2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 makkelijke paasdiner recepten

10 mrt. 2023 – Leestijd 3 min

Ideeën nodig voor een lekker gerecht met Pasen? Met deze 10 makkelijke paasdiner recepten zet je in no time iets lekkers én indrukwekkends op tafel. Altijd goed!

617 BIO Couscous Geroosterde asperges beenham frisse kruidencouscous
125 Toverrijst Romige kippensoep rijst nieuw

1. Romige kippensoep met rijst

Ons recept voor romige kippensoep met rijst is licht, dus ideaal als hoofdgerecht als je nog vol zit van die paasbrunch of als onderdeel van een heel paasmenu met meerdere gangen. Deze soep met prei, wortel en rode paprika smaakt trouwens ook goed met een stukje geroosterd wit brood. Handig als je nog wat over hebt van diezelfde brunch!

95 Risottorijst Risotto zalm groene asperges

2. Risotto met zalm en groene asperges

Pak deze Pasen ook eens uit met dit recept voor risotto met zalm en groene asperges. Een lekker smeuïg gerecht dat perfect past in het seizoen en waarmee je gegarandeerd punten scoort bij iedereen aan tafel. Bovendien is deze risotto ook heel makkelijk te maken. Hoef je echt geen Jamie Oliver of Ottolenghi voor te heten!

607 Poke bowl rijst Pokébowl buffet vis

3. Pokébowl buffet

Krijg je je familie op bezoek? Of wil je gewoon even samen met het gezin genieten van een lekker gerechten? Zet dan eens een poké bowl buffet met allerlei schaaltjes vol toppings en sauzen op tafel. Daarmee kan iedereen zijn of haar eigen favoriete poké bowl maken. Gebruik eventueel onze poké bowl met vis in buffet-style ter inspiratie!

Tip: Heb je liever gewoon één poké bowl? Check dan Poké bowl: zelf maken + de 8 lekkerste recepten!

Risotto Rijst Risotto Met Spinazie Ei En Geitenkaas

4. Risotto met spinazie, ei en geitenkaas

Een ei hoort erbij. Zeker nu. Een gerecht met eieren mag dan ook niet ontbreken in dit lijstje met makkelijke paasdiner recepten. En wij zouden dan gaan voor deze risotto met spinazie, ei en geitenkaas. Lekker met een wit wijntje erbij. Het ideale bordje comfort food om even bij te komen van een middagje eieren zoeken met de kids.

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

5. Gevulde courgette met orzo alla carbonara

Gevulde groenten doen het altijd goed als paasdiner recepten. Want ze zijn lekker, makkelijk te maken én je kunt ze eenvoudig voorbereiden. Hoef je ze ‘s avonds alleen nog maar even in de oven te schuiven. Perfect dus als je moet koken voor een grotere groep. Onze favoriet? Deze gevulde courgette met orzo alla carbonara!

617 BIO Couscous Geroosterde asperges beenham frisse kruidencouscous

6. Geroosterde asperges met beenham en frisse kruidencouscous

Meestal zitten we met Pasen volop in het aspergeseizoen. Niet gek dus dat we hiermee echte paasdiner recepten maken. Nu kunnen we natuurlijk die klassieker met botersaus maken, maar probeer ook eens deze geroosterde asperges met beenham en frisse kruidencouscous. Net even anders, maar minstens net zo lekker!

Rijstfritatta Spinazie Broccoli

7. Rijstfrittata met spinazie en broccoli

De quiche is misschien wel één van de meest populaire paasdiner recepten. Maar bij Lassie maken we ook graag deze frittata. Een frittata is een soort dikke omelet vol groenten. Als een quiche dus, maar dan zonder de korst. Door er wel wat rijst aan toe te voegen, heb je toch een gebalanceerd en voedzaam gerecht!

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

8. Zalmpakketje met parelcouscous en venkel

Nog zo’n gerecht dat je eenvoudig in de oven kunt bereiden: het zalmpakketje met parelcouscous en venkel. Hierbij garen we de vis met de groenten en de parelcouscous in ‘en papillote’. In bakpapier dus. Of in dit geval in aluminiumfolie. Leuk, lekker en makkelijk. Bovendien bij lekker weer ook prima te bereiden op de bbq!

4 Toverrijst Italiaanse rijstsalade nieuw

9. Italiaanse rijstsalade

Te veel gegeten op Eerste Paasdag? Of moet je nog steeds bijkomen van die uit de hand gelopen lunch? Ga dan voor een lichte salade, zoals deze Italiaanse rijstsalade met tomaten, mini-mozzarellabolletjes, artisjokharten en verse blaadjes basilicum. Snel klaar, lekker fris en vooral: niet zo zwaar op de maag. Win-win-win.

Tip: Bekijk ook onze andere rijstsalade recepten!

654 Basmatirijst Eenvoudige Chinese Hotpot handen

10. Eenvoudige Chinese hotpot

Veel mensen laten die echte paasdiner recepten wel eens links liggen en gaan lekker gourmetten met Pasen. Gezellig, maar inmiddels misschien ook een beetje standaard. Probeer als alternatief daarom eens onze eenvoudige Chinese hotpot. Hierbij gaart iedereen zijn of haar favoriete ingrediënten zelf in een stomende bouillon. Scheelt ook weer die gourmetlucht in huis!