Veel mensen zijn dol op een zalm. Maar zo’n mootje bakken, daar wagen ze zich niet aan. Gelukkig kun je de vis ook nog op een andere manier bereide: in de oven. Veel makkelijker, wat ons betreft. Daarom zetten we 5 foolproof recepten voor zalm uit de oven voor je op een rijtje. Succes gegarandeerd!
Veelgestelde vragen over dit onderwerp
Dat ligt natuurlijk een beetje aan de grootte van je zalmfilets, maar meestal hebben ze in een voorverwarmde oven (200°C) ongeveer een kwartiertje nodig. Soms iets langer, soms iets korter. Je kunt checken of je zalm al gaar is door er zachtjes op te drukken. Valt het visvlees uit elkaar? Dan kun je aan tafel!
Nee, voor zalm uit de oven heb je niet per se aluminiumfolie nodig. Maar het kan natuurlijk wel. Door de vis in aluminiumfolie te garen, behoud je extra smaak en aroma’s. Bovendien ruikt op die manier ook niet het hele huis naar vis. Keerzijde is wel dat je vis eerder stoomt dan bakt. Je krijgt met aluminiumfolie dus niet echt een krokant laagje!
Zalm uit de oven is heel veelzijdig. In principe kun je er bij serveren wat je wil. Zelf gaan we bij Lassie graag voor groene groenten. Denk aan spinazie, boontjes of broccoli. Maar ook prei, venkel, tomaatjes en wortel zijn er heel lekker bij. Zeker als je de vis serveert met couscous of wat witte rijst!
Een goede roomsaus doet het altijd goed bij zalm uit de oven. Iets met honingmosterd, bijvoorbeeld. Hollandaise en bearnaise zijn ook niet voor niets klassiekers. En houd je verse kruiden? Dille en vis zijn twee handen op één buik. Daarmee zet je dus ook altijd iets lekkers op tafel. En als je geen verse kruiden in huis hebt, kun je er altijd nog wat kruidenboter overheen laten smelten!