5x makkelijke vegan recepten met Aziatische tint

09 februari 2021 – Leestijd 4 minuten
603 Toverrijst Thaise spicy toverkoekjes

Veganistisch koken. Eten zonder dierlijke producten als vlees, vis, zuivel en eieren. Dat klinkt misschien als een hele opgave, maar is vaak makkelijker dan je denkt. Je hebt er namelijk helemaal geen ingewikkelde kooktechnieken voor nodig. Laat staan dure of moeilijk verkrijgbare ingrediënten die je rechtstreeks bij de bio-boer inkoopt (maar dat mag natuurlijk wel). We laten je dus graag zien hoe ook jij vegan kan koken. Lekker en zonder gedoe. Om ons daarbij te helpen hebben we vegan foodfotograaf en schrijver Milou van der Will gestrikt om 5 makkelijke vegan recepten met een Aziatische tint te ontwikkelen!

Over Milou

Koken leerde Milou van haar Indische opa en vader. Door te kijken hoe zij het deden en dan zelf een beetje proberen. Op gevoel. En nog eens, en nog eens. Nadat ze koos om plantaardig te eten begon dat proberen opnieuw. Vegan koken bleek makkelijker dan veel mensen denken (‘Ow, dat lijkt me zó lastig!’), dus deelt ze haar recepten op foodblog the Green Chopstick en schreef ze het kookboek Vegan East. Een boek vol plantaardige versies van haar Oosterse lievelingsgerechten. Verrassende gerechten waarvan je al smakkend vraag: ‘Huh, is dít vegan?’

En ja, haar gerechten zijn vegan. Je hoeft niks te missen en skipt ondertussen al dat dierenleed. Lekker toch?

Makkelijke vegan recepten met Aziatische touch

Met Milous makkelijke vegan recepten hoopt ze je te inspireren. Te laten zien dat lekker eten en vegan zijn prima samengaat. Dat het kan zonder gedoe en ingewikkelde boodschappen. We zetten een paar van haar veganistische gerechten voor het avondeten op een rij en doen er ook nog even een dessert bij. Zodat je mensen ook eens kunt verrassen met een vegan dinner party. Bekijk ze allemaal en laat je verrassen!

Milde Maleisische linzencurry & snelle wortelpickle

Iedere veganist, vegetariër of hobbykok heeft wel een paar linzencurry’s in zijn of haar arsenaal. Hoog tijd deze uit te breiden met de gele linzencurry uit Maleisië (ook als je niet vaak kookt). Budgetvriendelijk, boordevol natuurlijke eiwitten en ook gewoon heel lekker. Of zoals Milou zelf zegt: ‘Curry is misschien wel het ultieme comfort food. Met zo’n stomende kom kruidige linzen op schoot kan de dag niet meer stuk. Bovendien zijn linzen een voedzame keuze, helemaal als je (vaker) plantaardig eet.’

Je vindt het recept hier.

Thaise spicy ‘toverkoekjes’

‘Ken je die pittige Thaise viskoekjes? Dit is hun vegan zusje. De rijst geeft het koekje een fijne bite, die toch romig is. Het lijkt wel tovenarij!’, aldus Milou. En daar sluiten we ons helemaal bij aan. Deze magisch lekkere cakes serveer je met een lekker Aziatische salade als complete maaltijd voor het avondeten. Of je dipt ze even in de zoete chilisaus en geniet ervan als lekkere snack. Kan ook. We don’t judge.

Bekijk hier het recept.

Thaise spicy 'toverkoekjes'
Thaise spicy 'toverkoekjes'

Miso-gebakken rijst met boerenkool en paddenstoelen

Wat krijg je als je de Japanse keuken kruist met oer-Hollandse groente? Juist, deze miso-gebakken rijst met boerenkool en paddenstoelen. Dit zegt Milou er zelf over: ‘Boerenkool in de wok? Lekker! Bovendien, die doorsnee stamppot hebben we nou wel gezien. Tijd voor een twist. Miso is je vriend in de keuken, vooral als je héél snel véél smaak wil. En laten we eerlijk zijn, dat willen we eigenlijk allemaal wel.’

Hier vind je het recept.

Quinoa goreng met tempeh en pindadressing

Even geen tijd? Zo weer de deur uit? Check dan deze quinoa goreng met tempeh en pindadressing. Eén van die extra snelle en makkelijke vegan recepten die je vaker op tafel gaat zetten. Gegarandeerd. Volgens Milou is dit gerecht ‘perfect voor als je doordeweeks snel aan tafel wil, dus omarm je inner hipster en maak deze gezonde en vooral erg vlugge variant van de klassieke nasi goreng’. Oké Milou, doen we!

Check het recept hier.

Kokosgort met gekarameliseerde banaan

Ja, hoor. We hebben natuurlijk ook makkelijke vegan recepten voor de lekkerste toetjes. Deze kokosgort met gekarameliseerde banaan is perfect om die dinner party mee af te sluiten of als je gewoon nog zoete cravings hebt na het avondeten. Milou: ‘Als je buiten wolkjes kan blazen, en je vingers tintelen van de kou, maak je binnen dit dessert – dat ook prima als troostrijk ontbijt kan. Zachtromig en heerlijk zoet.’

Ontdek hier het recept.

Kokosgort met gekarameliseerde banaan
Kokosgort met gekarameliseerde banaan

Nog meer makkelijke vegan recepten?

Wil je nou nog meer makkelijke vegan recepten proberen? Ook met Aziatisch tintje of juist met iets anders? Laat je dan lekker inspireren door al onze veganistische recepten. Een bonte verzameling vol salades, curry’s, soepen, risotto’s en tajines. Met zoveel makkelijke vegan recepten eet je de hele week of zelfs de hele maand lekker gevarieerd én veganistisch. Altijd gezond, altijd lekker en altijd eenvoudig te bereiden. Altijd goed.