2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 10x hoofdgerechten voor Pasen

9 mrt. 2023 – Leestijd 3 min

Maak jij dit jaar het hoofdgerecht met Pasen? Laat je dan inspireren door deze 10 lekkere en makkelijke recepten. Met vlees, vis of vegetarisch!

26 Risottorijst Risotto primavera
Stazak Pandan Naturel Stoofpotje Van Kip Metpeterselie Roomsaus

1. Kiphaasjes met peterselie-roomsaus

Kip is een echte allemansvriend. Met dit recept voor kiphaasjes met peterselie-roomsaus wordt het hoofdgerecht met Pasen dus altijd een succes. Ook bij de kinderen. Zet er een groene salade met mosterddressing bij op tafel en je paasdiner is helemaal compleet. Niks meer aan doen!

26 Risottorijst Risotto primavera

2. Risotto Primavera

Onze risotto primavera is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor Pasen. Deze risotto zit namelijk vol met echte lentegroenten: venkel, courgette en natuurlijk een bosje (groene) asperges. Bovendien kun je dit gerecht makkelijk in één grote pan bereiden. Wel zo makkelijk als je kookt voor de hele familie!

Toverrijst Zalm Uit De Oven Met Kruidenboter Spinazie En Boontjes

3. Zalm met kruidenboter en tomaat uit de oven

Gerechten met zalm zijn ook populair tijdens de Paasdagen. Wij maken dan graag deze zalm met kruidenboter en tomaat uit de oven. De oven doet namelijk het meeste werk en de zalm komt er altijd perfect uit. Zonder dat je er nog omkijken naar hebt. Hoef je ondertussen alleen maar de rijst en de sperzieboontjes te koken!

612 kant en klaar poke bowl rijst Pokébowl gerookte eendenborst venkelsalade sinaasappeldressing

4. Poké bowl met gerookte eendenborst

Met deze pokébowl met gerookte eendenborst en venkelsalade met sinaasappeldressing gooi je gegarandeerd hoge ogen. Een leuk en gezellig hoofdgerecht voor Pasen, maar toch ook weer een tikkeltje chic. Geen fan van eend? Maak ‘m dan eens met biefstuk of zet je tafel vol toppings en laat iedereen zijn of haar eigen poké bowl maken!

Tip: Laat je ook inspireren door onze lekkerste poké bowl recepten!

570 Toverrijst Toverrijst met massala eieren en bloemkool

5. Massala eieren met bloemkool en Toverrijst

We kunnen er met de paasdagen niet omheen: eieren. Maar laten we eerlijk zijn, gekookte eieren zijn misschien een beetje saai. Zeker voor een hoofdgerecht met Pasen. Maak daarom eens deze massala eieren met bloemkool en Toverrijst. Daarbij wokken we de eitjes in een kruidenolie. Eens wat anders!

Zilvervliesrijst Met Sorghum En Wilde Rijst Geroosterde Groenten Met Halloumi

6. Geroosterde groenten met halloumi

Op zoek naar een vegetarisch hoofdgerecht voor Pasen? Probeer dan eens dit recept voor geroosterde groenten met halloumi. Lekker makkelijk, want je kunt alles zo in de oven schuiven. Kun je ondertussen mooi de rijst koken en de halloumi (Cypriotische kaas) te bakken. Een favorietje bij de vegetariërs onder ons!

Zilvervliesrijst Met Sorghum En Wilde Rijst Pilav Met Drumsticks En Merguez

7. Pilav met drumsticks en merguez

Zoek je juist een hoofdgerecht voor Pasen met vlees? Dan ga je natuurlijk voor lamsvlees. Maar niet iedereen is even dol op zo’n lamsrack. Daarom bereiden wij liever deze pilav met drumsticks en merguez. De merguez worstjes zijn namelijk net even wat toegankelijker. En daarbij ziet dit gerecht er trouwens ook uit als een feestje!

595 Voorgestoomde quinoa Voorgestoomde quinoa gekarameliseerde witlof ham gember

8. Gekarameliseerde witlof met ham en gember

In maart en april is de Nederlandse witlof volop in het seizoen en daarom is witlof met ham en kaas is dan ook een klassieker onder de hoofdgerechten met Pasen. Maar wij geven daar graag een moderne twist aan met ons recept voor gekarameliseerde witlof met ham en gember. Zoet, zout en een tikkeltje bitter. Dit gerecht heeft het allemaal!

Pittige Bulgursalade Gerookte Makreel

9. Pittige bulgursalade met makreel

Makreel is ook een populaire vis om mee te koken tijdens Pasen. En hij doet het vooral goed in een salade, zoals deze pittige bulgursalade. Een lekker frisse salade die je ook prima kunt serveren als licht hoofdgerecht. Vooral handig als je nog vol zit van die brunch of van dat mandje vol chocolade-eitjes!

654 Basmatirijst Eenvoudige Chinese Hotpot handen

10. Hotpot

Voor als de hele familie komt eten met Pasen: de eenvoudige Chinese hotpot! Een gezellig alternatief voor gourmetten waarbij iedereen zijn of haar favoriete groenten, vlees of vis gaart in een kokendhete bouillon. Zo eten je zus, je moeder en je opa allemaal gewoon wat ze lekker vinden en hoef jij je niet meer druk te maken over het hoofdgerecht met Pasen…