse salade kan natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met snelle slanke recepten. Zeker deze salade caprese met orzo niet. Daar heb je namelijk maar een paar ingrediënten voor nodig: orzo, cherrytomaatjes, pesto en mini-mozzarella. Oké, en om het af te maken nog wat basilicum of rucola. Zo simpel kan gezond eten zijn.

7. Supersnelle rijstschotel met garnalen (394 kcal)

Laat thuis en zijn de winkels al dicht? Zorg dan dat je altijd de ingrediënten voor deze supersnelle rijstschotel met garnalen in de vriezer hebt liggen, zodat je toch gewoon kunt genieten van iets lekkers en gezonds. Scheelt je bovendien weer een tripje naar de plaatselijke snackbar … en een heleboel calorieën.

593 Voorgestoomde quinoa Linzenquinoa champignons avocado eitje

8. Linzenquinoa met champignons, avocado en ‘n eitje (615 kcal)

Door de avocado stijgt het aantal kilocalorieën van deze linzenquinoa met champignons, avocado en ‘n eitje misschien, maar je krijgt daarmee wel alleen goede vetten binnen. En die heb je ook gewoon nodig. Ja, ook als je wilt afvallen. Aan de andere kant is dit gerecht dan wel weer koolhydraatarm!

535 Voorgestoomde Couscous Snelle kip ras el hanout couscous

9. Snelle kip met ras el hanout en couscous (635 kcal)

Net gesport? Of ben je van plan vanavond nog naar de gym te gaan? Trakteer jezelf dan eens op deze snelle kip met ras el hanout en couscous. Een kruidig gerecht dat boordevol groenten en eiwitten zit. Daar herstellen je spieren beter door, krijg je energie van én blijf je lekker lang vol van zitten. Win-win-win.

608 Poke bowl rijst kant en klaar Pokébowl tonijn edamame sushigember

10. Poké bowl met tonijn, edamame en sushigember (475 kcal)

Deze poké bowl met tonijn, edamame en sushigember is één van die snelle slanke recepten voor in het weekend. Echt een bordje comfort food na een week hard werken, maar dan wel zonder de calorieën. Bovendien maak je ‘m zelf in 10 minuten. Dat is sneller dan de plaatselijke toko kan bezorgen. Zeker weten!

Meer inspiratie: 10x gezond comfort food