Lassie Favo’s: gezonde eenpansgerechten (top 10)

14 mrt. 2022 – Leestijd 6 min
83 Panklaar Toverrijst Supersnelle rijstschotel met garnalen nieuw

Drukke werkdag. En in de avond nog een voetbaltraining voor de kinderen. Of misschien moet je zelf wel opschieten op je yogaklasje nog te halen. Hoe dan ook, je hebt niet altijd tijd om te koken. Maar dat betekent niet dat je niet gezond kunt eten. Deze 10 gezonde eenpansgerechten zet je namelijk in een half uurtje op tafel. Vaak zelfs al binnen een kwartier!

Snelle nasi met ham

Deze nasi met ham maak je bijna helemaal met kant-en-klare producten: nasigroenten met rode peper, een bakje hamblokjes én Lassie Panklaar Zilvervliesrijst voor de extra vezels. Hoef je alleen nog maar wat nasikruiden en ketjap bij te doen!

Voorgestoomde couscous met bietjes (vegetarisch)

Bij deze voorgestoomde couscous met bietjes, salie, walnoot en burrata maken we gebruik van kant-en-klare couscous. Die hoef je alleen nog maar even op te warmen in de pan. Gewoon bij de rest van je ingrediënten. Perfect voor gezonde eenpansgerechten!

Supersnelle rijstschotel met garnalen

Snel klaar en te maken met ingrediënten die je allemaal in je diepvries kan hebben liggen. Deze supersnelle rijstschotel met garnalen is daarmee één van die gezonde eenpansgerechten die kunt maken in noodgevallen. En nog laag in calorieën ook!

Risotto met spinazie, ei en geitenkaas (vegetarisch)

Risotto’s zijn van zichzelf al handige eenpansmaaltijden. Oké, ze duren wat langer. Maar je kunt er alle kanten mee op. Bij Lassie doen we er vooral veel groenten in. We maken deze vegetarische risotto met spinazie, ei en geitenkaas bijvoorbeeld ook met venkel!

Tip: Check ook al onze favoriete risotto gerechten!

Voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof

Met dit recept voor voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham en gember zet je echt snel een gezond gerecht op tafel. Met weinig calorieën en weinig vetten, maar wel met heel veel smaak. Bovendien heb je er maar weinig ingrediënten voor nodig!

595 Voorgestoomde quinoa Voorgestoomde quinoa gekarameliseerde witlof ham gember

Snelle Surinaamse makreel met kruidige spitskool

Deze snelle Surinaamse makreel met kruidige spitskool is een recept van Jennifer Jessica. Een snelle roerbakschotel met vette vis en omega 3 vetzuren die goed zijn voor je hart. Gewoon te maken in een wok of grote hapjespan. Lekker met zuurgoed!

Thaise kipcurry

Wokgerechten zijn vaak hele gezonde eenpansgerechten. Door de groenten kort en hevig te verhitten, blijven er namelijk veel voedingsstoffen behouden. Probeer bijvoorbeeld eens deze Thaise kipcurry. Bomvol groenten, bomvol smaak!

Bonus: Meer wok-inspiratie? Bekijk dan deze 12 lekkere wokgerechten met rijst!

Perzische rijst met linzen, granaatappel en amandelen (vegetarisch)

Voor een gevarieerd en gezond voedingspatroon eet je ook elke week wat peulvruchten en dagelijks een handje noten. Met deze Perzische rijst met linzen, granaatappel en amandelen krijg je die allebei binnen. Inclusief nog wat extra groenten als wortel en ui!

Stazak Basmati Naturel Perzische Linzen Rijst Met Wortel

Rijstschotel met tonijn en paprika

Kom je net uit de sportschool? Maak dan snel deze rijstschotel met tonijn en paprika als je thuis komt. Een recept boordevol eiwitten die je spieren nodig hebben om te herstellen. En je blijft er ook lekker lang vol van zitten. Scheelt weer snacken!

Groentepaella met gebakken tomaten (vegetarisch)

We sluiten dit rijtje gezonde eenpansgerechten af met de ultieme eenpansmaaltijd: paella. Maar dan wel extra healthy door heel veel veggies. Terwijl deze groentepaella kookt, kun je nog wat tomaten roosteren of grillen in de oven. Echt comfort food … maar dan zonder de afwas!

473 Paella gebakken tomaten

Nog meer inspiratie voor gezonde eenpansgerechten?

We hebben natuurlijk nog veel meer recepten voor gezonde eenpansgerechten voor je ontwikkeld. Stuk voor stuk snel, gezond en eenvoudig om te maken. Check bijvoorbeeld onze 10 snelle eenpansmaaltijden voor weinig afwas of laat je inspireren door de meest eenvoudige en lekkerste recepten uit Easy does it: 6 lekkere eenpansgerechten. Altijd goed.