2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 vegetarische salade recepten

6 jul. 2023 – Leestijd 3 min

Met couscous of quinoa. Italiaans of Midden-Oosters. Met avocado, feta of kikkererwten. Met deze 10 vegetarische salade recepten is er voor ieder wat wils. Bekijk ze allemaal en ontdek je nieuwe favoriete vega maaltijdsalade voor in de zomer!

4 Toverrijst Italiaanse rijstsalade nieuw
Zilvervliesrijst Met Sorghum En Wilde Rijst Rijstsalade Met Aubergine En Pindadressing

1. Rijstsalade met aubergine en pindadressing

We beginnen deze lijst met vegetarische salade recepten meteen met een knaller van een maaltijdsalade: de rijstsalade met aubergine en pindadressing. Een stevige salade met paprika’s, gegrilde aubergine en little gem in een frisse pindadressing met sinaasappelsap en harissa voor een pittige kick. Dat is 100% genieten.

550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas

2. Pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas

Een handige vegetarische salade met couscous en feta! We maken deze pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas namelijk met onze voorgestoomde couscous. Daarmee kun je dit gerecht helemaal maken zonder fornuis of oven. Zonder keuken zelfs. Ideaal voor een dagje in het park of op de camping!

554 Voorgestoomde Bulgur Libanese peterselie tabouleh en granaatappelpitjes

3. Libanese peterselie tabouleh

Tabouleh is een vegetarische salade op basis van bulgur die erg populair is in Libanon en Syrië. Daar wordt ‘ie vaak gegeten als bijgerecht, maar wij maken dit tabouleh recept graag met kikkererwten, halloumi en granaatappelpitjes om er een complete maaltijdsalade van te maken. Niet voor niets een echte klassieker!

681 Lassie Orzo Orzosalade caprese

4. Salade caprese met orzo

Deze salade caprese met orzo is de ideale vegetarische salade voor in de zomer. Hij is namelijk lekker licht, snel klaar en zit dankzij de groene pesto ook bomvol smaak. Bestrooi het gerecht op het eind nog met wat extra rucola en een paar geroosterde pijnboompitjes en je hebt je nieuwe favoriete salade te pakken. Zeker weten!

553 Voorgestoomde Quinoa Lauwwarme quinoasalade met gestoofde bimi en radijs

5. Lauwwarme quinoasalade met gestoofde bimi en radijs

Ook een quinoasalade kan natuurlijk niet ontbreken in een lijstje met vegetarische salade recepten. En één van onze favorieten is deze lauwwarme quinoasalade met gestoofde bimi en radijs. Die is namelijk niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens indrukwekkend uit en is toch gewoon simpel en snel te maken. Echt waar.

4 Toverrijst Italiaanse rijstsalade nieuw

6. Italiaanse rijstsalade

En we blijven even op de Italiaanse tour met deze Italiaanse rijstsalade! Een vegetarische salade met alles dat je zou verwachten: tomaten, verse basilicum, mozzarellabolletjes, artisjokharten (optioneel) en een dressing van olijfolie en rode wijnazijn. Lekker simpel en lekker puur. Meer heb je soms ook gewoon niet nodig.

Couscous Couscoussalade Met Halloumi

7. Couscoussalade met halloumi

Couscous is een populaire basis voor een vegetarische salade! Het wordt net als veel pasta namelijk gemaakt van durumtarwe en geeft daarmee een lekkere bite aan je gerecht. En over bite gesproken … heb je ooit halloumi gegeten? Dat is een stevige kaas die je kunt grillen zonder dat ‘ie smelt. Probeer dus zeker eens couscoussalade met halloumi!

520 Orzo Frisse orzo avocadosalade tomaatjes fetadressing

8. Frisse orzo-avocadosalade met tomaatjes en fetadressing

De avocado. Een onmisbaar ingrediënt in veel vegetarische salade recepten. Zo ook in deze frisse orzo-avocadosalade met tomaatjes en fetadressing. Een heerlijk gerecht met onder andere zachte kerstomaatjes, komkommerslierten en een knapperige slamelange. Lekker met kalamata olijven voor een extra Griekse touch!

Quinoa Quinoasalade Met Avocado En Paprika

9. Quinoasalade met avocado en paprika

Geen orzo kunnen vinden? No sweat. Maak dan gewoon deze quinoasalade met avocado en paprika. Een makkelijke maaltijdsalade met gele en rode paprika’s, cherrytomaatjes en avocado. Je kunt deze vegetarische salade op zichzelf eten, maar je kunt ‘m ook gebruiken als vulling voor je tortilla of wrap. Lekker veelzijdig dus!

Parel Couscous Kruidige Chopped Salad Basilicum

10. Kruidige chopped salad met basilicum en parelcouscous

En alweer de laatste vegetarische salade: de kruidige chopped salad met basilicum en parelcouscous. Bij deze chopped salad snijd of hak je de groente (komkommer, paarse spitskool, cocktailtomaten en bospenen) eerst in kleine stukjes. Vervolgens meng je alles met de dressing en serveer je het met de parelcouscous. Makkelijker wordt het niet!