2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Bakken voor Pasen: 7 makkelijke bakrecepten

8 mrt. 2023 – Leestijd 3 min

Pasen draait om gezelligheid, eitjes zoeken en natuurlijk de lekkerste baksels. Maar wat ga je dit jaar eigenlijk bakken voor Pasen? Een paascake met paaseitjes? Of een grote paastaart met 4 lagen? Dat kan makkelijker. En daarom zetten we vandaag 7 makkelijke bakrecepten voor je op een rijtje. Altijd goed!

684 Lassie Cake Mix Carrot Cake
Rijstbodem Zoet Rijstbodem Met Rood Fruit

1. Rijstbodem met rood fruit

Een taart bakken voor Pasen is altijd goed. En wij raden je dan deze rijstbodem met rood fruit aan. Dat is namelijk één van die bakrecepten waarmee je alle kanten op kunt. Wij maken ‘m bijvoorbeeld graag met aardbeien, blauwe bessen en wat verse munt. Maar je kunt er ook prima frambozen of wat chocoladesnippers (of eitjes) voor gebruiken. Wat je maar lekker vindt!

685 Lassie Cake Mix Plaatcake met blauwe bessen

2. Plaatcake met blauwe bessen

Een plaatcake is precies wat je ervan kunt verwachten: een cake die op een bakplaat wordt gebakken. Of in het geval van onze plaatcake met blauwe bessen in een rechthoekige bakvorm. De plaatcake is nog een beetje onbekend in Nederland, dus perfect om te bakken als je schoonfamilie dit jaar een bakje koffie komt doen op Eerste Paasdag. Kun je namelijk mee pronken!

687 Lassie Cake Mix Easy Mug Cake

3. Easy mug cake

Onze easy mug cake is ook echt easy. Misschien niet geschikt om te bakken met Pasen als je indruk wilt maken met je bakskills, maar wel lekker om van te genieten met je partner of kids. Vooral ‘s ochtends vroeg, want deze glutenvrije mug cakes zijn in amper 5 minuutjes al klaar. Je hoeft ze dan alleen nog maar even te pimpen met een dot yoghurt of slagroom en wat vers fruit. Kun je net wat langer blijven liggen!

684 Lassie Cake Mix Carrot Cake

4. Carrot cake

Misschien wel de paastaart bij uitstek: de carrot cake! Wij maken ‘m graag met rozijnen, walnoten en kaneel. Daarmee scoor je namelijk bonuspunten bij de paashaas himself. Maar je kunt ook goed experimenteren met dit recept. Maak ‘m bijvoorbeeld eens met extra kruidnagel, vervang de rozijnen door gember of bestrooi ‘m op het eind met crunchy pecannoten. Kan allemaal en wordt het altijd een succes. Zeker weten.

686 Lassie Cake Mix Red Velvet Cupcakes

5. Red velvet cupcakes

Wil je dit jaar liever een cake bakken voor Pasen? Hebben we ook wat voor. Red velvet cupcakes om precies te zijn. Vrolijke cakejes die je natuurlijk zelf helemaal kunt versieren in een paasthema. Maak er bijvoorbeeld met marsepeinen paashaajes een echte mini-paascake van, bestrooi ze met kleine chocolade eitjes of garneer met vers fruit. Lekker voor bij de koffie of gewoon stiekem tussen alle paaseieren door!

Rijstbodem Zoet Rijstbodem Met Appel En Rozijnen

6. Rijstbodem met appel en rozijnen

Koffie en appeltaart. Een klassieke combinatie natuurlijk ... maar misschien ook een beetje saai. Daarom geven we met onze rijstbodem met appel en rozijnen er graag een frisse twist aan. En dat komt vooral door de toevoeging van lemon curd. Dat is namelijk een zoetzure crème op basis van citroen waarmee we die taart heel snel omtoveren tot echte paastaart die perfect past bij de lente. Moet het natuurlijk wel een beetje zonnig zijn…

587 Dessertrijst Torta di riso

7. Torta di riso

Onze Torta di riso is een rijsttaart gemaakt met risottorijst en pijnboompitten. Zeg dus maar gerust de Italiaanse variant van onze eigen Limburgse rijstevlaai. Lekker voor bij de koffie, maar vooral ook goed met een lekker wijntje. Ideaal dus om te bakken voor Pasen als je een heel paasdiner organiseert en daarmee ook de perfecte afsluiter van dit lijstje met makkelijke bakrecepten. Zeker het proberen waard!

Tip: glutenvrij bakken voor Pasen!

Veel van bovenstaande bakrecepten maken we met Lassie Glutenvrije cakemix. Dat is een mix op basis van rijstmeel in plaats van bloem waarmee je heel makkelijk een lekkere cake of taart maakt. Vooral handig om mee te bakken als je bezoek krijgt, want met die glutenvrije mix kan echt iedereen genieten van jouw lekkerste baksels!