2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 snelle en makkelijke vegan recepten

19 mrt. 2023 – Leestijd 3 min
605 Voorgestoomde Quinoa Quinoa goreng tempeh pindadressing

Vegan koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze 10 snelle en makkelijke vegan recepten zet je in no time iets lekkers en gezonds op tafel. Zonder gedoe!

540 Voorgestoomde Bulgur Gebakken bloemkool kikkererwten tomaat olijven

Gebakken bloemkool met kikkererwten, tomaatjes & olijven

Onze gebakken bloemkool met kikkererwten, tomaatjes en olijven is één van de meest snelle en makkelijke vegan recepten die we hebben. Je bakt alles namelijk gewoon in één grote hapjespan. Simpeler wordt het niet. En met de kant-en-klare bulgur zet je dit gerecht ook nog eens binnen 10 minuten op tafel!

473 Paella gebakken tomaten

Paella met gebakken tomaten

Bij paella denk je misschien aan chorizo en garnalen. Maar je kunt er ook heel makkelijk een veganistische draai aan geven. In deze paella met gebakken tomaten vervangen we vlees of vis namelijk door gegrilde tomaten en roeren we er heel wat extra groenten door. Mis je niks aan. Lekker met kikkererwten of rode kidneybonen!

428 Stazak basmati kokos citroengras Madras curry metchampignons en sojaboontjes Variatie Klassieker 1

Madras curry met champignons en sojabonen

Curry’s zijn natuurlijk ook hele makkelijke vegan recepten. Je kunt er namelijk een heleboel groenten in kwijt en met currypoeder of -pasta zorg je in één klap voor een smaakexplosie. Check onze madras curry met champignons en sojabonen maar. Een klassieker met een vegan twist. Serveer met cashewnootjes voor extra crunch!

605 Voorgestoomde Quinoa Quinoa goreng tempeh pindadressing

Quinoa goreng met tempeh en pindadressing

Nasi goreng = gebakken rijst. Maar je kunt natuurlijk ook een ‘nasi’ maken met quinoa. En dat is precies wat vegan kookboekenauteur en foodblogger Milou van der Will doet in haar recept voor quinoa goreng met tempeh en pindadressing. Gebruik hiervoor onze kant-en-klare quinoa en je bent al klaar in een kwartier!

614 Poke bowl rijst Pompoen pokébowl kruidige tofu mango

Pompoen poké bowl met kruidige tofu en mango

Poké bowls maak je eenvoudig zelf. Dat is makkelijker dan je denkt en sneller dan wanneer je moet wachten op de bezorger. De pompoen poké bowl met kruidige tofu en mango is onze plantaardige versie van het populaire gerechtje. Lekker met een kerrie-kokossaus, frisse komkommer en pittige bosui. Aanrader!

Tip: Vaker je eigen poké bowl maken? Check dan Hoe maak je een vegan poké bowl (+3 recepten)!

Stazak Basmati Naturel Perzische Linzen Rijst Met Wortel

Perzische rijst met linzen, granaatappel en amandelen

Nog één van die snelle en makkelijke vegan recepten die je gewoon in één pan maakt: onze Perzische rijst met linzen, granaatappel en amandelen. Niet alleen een praktisch gerecht, maar het ziet er ook nog eens heel leuk uit op je bord. De roze granaatappelpitjes geven deze maaltijd namelijk een vrolijke (en lekkere) touch!

Couscous Groentetajine En Reuzenbonen

Net als paella, nasi of een poké bowl, maak je ook de tajine eenvoudig veganistisch. Met een heleboel verschillende gestoofde groenten (zoals in deze groentetajine met reuzenbonen en couscous) zet je heel snel een complete maaltijd op tafel waarin je dat stukje vlees geen moment mist. Het ideale gerecht voor al je restjes groente!

589 Orzo Pompoensoep orzo rozemarijn

Pompoensoep met orzo

Soepen zijn bij uitstek snelle en makkelijke vegan recepten. Want wat is er makkelijker dan al je ingrediënten te koken in één grote soeppan? Antwoord: niet veel. Maak daarom eens deze pompoensoep met orzo. De orzo geef net even wat meer bite aan de soep en zorgt er ondertussen ook voor dat je langer vol blijft zitten. Scheelt weer snacken!

Basmatirijst Pittige Linzencurry

Pittige linzencurry

Iedere veganist heeft er wel eens een geprobeerd: een linzencurry. En niet zonder reden, want linzencurry’s zijn nu eenmaal voedzame en makkelijke vegan recepten maken. Zo ook deze pittige linzencurry met een zelfgemaakte saus. Lekker met gestoomde broccoli, plakjes wortel en vaak al binnen een half uur op tafel!

Bonus: Je kunt hier nog meer (vegan) linzencurry’s vinden!

Stazak Basmati Lime Koriander Frisse Limoenrijst Bowlmet Falafel

Frisse limoenrijstbowl met falafel

Falafel. Eén van de beste vrienden van iedereen die veganistisch eet. Normaal gesproken geserveerd in een broodje, maar bij Lassie doen we ‘t net even anders. We maken er namelijk graag deze frisse limoenrijstbowl met falafel mee. Een feestje in een kommetje en ook lekker met bijvoorbeeld zoete aardappel!

Nog meer snelle en makkelijke vegan recepten?
Staat je favoriet er niet tussen? Don’t worry. Je kunt hier nog veel meer snelle en makkelijke vegan recepten vinden. Voor het avondeten, maar bijvoorbeeld ook voor het ontbijt, toetjes en tussendoortjes!

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Wat zijn snelle, makkelijk vegan recepten?

Er zijn een heleboel snelle en makkelijke vegan recepten. Heb je weinig tijd? Ga dan bijvoorbeeld eens voor een roerbak- of wokgerecht met veel groenten en wat nootjes. Deze staan vaak binnen een kwartiertje al op tafel. Zeker als je onze kant-en-klare-rijst gebruikt. Maar ook een veganistische nasi of andere fried rice heb je zo klaar!

Wat zijn lekkere vegan recepten voor het avondeten?

Voor het avondeten wil je vaak iets dat vult. Iets met verschillende smaken en texturen. Gelukkig kun je met onze makkelijke vegan recepten alle kanten op. De ene dag maak je die fried rice en de andere ga je voor een groentetajine met couscous. En wat dacht je van een linzencurry, pompoensoep of stevige maaltijdsalade? Kan allemaal!

Zijn er ook vegan recepten voor de lunch?

Ja, natuurlijk kun je ook veganistisch lunchen! Ga bijvoorbeeld voor een broodje hummus of leg je favoriete groenten en wat falafel op een wrap. Eventueel met soepje erbij. Liever iets luxer? Maak dan eens een lekkere salade of trakteer jezelf op een homemade buddha of poké bowl. Kortom, er is altijd wat lekkers te maken. Ook als je vegan eet!

Hoe maak je recepten vegan?

Recepten vegan maken is gelukkig helemaal niet zo moeilijk. Vervang die kippen- of runderbouillon bijvoorbeeld gewoon door groentebouillon. Gebruik een blikje linzen als gehakt of snijd een paar paddenstoelen in stukjes als je die echte vlezige bite wil behouden. En inmiddels zijn er bij iedere supermarkt natuurlijk ook gewoon plantaardige vlees- en kaasvervangers te verkrijgen!