2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

7 leuke zomerse hapjes voor je tuinfeest

8 mei 2023 – Leestijd 3 min

Geef je een tuinfeest? Komen collega’s of je schoonfamilie borrelen? Dan horen daar natuurlijk wel lekkere borrelhapjes bij. Met deze 7 leuke zomerse hapjes wordt het altijd een succes. Net even anders dan je gewend bent, maar wel altijd lekker!

658 Toverrijst Mini empanadas tomatenrijst spinazie jonge kaas
656 Voorgestoomde Pandanrijst Thaise rijstkroketjes aubergine

1. Thaise rijstkroketjes

Weg met die saaie bittergarnituur! Maak eens deze Thaise rijstkroketjes. Een lekker borrelhapje met een kick. We gebruiken namelijk rode currypasta om de vulling van rijst en aubergine een beetje spicy te maken en serveren de kroketjes met sojasaus of een zoete chilisaus. Heerlijk op een hete zomerdag. De kroketjes kun je trouwens ook goed van tevoren bereiden en invriezen. Hoef je ze alleen nog maar even te bakken!

658 Toverrijst Mini empanadas tomatenrijst spinazie jonge kaas

2. Mini-empanada’s

Empanada’s zijn gevulde deeghapjes die vooral in Spanje, Portugal en in Zuid-Amerikaanse landen gegeten worden. Vaak worden ze gevuld met bijvoorbeeld rundvlees, kip, tonijn … of tomatenrijst, spinazie en kaas zoals wij met onze mini-empanada’s doen! Je kunt deze zomerse hapjes overigens lekker in de oven klaarmaken. Kun je zelf in de tuin gewoon een biertje of wijntje mee drinken!

673 Poke bowl rijst Kant en klaar Traybake Poké gerookte kip sesamsaus

3. Sushi bake

Ga op de Aziatische tour met een sushi bake! Dat is een soort sushi uit de oven. Alleen dan niet opgerold, maar gewoon open. Als een soort gelaagde taart. Je kunt ze daardoor makkelijk in stukjes snijden en serveren voor al je gasten. Onze favoriet? Dat is deze traybake poké met gerookte kip en sesamdressing. Een echte allemansvriend die bij iedereen wel in de smaak valt. Niet iedereen is namelijk dol op vis!

Tip: Meer weten? Lees er alles over op Sushi bake: wat is het en hoe maak je het? en ontdek ook meteen nog meer lekkere recepten!

96 Risotto Risottomuffins courgette NIEUW

4. Risottomuffins

Risottomuffins zijn hartige, zomerse hapjes die perfect samengaan met een fris wijntje. En goed vullend ook, zodat je gasten ook een beetje een bodem kunnen leggen. Wel zo fijn als het buiten goed warm is. Wij maken graag deze risottomuffins met courgette en tijm. Die smaken namelijk heerlijk met een dip van tomatensaus en kun je goed serveren met een feestelijk glas bubbels!

603 Toverrijst Thaise spicy toverkoekjes

5. Spicy ‘toverkoekjes’ (vegan)

Tover iedere borrel om tot heerlijk feestje met de spicy ‘toverkoekjes’ van foodblogger en kookboekenschrijfster Milou van der Will en laat jezelf van je beste culinaire kant zien. Met deze unieke zomerse hapjes scoor je namelijk altijd punten. Maar let wel even op: met twee rode pepertjes in het beslag voor de koekjes is het maar goed dat je gasten al een drankje in hun hand hebben … als je begrijpt wat we bedoelen.

584 Risotto Suppli al telefono arancini

6. Arancini

Arancini zijn een soort gefrituurde risottoballetjes. Zeg maar de bitterballen van Italië. Wij maken ze voor een feestje graag met tijm, champignons en mozzarella (check hier het recept). Lekker met een dip van groene pesto. Daar houdt iedereen wel van. Maar maak ze ook gerust met je favoriete risotto, hoor. Geen probleem. Tip: Maak ze van tevoren en vries ze in zodat je ze op het moment suprême alleen nog maar even hoeft te frituren!

607 Poke bowl rijst Pokébowl buffet vis

7. Poké bowl party

Eén van onze favoriete zomerse hapjes: de poké bowl party! Hierbij hoef je niet zelf met een schaaltje rond te gaan, maar zet je gewoon je tafel vol de lekkerste poké bowl toppings. Met een klein kommetje rijst kan iedereen dan zijn of haar eigen poké bowl maken. Check voor meer inspiratie deze poké bowl met vis in buffet-style of dit kindvriendelijke poké bowl buffet met wortelrijst en kleurige groenten. Leuk, lekker en gezellig!