2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 frisse zomersalade recepten

11 mrt. 2024 – Leestijd 3 min

Warm weer? Check deze 10 frisse zomersalade recepten. Stuk voor stuk lekkere en gezonde zomerse salades die je makkelijk kunt maken. Met kip, met zalm en vaak ook lekker vegetarisch met bijvoorbeeld feta en nootjes.


Laat je inspireren!

Couscous Couscoussalade met halloumi
4 Toverrijst Italiaanse rijstsalade nieuw

1. Italiaanse rijstsalade

Als het buiten tropisch is, zit je met deze Italiaanse rijstsalade wel goed. Met onder andere verse basilicum, tomaat, artisjokharten en een simpele dressing van olijfolie en azijn zorg je namelijk voor een frisse zomersalade waarmee je weer helemaal op temperatuur komt. Lekkere verkoeling als je uit je werk komt!

Recept bekijken

522 Orzo Knapperige romainsalade kip orzo ansjovisdressing

2. Orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing

Ons recept voor orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing doet misschien wel denken aan de bekende caesar salad. Maar dan zonder de bacon en zonder de croutons. Een iets lichtere en gezondere versie dus. Perfect voor tijdens warm weer. Ook lekker met ei in plaats van kip!

Recept bekijken

Parel Couscous Kruidige Chopped Salad Basilicum

3. Kruidige chopped salad en basilicum met parelcouscous

Parelcouscous is iets groter dan normale couscous. Het zijn een soort balletjes van pasta. die een lekkere bite geven aan die frisse zomersalade van je. Probeer bijvoorbeeld eens deze kruidige chopped salad met basilicum. Lekker met wat blokjes avocado en verkruimelde feta erover!

Recept bekijken

Quinoa Quinoasalade Met Gerookte Kip.jpg

4. Quinoasalade met gerookte kip

Van al onze frisse zomersalade recepten is deze quinoasalade met gerookte kip misschien wel onze favoriet. En niet zonder reden, want de mango en tomaten maken deze salade lekker verfrissend. Een handje pecannoten zorgt daarbij voor een fijne crunch en wat extra eiwitten. Goed voor na het sporten!

Recept bekijken

Couscous Couscoussalade met halloumi

5. Couscoussalade met halloumi

Halloumi is een stevige kaas uit Cyprus die niet smelt als je ‘m bakt. Daarmee is het een goede vleesvervanger voor in je zomerse salade. De kaas geeft deze couscoussalade met tomaat, dadels en veldsla bijvoorbeeld een lekkere bite. Al kun je er natuurlijk ook gewoon wat feta voor gebruiken.

Recept bekijken

Meer weten? Lees ook Halloumi bakken: zo doe je dat

551 Voorgestoomde Bulgur Groene bulgur salade met gerookte zalm en avocadodressing

6. Bulgursalade met gerookte zalm en avocadodressing

Geen tijd om te koken? Geen probleem. Deze frisse zomersalade met bulgur, gerookte zalm en avocadodressing heb je vaak al binnen 10 minuten op tafel staan. En met ook spinazie en sojaboontjes zit ‘ie daarbij nog boordevol goeds ook. Laat die kant-en-klare supermarktsalade dus maar staan vandaag.

Recept bekijken

Quinoa Quinoasalade Met Avocado En Paprika

7. Quinoasalade met avocado en paprika

Keertje koolhydraatarm eten? Maak dan deze quinoasalade met avocado en paprika. Met quinoa, avocado’s en meerdere paprika’s vult deze frisse zomersalade voor lange tijd. Daar kom je de avond dus wel mee door. En anders kun je ‘m altijd nog op een tortilla doen en eten als wrap!


Recept bekijken

554 Voorgestoomde Bulgur Libanese peterselie tabouleh en granaatappelpitjes

8. Libanese peterselie tabouleh met granaatappelpitjes

Tabouleh is een gerecht uit de Libanese keuken. Met bosuitjes, granaatappelpitjes en een heleboel verse peterselie is het echt een frisse zomersalade te noemen. En dankzij de kikkererwten vult dit recept ook nog aardig. Lekker als bijgerecht voor bij de bbq. Of serveer met gegrilde halloumi voor een complete maaltijdsalade!


Recept bekijken

Noorse Rijstsalade Gerookte Zalm

9. Noorse rijstsalade met gerookte zalm

Is het zelfs te warm voor een stevige salade? Probeer dan eens deze rijstsalade met gerookte zalm. Met slechts 235 kcal per portie wordt het bijna niet lichter. En met de komkommer, veldsla en verse dille heeft deze Noorse salade ook een lekker verkoelend effect. Ook geschikt als lunch!


Recept bekijken

549 Voorgestoomde Couscous Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

10. Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

Ook onze Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen (of perzik) is één van die frisse zomersalade recepten waar je in een mum van tijd van kunt genieten. Zeker als je ‘m maakt met onze voorgestoomde couscous ben je vaak in 10 minuutjes al klaar. Bovendien heb je dan zelfs geen pan nodig.

Recept bekijken

Nog meer salades?

Staat je favoriete recept voor een frisse zomersalade er niet tussen? Check dan deze 10 vegetarische salade recepten, laat je inspireren door deze 5 bulgur salade recepten of bekijk de recepten in 8x de lekkerste quinoa salade van Lassie. Er is altijd wel iets waar je zin in hebt.