7 CALORIEARME RECEPTEN VOOR IN HET NIEUWE JAAR

27 jan. 2022 – Leestijd 10 min
657 Voorgestoomde Couscous Geroosterde snoeppaprikaatjes kruidige couscous yoghurt

1 januari. De perfecte datum voor een nieuwe, frisse start. Je gaat nu echt meer sporten. Stoppen met roken. Of misschien wil je wel die paar extra kilootjes van al die gezelligheid van Sinterklaas, kerst en oud en nieuw kwijt. Voor die laatste groep mensen hebben we een aantal caloriearme recepten ontwikkeld. Makkelijke, snelle en gezonde gerechten. Gevarieerde, slanke avondmaaltijden met minder dan 500 kilocalorieën per portie. Daar start je het nieuwe jaar goed mee!

Ontdek onze lekkerste caloriearme recepten

Bij caloriearm eten denk je al gauw aan wat er allemaal niet mag en dat maakt het ook moeilijk om vol te houden. Bij Lassie richten we ons liever op de dingen die wél kunnen. Op gezonde en lekkere ingrediënten die weinig calorieën bevatten, maar wel goed vullen en boordevol smaak zitten. En dat zijn er meer dan je denkt! Zo hebben we ook gewoon een aantal caloriearme recepten met vlees en kaas, bijvoorbeeld.

Laat je dus lekker inspireren door onze lekkerste caloriearme recepten en zet elke dag van de week een gezonde, lekkere én caloriearme maaltijd op tafel!

Gezondeten.nl:

Staar je niet blind op de calorieën. Natuurlijk is het belangrijk om op je calorie-inname te letten als je gezonder wilt gaan eten of gewicht wilt verliezen. Maar calorieën zijn niet het enige wat telt. Een frikandel speciaal bevat ongeveer evenveel kilocalorieën als een kom rijkgevulde erwtensoep. Toch is het verstandiger om te kiezen voor de soep. Dat komt omdat snert – in tegenstelling tot een gefrituurde snack – een hoop gezonde voedingsstoffen bevat, zoals vitamines, mineralen en voedingsvezels. Die vezels zorgen ervoor dat je lang verzadigd bent en niet na een uur opnieuw trek hebt. Iets wat na een frikandel speciaal nog wel eens het geval kan zijn…

569 Gele rijst Surinaamse Massala kip spinazie gele rijst

Surinaamse massala kip met spinazie en gele rijst (465 kcal)

Met maar 465 kilocalorieën, 20 minuten bereidingstijd en een heleboel smaak is deze Surinaamse massala kip met spinazie en gele rijst één van onze favoriete caloriearme recepten. Je kunt de kip ook vervangen door gekookte eieren. Dat maakt het gerecht vegetarisch en daarmee verminder je dan ook weer het aantal calorieën. Kortom, dit gerecht moet je eens proberen

Klik hier voor het recept

Risotto rijst met zalm en aspergers

Risotto met zalm en groene asperges (487 kcal)

Zalm bevat best wat vetten. Die wil je in eerste instantie natuurlijk mijden, maar het blijft wel de bedoeling dat je ook gezond en gevarieerd blijft eten en deze vis zit nu eenmaal vol met belangrijke omega-3 vetten. Deze risotto met zalm en groene asperges is met haar roomboter en Parmezaanse kaas een echt schoolvoorbeeld van een caloriearm gerecht waarbij je geen concessies hoeft te doen. Ook wel eens lekker!

Klik hier voor het recept

Zilvervliesspeltmix Met Groentestoofpotje

Groentestoof met zilvervliesspeltmix (380 kcal)

De groentestoof met zilvervliesspeltmix klinkt misschien alsof je health guru ‘m ontwikkeld heeft. En dat had ook maar zo gekund! Dit gerecht zit namelijk bomvol groenten als pompoen, spinazie, tomaatjes en ui. Lekker veel groenten dus! En dankzij de Lassie zilvervliesrijst + spelt en quinoa zitten er ook heel wat voedingsvezels in deze vegetarische maaltijd. Daar blijf je lekker lang vol van zitten!

Klik hier voor het recept

Toverijst Rundertartaar En Gebakken Champignons

Rundertartaar met gebakken champignons en tomaatjes (445 kcal)

Dat caloriearme recepten ook gewoon vlees kunnen bevatten, bewijst dit recept voor rundertartaar met gebakken champignons en tomaatjes wel. Het is een lekker simpel gerecht dat je in slechts 3 stappen en binnen het half uur al op tafel hebt staan. Serveer met Lassie Toverrijst Extra Vezels en je houdt de hele avond een verzadigd gevoel. Dat scheelt weer snacken!

Klik hier voor het recept

579 Bulgur Minestrone bulgur pesto

Minestrone met bulgur en pesto (430 kcal)

Maaltijdsoepen zijn de caloriearme recepten bij uitstek. En ze zijn vaak ook eens heel handig, want je kunt er heel eenvoudig wat restjes groenten in kwijt. De cannellinibonen zorgen voor de eiwitten (maar zonder het vet van vlees) en geven samen met de bulgur een lekkere bite aan deze minestrone met bulgur en pesto. En je raadt het al: ook hier zitten weer heel wat voedingsvezels in!

Klik hier voor het recept

Gezondeten.nl:

Voedingsvezels zijn onverteerbare koolhydraten, ze worden ook wel prebiotica genoemd. Vezels zijn ontzettend belangrijk voor je lijf. Zo zorgen ze voor een gezonde stoelgang, dragen ze bij aan goede darmwerking, hebben ze een positieve invloed op je cholesterol en bloeddruk én kunnen ze je helpen bij het afvallen.

Het binnenkrijgen van voldoende vezels is dus ontzettend belangrijk. Toch krijgt de gemiddelde Nederlander slechts de helft van het aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels binnen. Reden te meer om vanavond eens een van bovenstaande gerechten te proberen!

Tip: Check onze soep recepten voor nóg meer caloriearme recepten!

595 Voorgestoomde quinoa Voorgestoomde quinoa gekarameliseerde witlof ham gember

Gekarameliseerde witlof met ham en gember (415 kcal)

Witlof en ham passen perfect bij elkaar. Tel daar de zoete, ietwat pittige smaak van gember(siroop) bij op en je hebt een heerlijke combinatie te pakken. Witlof en ham, maar dan zonder de extra calorieën van een flinke hoeveelheid gesmolten kaas. Je serveert de gekarameliseerde witlof met ham en gember met pijnboompitten (optioneel) en wat quinoa voor een mooie, gebalanceerde maaltijd!

Klik hier voor het recept

Couscous Groentetajine En Reuzenbonen

Groentetajine met reuzenbonen en couscous (470 kcal)

Deze vegan groentetajine met reuzenbonen en couscous bevat voldoende eiwitten en koolhydraten om je te voorzien van genoeg energie voor een stevige workout. En je kunt eindeloos variëren met dit gerecht. Gebruik vooral ook eens seizoensgroenten als pastinaak, wortel of snij- en sperziebonen. Kortom, een handig caloriearm gerecht waar je het hele jaar door plezier van hebt!

Klik hier voor het recept

Nog meer caloriearme recepten?

Zo. Nu heb je genoeg caloriearme recepten om de eerste week van het nieuwe jaar mee door te komen en heb je hopelijk gezien dat het heel makkelijk is om lekker te blijven eten terwijl je je calorie inname vermindert. Nu doorzetten met een gevarieerd eetpatroon! Check hier al onze recepten met minder dan 500 kcal en ontdek nog meer lekkere, gezonde en slanke gerechten. Succes en eet smakelijk!

Gezondeten.nl :

Veel mensen kiezen voor een gezonde start aan het begin van het nieuwe jaar. Dat moedigen wij natuurlijk van harte aan, maar goede voornemens staan er (helaas) ook om bekend dat ze nooit lang stand houden. Dus waarom zou je wachten tot 1 januari? Elke dag van het jaar is een goed moment om gezonder te gaan eten!

Daarbij is het belangrijk dat je kiest voor een gezond eetpatroon dat je gemakkelijk vol kunt houden op de lange termijn. Een crashdieet is natuurlijk uitermate geschikt om binnen no-time gewicht te verliezen, maar die kilo’s zitten er ook zo weer aan als je stopt... Een gezond voedingspatroon bevat groente, fruit, peulvruchten, (plantaardige) zuivelproducten, vis, oliën, volkorenproducten, noten en zaden. Op deze manier krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen en zorg je voor een optimale gezondheid.

Meer weten over gezond eten?

Gezondeten.nl is een gezondheidsplatform met als doel Nederland te informeren en inspireren gezonder te gaan eten. Samen met hun team van gezondheidswetenschappers ontwikkelden we verschillende interessante artikelen en selecteerden gezonde gerechten voor ons Lassie foodplatform. Bekijk hier meer.