2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Poké bowl met kip: 5 recepten

2 feb. 2024 – Leestijd 3 min

Zin in een poké bowl met kip? Daarvoor hoef je niet naar de toko of iets thuis te laten bezorgen. De lekkerste poké bowl met kip maak je namelijk gewoon zelf. Niks moeilijks aan. Bekijk onze lekkerste recepten, laat je inspireren en verwen jezelf (of je date) vanavond met een zelfgemaakte bowl!

676 Poké Bowl rijst pokébowl met katsu curry en edamamebonen
615 Poke bowl rijst Teriyaki pokébowl kip gegrilde bimi cashewnoten

1. Teriyaki poké bowl met kip, gegrilde bimi en cashewnoten

Teriyaki-spiesjes, radijsjes, bimi en cashewnoten. Soms heb je niet veel ingrediënten nodig om iets bijzonders op tafel te kunnen zetten. Deze teriyaki poké bowl met kip, gegrilde bimi en cashewnoten is dan ook een lekker en simpel recept dat altijd wel in de smaak valt. Bij iedereen aan tafel. Ook heerlijk met broccoli en gebakken uitjes!

563 Poke bowl rijst Crispy katsu chicken poké bowl Japanse wasabimayonaise nieuw

2. Crispy chicken poké bowl met Japanse wasabimayonaise

Crispy chicken en plakkerige poké bowl rijst zijn twee handen op één buik. Het is dan ook geen wonder dat deze crispy chicken poké bowl met Japanse wasabimayonaise één van onze meest populaire recepten is. Wij geven de kip hier trouwens zelf een krokant laagje, maar je kunt ook gewoon kant-en-klare kipschnitzels gebruiken. Scheelt weer!

Halfvolkoren Toverrijst Poké Bowl Met Gerookte Kip

3. Poké bowl met gerookte kip, pestorijst en mozzarella

Met pestorijst, mozzarella en olijven geven we deze poké bowl met gerookte kip een lekkere Italiaanse touch. Misschien niet wat je zou verwachten bij een poké bowl, maar daarom niet minder lekker. Bovendien maken we dit recept graag met onze halfvolkoren Toverrijst. Dat maakt ‘m net even wat gezonder. Ook mooi meegenomen, toch?

676 Poké Bowl rijst pokébowl met katsu curry en edamamebonen

4. Poké bowl met katsu curry en edamamebonen

Katsu curry is een rijke Japanse curry met een beetje zoete en kruidige smaak die gegeten wordt met krokant vlees. Daarvan kun je ook een hele lekkere poké bowl saus maken. Precies wat we doen dus in ons recept voor poké bowl met katsu curry en edamamebonen. Een lekker gerecht dat je met een plantaardige schnitzel ook eenvoudig vegetarisch kunt maken!

690 Lassie Poké Bowl Poké Bowl krokante kip teriyaki en regenboog groenten

5. Poké bowl met krokante kip, teriyaki en regenboog groenten

Deze poké bowl met krokante kip, teriyaki en regenboog groenten heeft alles wat je zoekt: kleurrijke wortelen, friszoete mango en natuurlijk krokante kip. Oké, dit recept van Marie-Sophie Wigbers ziet er misschien wel een beetje moeilijk uit. Maar geloof ons, met een dunschiller ben je zo klaar en heb je echt een kommetje om indruk mee te maken!

En nog meer inspiratie!

Staat je favoriet er niet tussen? Geen zorgen. We hebben nog veel meer poké bowl recepten voor je ontwikkeld. En niet alleen met kip. Ook met bijvoorbeeld biefstuk of gehakt maak je lekkere bowls. Net als met vis natuurlijk. Het is maar net waar je zin in hebt. Bekijk daarom ook eens deze 5 vega poké bowls of doe wat extra inspiratie op met deze 10 ideeën voor een homemade poké bowl!

Zo maak je je poké bowl met kip nóg beter

Een poké bowl zelf maken is vaak best makkelijk. En met onderstaande tips maak je je bowl nóg lekkerder!

  • Maak een goede poké bowl rijst
    De rijst is de basis van je poké bowl met kip. Die moet dus goed zijn. Hier vind je dan ook een foolproof recept voor poké bowl rijst. En heb je geen tijd om te koken? Gebruik dan onze kant-en-klare poké bowl rijst. Die hoef je alleen maar even op te warmen in de magentron!

  • Gebruik verschillende toppings
    Met een goede combinatie van toppings tover je een normale poké bowl om tot een next level gerecht met verschillende smaken en texturen. Ga dus vooral voor ingrediënten met verschillende kleuren en gebruik altijd iets met een crunch. Check dus zeker ook even de lekkerste poké bowl toppings.

  • Zorg voor een lekkere saus of dressing
    Rijst? Check. Toppings? Check. Nu nog een lekkere saus of dressing om je sushibowl af te maken. Wij hebben 5x de lekkerste poké bowl saus alvast voor je op een rijtje gezet. Daarmee wordt je gerecht altijd een succes!