Inspiratie: 15 couscous gerechten voor het avondeten

02 juli 2021 – Leestijd 4 min

546 Couscous Maroc Couscous met gestoofde zomergroente en labne

Misschien heb je wel zo’n dag dat je niet weet wat je wil eten. Dat je maar gewoon even in je voorraadkast kijkt wat je nog hebt. En daar achterin zie je nog net een pak couscous staan. Dat heb je al lang niet gegeten. Of misschien heb je wel gewoon zin in couscous. Kan natuurlijk ook. Maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee maken? Nou, een heleboel! En dat laten we je graag zien met deze 15 couscous gerechten voor het avondeten!

Couscous gerechten met kip

Van al onze recepten met couscous, zijn couscous gerechten met kip wel het meest populair. En dat snappen we wel. Want ze zijn lekker, gezond én vaak ook nog snel klaar. Precies wat je wil als je uit je werk komt of bijvoorbeeld op een warme zomerdag. Dit zijn onze eigen favorieten:


SNELLE KIP MET RAS EL HANOUT EN COUSCOUS


Marokkaanse couscous gerechten

Zeg je couscous, dan zeg je Marokko! Daarom hebben we ook een heleboel echte recepten met een Marokkaans tintje voor je ontwikkeld. Sterker nog, je vindt bij Lassie ook Couscous Maroc! Daarmee maak je in een handomdraai Marokkaans gekruide couscous voor bij het avondeten. Dit kun je er bijvoorbeeld mee maken:

Tip: Staat je favoriet er niet tussen? Check dan hier álle recepten met Couscous Maroc!

Vega couscous gerechten

Voor de vegetariërs, groente-liefhebbers en mensen die gewoon wat minder vlees willen eten: vega couscous gerechten! Allemaal recepten met zonder vlees of vis, maar natuurlijk wel gebalanceerd en gezond. Met eiwitten uit zuivel, noten of peulvruchten. Je mist er niks aan. Zeker niet met deze recepten:

Couscous salade

Wat je ook met couscous kunt maken: een lekkere salade! Het zorgt namelijk voor een lekkere bite en geeft je salade wat meer body. Zo tover je je sla eenvoudig om tot een volwaardig hoofdgerecht waar je de hele avond nog op kunt teren. Zit je zo weer in je summer body. Probeer eens één van deze salades:

Couscous gerechten met vlees

Soms heb je zin in een lekker stukkie vlees. In een worstje, in gehakt of in een sappige biefstuk. Lekker. Ook met couscous. Dus hebben we ook een paar heerlijke couscous gerechten met vlees voor je. Met vlees uit de oven, van de grill of gewoon uit de koekenpan. Waar je maar zin in hebt. Dit zijn goede opties:

COUSCOUS MET CHIPOLATAWORSTJES EN TOMAAT CHIPOLATAWORSTJES, GEMBER EN TOMAAT

Bonus: parelcouscous recepten

Zo. Dat waren 15 heerlijke couscous gerechten. Maar wist je dat je ook hele lekkere dingen kunt maken met parelcouscous? Dat is ook couscous, maar dan met iets grotere balletjes. Voor avondeten met een nog stevigere bite. Vooral kinderen zijn er dol op. Probeer eens één van deze pareltjes en laat je verrassen:

Nog meer couscous recepten?

Heb je nog wat over of wil je gewoon wat extra couscous gerechten zien voor nóg meer inspiratie voor het avondeten? Bekijk dan al onze couscous recepten en ontdek een heleboel andere lekkere, gezonde en simpele gerechten. Met bijvoorbeeld tonijn, shoarma of aubergine. Lekker met een beetje verkruimelde feta erover.

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Wat zijn lekkere couscous gerechten?

Je kunt heel veel verschillende dingen maken met couscous. Populair is bijvoorbeeld een tajine. Dat is een stoofpot die veel in landen als gegeten wordt. Maar je kunt er natuurlijk ook een heerlijke salade van maken of groenten mee vullen. En het doet het ook goed bij traybakes of andere geroosterde groenten uit de oven!

Zijn couscous recepten simpel?

Jazeker! Couscous bereiden is namelijk heel eenvoudig. Meestal hoef je het alleen maar even te wellen in de juiste hoeveelheid water of bouillon.Bovendien houden we sowieso niet zo van ingewikkelde recepten. Wij houden van koken zonder gedoe. Van makkelijk, maar wel lekker en gezond. Je hoeft dus geen keukenprins(es) om onze couscous gerechten te maken!

Waar komt couscous vandaan?

Couscous komt uit Noord-Afrika. Het wordt bijvoorbeeld veel gegeten in Marokko en Algerije. Maar ook in Tunesië en Libië vormt het de basis van veel maaltijden. En in Israël en Jordanië eet men dan weer veel parelcouscous. Dat is een variant met net wat grotere korrels. Een soort kleine deegbolletjes eigenlijk. Ook heel lekker!

Is couscous glutenvrij?

Couscous wordt gemaakt van durum tarwe. Dat betekent dus dat er gluten in zitten en dat het niet geschikt is voor mensen die allergisch zijn of gluten niet goed kunnen gebruiken. Je zou het kunnen vervangen door bijvoorbeeld rijst of quinoa en ook maïsmeel wordt wel eens als alternatief gebruikt. Die zijn namelijk wel allemaal glutenvrij!