2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 must-have boodschappen voor het paasontbijt

6 feb. 2024 – Leestijd 3 min

Komt je (schoon)familie dit jaar ontbijten met Pasen? Dan wil je natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen. Met deze 10 boodschappen voor het paasontbijt ontbreekt het je aan niks en zet je sowieso een gezellig, luxe en lekker ontbijt op tafel.

688 Lassie Voorgestoomde Quinoa quinoa smoothiebowl met een kwarkswirl en blauwe bessen

1. Broodjes

Het paasontbijt begint natuurlijk allemaal met heerlijke broodjes. Daarvoor kun je natuurlijk de wekker om 6 uur zetten en zorgen dat je op tijd bij de bakker bent, maar een paar luxe afbakbroodjes zijn soms net zo lekker. Ga vooral voor wat verschillende broodjes en vergeet ook de croissantjes en de paasstol niet.

2. Crackers & toast

Crackertjes en toastjes doen het ook altijd goed bij je paasontbijt. Of wat beschuitjes. Kijk of je hier ook weer wat verschillende varianten van kunt vinden in de supermarkt. Bijvoorbeeld volkoren beschuit, knackebröd van spelt of wat Matze crackers. Daarmee zorg je voor nog meer afwisseling - en nog meer eetplezier. Voor iedereen.

3. Yoghurt of kwark

Niet iedereen eet ‘s ochtends graag brood. Niet erg, want jij haalt natuurlijk ook wat yoghurt of kwark voor bij het paasontbijt. En wil je echt uitpakken? Maak dan een trifle waarbij je de yoghurt serveert in een gaasje, afgetopt met wat fruit, verkruimelde koekjes (of muesli) en eventueel wat stukjes chocola.

4. Vers fruit
Over vers fruit gesproken … dat kan natuurlijk ook niet ontbreken bij je paasontbijt. Zet bijvoorbeeld wat schaaltjes met stukjes aardbei, kiwi of mango op taf

el. Of laat het mes in de keukenla liggen en ga voor druiven, blauwe bessen of frambozen. Lekker op brood, door de yoghurt of gewoon om zo van te snoepen.

5. Zoet beleg
Vooral als er kinderen mee-eten kun je lekker uitpakken met zoet beleg. Denk aan potjes jam, luxe chocoladepasta, hagelslag met een paastwist. en ga zo maar door. En wat dacht je bijvoorbeeld van klassieke scones met clotted cream en lemon curd? Daarmee scoor je sowieso bonuspunten dit jaar.

6. Hartig beleg

Naast zoet beleg heb je natuurlijk ook wat hartig beleg nodig. Vleeswaren als rosbief, bacon, kipfilet en Parma of serranohamham, bijvoorbeeld. En jonge kaas, oude kaas en/of hüttenkase. Salades. En wil je het nog wat luxer maken? Neem dan ook wat gerookte zalm van de supermarkt mee.

7. Eieren

Misschien wel de belangrijkste boodschappen van allemaal: de eitjes! Een gekookt eitje is eigenlijk wel een must bij je paasontbijt. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor gevulde eitjes, een eiersalade of de keuken in duiken en zelf een scrambled eggs of een omelet maken. Lekker met wat avocado of natuurlijk gewoon zout en peper!

8. Sappies & smoothies
Een kopje koffie of thee heb je altijd wel in huis, maar voor het paasontbijt kun je ook een keer een sapje of smoothie op je boodschappenlijstje zetten. Je vindt tegenwoordig namelijk allerlei verschillende varianten in de winkel, maar je kunt natuurlijk ook zelf een verse jus d’orange persen als je daar de tools voor hebt.

9. Bubbels (optioneel)
Wil je het extra feestelijk maken? Trek dan je mooiste champagneglazen uit de kast en serveer een glaasje bubbels bij het paasontbijt. Wij zouden dan gaan voor een heerlijk bruisende cava. Voor de kids heb je eventueel kinderchampagne. Daarmee wordt je paasontbijt gegarandeerd een feestje.

10. Gebak
En tot slot: paasgebak! Er is namelijk niks lekkerder dan je paasontbijt nog even af te sluiten met een kopje koffie en een lekker gebakje. Check Bakken voor Pasen: 7 lekkere bakrecepten en duik en dag van tevoren de keuken om je gasten een zelfgemaakte taart of cake voor te schotelen!

Ook nog een diner samenstellen?

Krijg je ook ‘s avonds nog mensen over de vloer? Bekijk dan deze 10 makkelijke paasdiner recepten!