2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 makkelijke Schijf van Vijf recepten

27 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Gezond eten? Check deze 10 Schijf van Vijf recepten. Stuk voor stuk lekkere én gezonde gerechten met bijna alleen maar ingrediënten uit de schijf. En ze zijn nog makkelijk te bereiden ook. Precies zoals je van ons gewend bent.

Quinoa Runderreepjes Spruitjes En Pompoen
542 Voorgestoomde Quinoa Quinoa salade appel bleekselderij paddenstoelen

1. Voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen

Gebakken uien, courgette en paddenstoelen. Een frisse mix van appel en bleekselderij. En crunchy hazelnoten voor de garnering én voor de extra eiwitten. Deze voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen heeft alles wat een maaltijd gezond maakt en is dan ook één van onze favoriete Schijf van Vijf recepten.

80 Pangasiusfilet paprikasaus nieuw 1

2. Pangasiusfilet in paprikasaus

Het Voedingscentrum adviseert om minimaal één keer per week een portie vis te eten. Dat moet wel lukken. Zeker met dit recept voor pangasiusfilet in paprikasaus. Dat is namelijk niet alleen een simpel gerecht dat je in 20 minuutjes op tafel hebt staan. Nee, het is met de oregano, basilicum en citroen ook nog eens een echte smaakbom!

541 Voorgestoomde Quinoa Frisse quinoasalade kip kerstomaatjes sesamzaadjes

3. Frisse quinoasalade met kip, kerstomaatjes en sesamzaadjes

Schijf van Vijf recepten zijn natuurlijk niet alleen vegetarisch of met vis. Ook mager vlees zit er in. Denk aan kipfilet, bijvoorbeeld. Daarmee maak je bijvoorbeeld deze frisse quinoasalade met kip, kerstomaatjes en sesamzaadjes. Een stevige maaltijdsalade met ook zwarte bonen en wat friszoete granaatappelpitjes!

Quinoa Geroosterde Bietjes En Geitenkaas

4. Quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas

Quinoa en zachte geitenkaas passen allebei in een verantwoord voedingspatroon. Net als groenten. Dat maakt van deze quinoa met geroosterde bietjes en geitenkaas een recept dat je helemaal kunt maken met ingrediënten uit de Schijf van Vijf. Moet je natuurlijk wel een goede zonnebloem- of olijfolie gebruiken voor het roosteren van de bietjes!

Zilvervliesrijst Verse Tomatensoep Met Zilvervliesrijst

5. Verse tomatensoep met zilvervliesrijst

Een soepje doet het altijd goed. Wij maken bijvoorbeeld graag deze verse tomatensoep met zilvervliesrijst. Door de ui, knoflook en een flinke snuf paprikapoeder is ‘ie goed op smaak en met de gezonde zilvervliesrijst maken we er eenvoudig een complete maaltijd van. Maar is het winter? Gebruik dan een blik tomatenblokjes in plaats van verse tomaten. Bijna net zo lekker!

Quinoa Runderreepjes Spruitjes En Pompoen

6. Runderreepjes met quinoa, spruitjes en pompoen

Deze runderreepjes met quinoa, spruitjes en pompoen is een echt feestje op je bord. De kerrie past namelijk perfect bij die ietwat zoete pompoen. Tel daar frisse rozemarijn, bittere spruitjes en wat gebakken bij op en je hebt een smaakexplosie te pakken. En het allermooiste? Dit is één van die Schijf van Vijf recepten met alleen maar gezonde ingrediënten!

Minuutje Zilvervliesrijst Paprikabonensalsa Met Zilvervliesrijst Quinoa En Granen

7. Paprikabonensalsa met zilvervliesrijst

Deze paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen is misschien wel één van onze meest makkelijke en snelle gezonde Schijf van Vijf recepten. Na een paar minuten sudderen in een tomatensaus met komijn, oregano en paprikapoeder zijn alle groenten al klaar om geserveerd te worden.

Quinoa Mix 3 Kleuren Sperziebonen Vergetarische Kipstukjes En Pittige Tomatensaus

8. Vegetarische kipstukjes met sperziebonen en pittige tomatensaus

Dit recept voor vegetarische kipstukjes met sperziebonen en pittige tomatensaus maken we met een vleesvervanger. Als daar genoeg eiwitten, ijzer, vitamine B1 en/of B12 in zitten, is dat een goede vegetarische keuze. Maar je kunt dit recept ook gewoon maken met wat blokjes krokante tofu. Die staan sowieso in de Schijf van Vijf!

704 Lassie Volkoren Couscous Geroosterde pompoen met abrikoos en kip

9. Volkoren couscous met geroosterde pompoen, abrikoos en kip

Wist je dat we bij Lassie nu ook volkoren couscous hebben? Daarmee kun je nu dus ook heel goed Schijf van Vijf recepten maken. Bijvoorbeeld onze volkoren couscous met geroosterde pompoen, abrikoos en kip. Hierbij maak je de couscous extra smaakvol door er rucola en reepjes abrikoos doorheen te mengen!

Zilvervliesrijst Zwarte Bonen En Aubergine

10. Zilvervliesrijst met zwarte bonen en aubergine

En als laatste in dit lijstje met makkelijke Schijf van Vijf recepten: onze zilvervliesrijst met zwarte bonen en aubergine. Een lekker vegetarisch gerecht met groenten, peulvruchten én verse kruiden op een bedje van biologische zilvervliesrijst. Ook lekker met kikkererwten, kidneybonen of edamame boontjes!

Nog meer gezonde recepten?

Je favoriete Schijf van Vijf recept niet gevonden? Geen zorgen. Check dan 10x snel en gezond avondeten voor nog meer gezonde gerechten die je in een mum van tijd op tafel kan hebben staan!