2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x caloriearm avondeten

26 sep. 2023 – Leestijd 3 min

Terug in shape komen? Die kerstkilo’s weer kwijtraken? Of wil je gewoon wat afvallen? Deze 10 recepten voor caloriearm avondeten helpen je op weg. Gezond, makkelijk én lekker!

Toverijst Rundertartaar En Gebakken Champignons
569 Gele rijst Surinaamse Massala kip spinazie gele rijst

1. Surinaamse massala kip met spinazie en gele rijst (465 kcal)

Deze Surinaamse massala kip met spinazie en gele rijst bevat maar weinig calorieën, maar zit wel bomvol smaak! De massala en het bouillonblokje geven de groenten en het vlees namelijk die typische Surinaamse touch. Helemaal als je ook nog een pepertje mee bakt. Liever vegetarisch? Vervang de kip dan door eieren!

579 Bulgur Minestrone bulgur pesto

2. Minestrone met bulgur en pesto (430 kcal)

Soep doet het altijd goed als caloriearm avondeten. Alleen meestal heb je daarna snel weer honger en grijp je naar een snack. Met deze minestrone met bulgur en pesto hoeft dat niet. De bulgur én de cannellinibonen in deze soep zorgen namelijk voor flink wat vezels waardoor je langer een verzadigd gevoel houdt!

595 Voorgestoomde quinoa Voorgestoomde quinoa gekarameliseerde witlof ham gember

3. Voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham en gember (415 kcal)

Een lekker koolhydraatarm recept, deze voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham en gember. En ook niet onbelangrijk: je hebt ‘m al in 15 minuten op tafel staan. Scheelt je weer een tripje naar de snackbar of een ongezonde kant-en-klare maaltijd van de supermarkt als je geen tijd hebt om te koken!

608 Poke bowl rijst kant en klaar Pokébowl tonijn edamame sushigember

4. Poké bowl met tonijn, edamame en sushigember (475 kcal)

Voor de meeste mensen is een poké bowl echt comfort food voor op de vrijdagavond. Iets voor op een cheat day. Maar met dit recept voor een poké bowl met tonijn, edamame en sushigember maak je er ook gewoon caloriearm avondeten mee. Ook lekker met bloemkool, broccoli of gekookte erwtjes!

246 Nasi Goreng Nasi goreng met prei ham omelet

5. Nasi goreng met omelet (465 kcal)

Gek op nasi, maar let je een beetje op de calorieën? Dan moet je misschien de pindasaus en kipsaté achterwege te laten. Net als de kroepoek. Gelukkig maak je met een plakje ham, een omelet en wat plakjes tomaat en komkommer er eenvoudig een gezonde versie van. Bekijk onze nasi goreng met omelet maar eens.

Basmati Extra Tomatencurry Met Eieren

6. Tomatencurry met eieren (530 kcal)

De meeste curry’s maak je met romige kokosmelk. Lekker natuurlijk, maar dat schroeft het aantal calorieën al snel op. Dat is niet het geval bij onze tomatencurry met eieren. Bij deze vegetarische curry maken we namelijk een saus op basis van tomaten. Net zo lekker, maar wel met een stuk minder kilocalorieën!

681 Lassie Orzo Orzosalade caprese

7. Salade caprese met orzo (495 kcal)

Deze salade caprese met orzo is misschien wel één van onze favoriete slanke recepten. Niet alleen omdat ‘ie in een kwartiertje klaar is, maar vooral omdat je er bijna niks voor hoeft te doen. Alleen orzo koken en groente snijden. That’s it. De cherrytomaatjes, mozzarellaballetjes, uien en blaadjes basilicum kunnen er namelijk zo bij!

Toverijst Rundertartaar En Gebakken Champignons

8. Rundertartaar met gebakken champignons, tomaatjes en Toverrijst (445 kcal)

Bij caloriearm avondeten kies je natuurlijk voor mager vlees. Veel mensen gaan voor kip, maar ook een rundertartaartje bevat maar weinig vet en is dus een goede optie. Wij gaan daarbij graag voor een gerecht uit onze eigen Hollandse keuken: rundertartaar met gebakken champignons, tomaatjes en Toverrijst. Lekker en goed voor de afwisseling!

125 Toverrijst Romige kippensoep rijst nieuw

9. Romige kippensoep met rijst (252 kcal)

Onze romige kippensoep met rijst kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje met caloriearm avondeten. Want met ongeveer 21 gram eiwitten en maar 29 gram koolhydraten per portie is dit een eiwitrijk én koolhydraatarm recept met maar 250 kilocalorieën. En heb je nog wat over? Eet het de volgende dag dan lekker als lunch!

83 Panklaar Toverrijst Supersnelle rijstschotel met garnalen nieuw

10. Supersnelle rijstschotel met garnalen (394 kcal)

Geen tijd om te koken? Of om überhaupt boodschappen te doen? Maak dan deze supersnelle rijstschotel met garnalen. Die is klaar in 15 minuten en kun je op de ui en knoflook na helemaal bereiden met ingrediënten uit de diepvries. Ook handig als meal prep voor als je morgen meteen uit je werk naar de sportschool gaat!

Nog meer caloriearm avondeten?

Bekijk dan alle recepten tot 500 kcal. Ook voor gezonde snacks!