2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x avondeten in de zomer

1 mrt. 2024 – Leestijd 3 min

Inspiratie nodig voor een zomerse maaltijd? Check dan deze 10 recepten voor avondeten in de zomer. Van salade tot bbq. Maar altijd lekker, gezond en makkelijk te maken. Laat je inspireren!

Panklaar Toverrijst Shoarmareepjes En Courgette
549 Voorgestoomde Couscous Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

1. Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

Bij avondeten in de zomer denk je al gauw aan een salade. En terecht, want zo’n frisse maaltijdsalade is natuurlijk perfect voor die warme dagen. Wij maken graag deze Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen. Die staat namelijk binnen 10 minuten op tafel. Heb je zelfs geen pan voor nodig!

473 Paella gebakken tomaten

2. Paella met gebakken tomaten

In de zomer is paella misschien wel het ultieme feelgood food. Lekker genieten met de hele familie van een grote pan vol lekkers. Maar je wilt natuurlijk ook gezond eten. Daarom kiezen we graag voor vegan recepten als deze paella met gebakken tomaten. Met een heleboel verschillende groenten is iedere hap van dit gerecht een feestje!

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

3. Zalmpakketjes met parelcouscous en venkel

Lekker buiten eten? Slinger die bbq dan aan en maak onze zalmpakketjes met parelcouscous en venkel! Heerlijk en vooral gezellig avondeten voor in de zomer. Bovendien kun je de pakketjes eenvoudig van tevoren bereiden, dus ze zijn ook ideaal voor een tuinfeest of als vrienden komen eten.

Meer bbq? Check ook deze 7 originele zomerse bbq recepten!

246 Nasi Goreng Nasi goreng met prei ham omelet

4. Nasi goreng met omelet

Als het buiten tropisch is, heb je niet altijd zin om veel te eten. Gelukkig is veel avondeten in de zomer lekker licht. Deze nasi goreng met omelet is zo’n lichte maaltijd die je eenvoudig en snel kunt bereiken en het altijd wel goed doet bij iedereen aan tafel. Serveer met plakjes tomaat, komkommer of atjar tjampoer voor een lekker frisse touch!

555 Basmatirijst Pittige jambalaya kip en chorizo

5. Pittige jambalaya met kip en chorizo

Wist je dat je pittig eten goed is bij warm weer? Door de hitte van een lepeltje sambal of currypasta ga je namelijk extra zweten en dus koel je af. Probeer op warme dagen dus eens een gerecht als deze pittige jambalaya met kip en chorizo. Die is lekker kruidig, maar ook weer niet té spicy. Al kun je natuurlijk altijd een drupje tabasco toevoegen!

Quinoa Quinoasalade Met Avocado En Paprika

6. Quinoasalade met avocado en paprika

Ook koolhydraatarme recepten zijn populair als avondeten in de zomer. Logisch, want die kunnen je helpen wat slanker te blijven. Bij Lassie maken we dan ook graag een zomerse gerecht met quinoa. Quinoa bevat namelijk wat minder koolhydraten en meer eiwitten. Keertje proberen? Ga dan voor deze quinoasalade met avocado en paprika!

Tip: Lees ook 8x de lekkerste quinoa salade van Lassie voor nog meer ideeën!

608 Poke bowl rijst kant en klaar Pokébowl tonijn edamame sushigember

7. Poké bowl met tonijn, edamame en sushigember

Laten we eerlijk zijn: in de zomer heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. En dat hoeft gelukkig ook niet. Deze poké bowl met tonijn, edamame en sushigember heb je dankzij onze kant-en-klare poké bowl rijst vaak al in 10 minuten klaar. Hoef je niet eens wat voor te snijden of koken. Da’s nog eens makkelijk!

Panklaar Toverrijst Shoarmareepjes En Courgette

8. Shoarma met courgette en Panklaar Toverrijst

Vanavond genieten van een bordje comfort food? Zet dan eens deze shoarma met courgette en Panklaar Toverrijst op tafel. Een lekker en makkelijk gerecht voor 2 personen dat meestal al in een kwartiertje op je bord ligt. Dat is een stuk sneller dan een broodje shoarma halen bij de snackbar op de hoek. En nog gezonder ook.

83 Panklaar Toverrijst Supersnelle rijstschotel met garnalen nieuw

9. Supersnelle rijstschotel met garnalen

Over gezond avondeten in de zomer gesproken… Met drie kleuren paprika’s, een uitje en flink wat doperwten uit de diepvries zit deze supersnelle rijstschotel met garnalen echt boordevol groenten. Daarmee krijg je al je vitamines in één keer binnen. En dat met nog geen 400 kcal per portie. Win-win.

522 Orzo Knapperige romainsalade kip orzo ansjovisdressing

10. Orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing

Orzo is een soort pasta, maar dan in de vorm van rijst. Dat maakt het geschikt voor een lekkere, zomerse pastasalade. Bijvoorbeeld deze orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing. Een lichte variant van de bekende caesar salad en dus ideaal als avondeten in de zomer!

Nog meer avondeten voor in de zomer?

Staat je favoriet er nog niet tussen? Geen zorgen. Check dan bijvoorbeeld deze 12 rijstsalade recepten om de zomer mee door te komen, laat je lekker inspireren door 15 recepten met zomergroenten of ga voor één van onze 10 zomerse gerechten met gehakt. Bij Lassie is altijd wat te vinden waar je zin in hebt!