Zelf een paasdiner maken? Check hier de recepten van ons paasmenu 2025. Voor het voorgerecht, het hoofdgerecht en het toetje. Met vlees, met vis en vegetarisch. Altijd lekker en makkelijk thuis te maken. Altijd goed.
Paasmenu 2025: Voorgerechten
Het paasmenu van 2025 begint natuurlijk met een lekker voorgerecht. Gewoon om te zorgen dat de stemming er aan tafel meteen lekker in zit en om die buikjes alvast warm te laten draaien voor het hoofdgerecht straks. Onze favorieten:
- Romige kippensoep met rijst
Want een simpel soepje vooraf doet het gewoon altijd goed.
Bekijk het recept
- Geroosterde minipaprikaatjes (vegetarisch)
Heerlijk gevuld met couscous, frisse kruiden en Turkse yoghurt.
Bekijk het recept
- Avocadoschuitjes met kruidencouscous en gerookte zalm
Ideaal om ook je kookskills mee te showen.
Bekijk het recept
Paasmenu 2025: recepten voor het hoofdgerecht
Het draait natuurlijk ook bij het paasmenu van 2025 om het hoofdgerecht. Daar wil je indruk mee maken. Punten scoren bij iedereen aan tafel. Geen zorgen. Met deze paasrecepten gaat dat wel lukken:
Risotto primavera
Vegetarisch menu maken? Ga voor een klassieke risotto primavera met asperges, venkel en courgette. Want een paasmenu zonder asperges is geen paasmenu.
Bekijk het recept
Gevulde courgette met garnalenrijst en knoflookyoghurt
Gevulde groenten zijn ideaal als hoofdgerecht. Je kunt ze namelijk ruim van tevoren alvast klaarmaken, zodat je ze tijdens het paasdiner alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven.
Bekijk het recept
Zalm met kruidenboter uit de oven
Deze zalm met kruidenboter is het perfecte hoofdgerecht voor in een paasmenu met vis. Door de vis 12 minuutjes in de oven te bakken, blijft ‘ie namelijk altijd mooi roze van binnen. Kan niet misgaan.
Bekijk het recept
Lees ook 5x zalm uit de oven voor nog meer inspiratie
Kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette
Zet in 2025 ook eens een Italiaans paasmenu op tafel. Serveer bijvoorbeeld deze kipsaltimbocca met tomaatjes en (gele) courgette als hoofdgerecht. Ook geschikt voor kinderen!
Bekijk het receptEenvoudige Chinese hotpot
Dit jaar iets anders dan gourmetten? Ga hotpotten! Dat is een soort Chinees fonduen waarbij iedereen zijn of haar favoriete groenten, vlees en vis gaart in één grote pan met bouillon. Gezellig en lekker.
Bekijk het receptRijstfrittata met spinazie en broccoli
Nog wat eieren over van het ontbijt of de lunch? Maak deze vegetarische frittata. Een soort grote Italiaanse omelet uit de oven, gevuld met groenten en kaas. Heerlijk met een frisse tomatensalade!
Bekijk het recept
Pittige kabeljauw uit de oven
Deze pittige kabeljauw met limoen is een feestje op je bord … en in je mond! Wat ons betreft een ideaal recept voor op een zonnige paasdag. Liever met vlees? Maak ‘m dan gewoon met kip!
Bekijk het receptItaliaanse auberginetournedos met tomatensaus en kappertjes
Liggen er al aubergines in de schappen? Zet dan deze Italiaanse auberginetourdenos met tomatensaus en kappertjes op tafel. Een vegetarische klapper van jewelste.
Bekijk het recept
Kiphaasjes met peterselie-roomsaus
Mals vlees in een romige saus, bimi met een bite en crunchy hazelnoten als topping. Dit stoofpotje met kiphaasjes en roomsaus heeft het allemaal en is daarmee 100% geschikt als hoofdgerecht in je paasmenu.
Bekijk het recept
Paasmenu 2025: desserts
Nog een beetje ruimte over? Maak jouw paasmenu van 2025 dan compleet met een luxe toetje. Dit zijn wat ons betreft de perfecte afsluiters van je diner:
- Lauwwarme citroen-dessertrijst met ricotta en rood fruit
Fris en zoet tegelijk. Ook lekker met chocoladevlokken of een paaseitje.
Bekijk het recept
- Haverrijst-amandelcake met kersen
Heerlijk met een bakje koffie. Want simpel kan soms ook heel lekker zijn.
Bekijk het recept
- Carrot cake
Gemaakt met speculaaskruiden, walnoten en onze glutenvrije cakemix.
Bekijk het recept
Nog meer recepten zien?
Staat je favoriete recept er niet tussen? Geen zorgen. We hebben nog veel meer recepten voor een lekker en makkelijk paasmenu. Check bijvoorbeeld ook deze 10 makkelijke paasdiner recepten of laat je inspireren door onze 10 favoriete hoofdgerechten voor Pasen. Genoeg ideeën!