2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

7x avondeten voor een gezond weekmenu

17 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Een gezond weekmenu is belangrijk. Daarmee weet je namelijk zeker dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt én je bespaart er een hoop tijd mee. Scheelt ook weer. Maar hoe maak je zo’n menu? Daar helpen we je graag bij. Deze 7 makkelijke recepten voor het avondeten passen namelijk allemaal in een gezond weekmenu!

576 Zilvervliesrijst Indische rijstsoep zilvervliesrijst seroendeng eitjes

Wat is een gezond weekmenu?

Een gezond weekmenu bestaat uit gebalanceerde en gevarieerde maaltijden. Voor het avondeten betekent dat een bordje met lekker veel groenten, volkoren granen en mager vlees, vis, eieren of peulvruchten. Door van tevoren een gezond weekmenu samen te stellen, maak je vaak gezondere keuzes en kun je de verleidingen van ongezond eten met veel vet en suikers beter weerstaan. Vooral handig als je op dieet bent en wat wilt afvallen!

Gezond weekmenu: 7 recepten

Deze lekkere en makkelijke recepten zijn perfect voor in een gezond weekmenu:

Minuutje Zilvervliesrijst Snelle Groenteroerbak Met Zilvervliesrijst

Snelle groenteroerbak met zilvervliesrijst
Deze snelle groenteroerbak met zilvervliesrijst maak je door wortel, broccoli en bosui te roerbakken met komijn en gemberpoeder. Met sojasaus en een scheutje water stoof je de groenten vervolgens zachtjes gaar. En de rijst? Die hoef je alleen maar even in de magnetron op te warmen. Zo zit je in 15 minuten aan tafel!

Je vindt het recept hier.


704 Lassie Volkoren Couscous Geroosterde pompoen met abrikoos en kip

Volkoren couscous met geroosterde pompoen, abrikoos en kip
In een gezond weekmenu vind je groenten, fruit, een eiwitbron en (volkoren) granen. Maar dat kan natuurlijk ook allemaal gewoon in één gerecht. Onze volkoren couscous met geroosterde pompoen, abrikoos en kip bevat namelijk al die ingrediënten. Lekker met wat extra rucola en pompoenpitten!

Je vindt het recept hier.


576 Zilvervliesrijst Indische rijstsoep zilvervliesrijst seroendeng eitjes

Indische ‘rijstsoep’ met seroendeng-eitjes
Star of the show in deze Indische ‘rijstsoep’ met seroendeng-eitjes is natuurlijk het gekookte eitje. Die rol je namelijk door seroendeng, een mix van onder andere kokos en pinda’s. Daarmee geef je deze maaltijdsoep met ook peultjes, gember ketjap een lekkere crunchy touch!

Je vindt het recept hier.

Zilvervliesrijst Oosterse Biefstuk Met Bimi

Oosterse biefstuk met bimi en zilvervliesrijst
Ja, ook biefstuk past in een gezond weekmenu. Die levert namelijk belangrijke stoffen als vitamine B12 en ijzer. Wij gebruiken biefstukpuntjes graag om deze Oosterse biefstuk met bimi en zilvervliesrijst mee te maken. Die zit met sesamolie, sojasaus, gember, knoflook én rode peper namelijk bomvol smaak!

Je vindt het recept hier.

703 Lassie Volkoren Couscous Linzenstoof met amandel

Volkoren couscous met linzenstoof
Peulvruchten zoals bonen, kikkererwten en linzen zijn goede vleesvervangers voor als je wat meer vegetarisch of plantaardig wilt eten. Ze zijn bovendien goedkoop en laag in calorieën. Dat maakt deze volkorencouscous met linzenstoof perfect voor in een gezond weekmenu. Tip: voeg wat chilivlokken toe extra pit!

Je vindt het recept hier.

Minuutje Zilvervliesrijst Zalm Snijbonen En Kerriekokossaus

Zalm en snijbonen met kerrie-kokossaus
Je weet het: je moet één keer per week vis eten. Het liefst vette vis. Zet daarom ook eens deze zalm en snijbonen met kerrie-kokossaus op tafel. Een heerlijk gerecht met ook paprika en snijbonen dat je in 10 minuten kunt bereiden. Extra lekker met de seroendeng die je over hebt van de Indische rijstsoep!

Je vindt het recept hier.

605 Voorgestoomde Quinoa Quinoa goreng tempeh pindadressing

Quinoa goreng met tempeh en pindadressing
Quinoa is hartstikke gezond en staat dan ook in de Schijf van Vijf. Maar wat maak je er mee? Nou, bijvoorbeeld deze quinoa goreng met tempeh en pindadressing van Milou van der Will! Een soorten nasi met taugé, paprika en pinda’s - maar dan net even anders. En wel gewoon lekker met wat cassavekroepoek voor erbij.

Je vindt het recept hier.

Nog meer recepten voor een gezond weekmenu

Ben je bezig met Project Gezond? Wil je wat afvallen? Of zoek je gewoon gezond avondeten voor 1 persoon, 2 personen of het hele gezin? Check dan ook zeker 10x snel en gezond avondeten voor nog meer recepten die perfect in een gezond weekmenu passen én die je vaak al in een kwartier op tafel kunt zetten.


Want gezond koken hoeft niet moeilijk te zijn!