2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 ideeën voor een origineel paasmenu

4 feb. 2024 – Leestijd 3 min

Dit jaar zelf een paasmenu samenstellen? Check dan deze 10 ideeën en ontdek de lekkerste recepten voor een gezellig etentje tijdens Pasen. Met vlees, vis en natuurlijk vegetarisch!

616 BIO couscous Avocadoschuitjes kruidencouscous gerookte zalm

Avocadoschuitjes met kruidencouscous en gerookte zalm

Je paasmenu goed beginnen? Maak dan eens deze avocadoschuitjes met kruidencouscous en gerookte zalm! Een leuk én lekker voorgerechtje waarmee je de stemming er meteen goed in krijgt. Bovendien heb je er maar weinig ingrediënten voor nodig. Ook lekker met beenham of wat gekookte (kwartel)eitjes in plaats van zalm!

Romige kippensoep met rijst

Liever een soepie vooraf? Ga dan voor onze romige kippensoep met rijst. Die is namelijk lekker licht en dus houden je gasten nog genoeg ruimte over voor het hoofdgerecht. Tip: heb je nog wat brood over van je paasontbijt? Rooster het of piep het even op in de oven en geef het bij deze soep!

616 BIO couscous Avocadoschuitjes kruidencouscous gerookte zalm
125 Toverrijst Romige kippensoep rijst nieuw

Groene jambalaya met feta en amandel

Door naar het hoofdgerecht van je paasmenu! En we beginnen met een lekker vegetarisch recept. Onze groene jambalaya met feta en amandel zit met doperwten, bleekselderij en (natuurlijk) groene asperges bomvol echte lentegroenten. Perfect dus als echte paasmaaltijd!

Risotto met zalm en courgette

Indruk maken op je date, vrienden of je schoonfamilie? Stel dan een luxe paasmenu samen met onder andere deze risotto met zalm en courgette. Een vrolijk gerecht met Italiaanse touch die altijd in smaak valt. Bij iedereen aan tafel. Ook te bereiden met venkel in plaats van courgette!

634 Groene jambalaya feta amandel
Rapido Risotto Snelle Risotto met zalm en courgette

Rijstfrittata met spinazie en broccoli

Deze rijstfrittata met spinazie en broccoli is een ideaal recept voor in je paasmenu. Je bereidt ‘m namelijk in de oven. Terwijl de frittata gaart, kun je dus mooi even opruimen of gezellig aan tafel zitten om te genieten van je voorgerechtje (zie hierboven). Lekker met een tomatensalade on the side!

Poké bowl met katsu curry en edamamebonen

Bij een poké bowl denk je misschien aan een snelle maaltijd voor op de vrijdagavond. Maar je kunt deze poké bowl met katsu curry en edamamebonen ook gewoon zelf maken en serveren in je paasmenu. Is weer eens wat anders. Geschikt voor vegetariërs én vleeseters!

Zilvervliesrijst Quinoa Granen Rijstfrittata Met Spinazie En Broccoli
676 Poké Bowl rijst pokébowl met katsu curry en edamamebonen

Kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette

Nog een Italiaans gerecht waarmee je hoge ogen gooit: kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette. Voor deze saltimbocca wikkel je de kip in salieblaadjes en serranoham en serveer je het met gestoofde courgette, cherrytomaatjes en zwarte olijven. Inclusief rucola om het af te maken.

Pittige kabeljauw met limoen uit de oven

Mag er wel een beetje pit in je paasmenu zitten? Maak dan deze pittige kabeljauw met limoen uit de oven! Een kleurrijk gerecht dat perfect past bij de tijd van het jaar. Echt een feestje op je bord. Liever vlees dan vis? Kan ook. Maak dit recept dan met kiphaasjes in plaats van kabeljauw!

Half Volkoren Toverrijst Kipsaltimbocca Met Zomerse Salade
Stazak Basmati Naturel Pittige Kabeljauw Met Limoenen Rode Peper

Lauwwarme citroen-dessertrijst met ricotta en rood fruit

Dan het dessert. Geen paasmenu is namelijk compleet zonder lekker toetje. Wij zouden bijvoorbeeld gaan voor deze lauwwarme citroen-dessertrijst met ricotta en rood fruit. Lekker romig, heerlijk fris en toch ook weer met een klein zoetje. Eigenlijk alles wat je wilt na zo’n uitgebreid paasdiner.

Carrot cake

Zeg, heeft u ook worteltjestaart? Jazeker! Speciaal voor alle paashazen hebben we namelijk een carrot cake voor je ontwikkeld op basis van onze glutenvrije cakemix. Want een kopje koffie of thee met een goed stuk van deze taart is de ideale afsluiter van je paasmenu.

Dessertrijst Lauwwarme Citroen Dessertrijst Met Ricotta En Rood Fruit
684 Lassie Cake Mix Carrot Cake

Meer inspiratie nodig?

Check dan onze 10 favoriete hoofdgerechten voor Pasen of laat je inspireren door deze 10 makkelijke paasdiner recepten en zet zonder gedoe iets lekkers op tafel. Altijd goed.