Romige kip kerrie met doperwtjes en crème fraîche
Houd je niet van kokos? No worries. Je kunt ook prima een beker crème fraîche gebruiken. Dat doen we bijvoorbeeld ook in dit recept voor romige kip kerrie met doperwtjes. Een lekker makkelijk recept met bovendien ook iets minder calorieën. En mag het wel een beetje spicy? Roer dan een lepeltje sambal door de saus!
Kerriekip met geroosterde wortel
Voor dit gerecht gebruiken we voor de verandering eens kipdijfilet. Die heeft letterlijk iets meer vet op de botten en blijft daardoor lekker mals tijdens het smoren. Dat past dan weer perfect bij de stevig geroosterde bospenen uit de oven. Precies dat maakt deze kerriekip met geroosterde wortel één van onze favoriete recepten voor rijst met kip kerrie.
Kip kerrie ‘ana-nasi’ met paksoi
Met rijst en kip kerrie kun je ook een hele lekkere fried rice maken! Zo zetten we bij Lassie bijvoorbeeld graag deze kip kerrie ‘ana-nasi’ met paksoi op tafel. Een kleurrijk gerecht met ook smaakmakers als knoflook, gember en een rood chilipepertje. Of met andere woorden: een lust voor het oog en een feestje voor je smaakpapillen!
Hollandse kip kerrie
Onze Hollandse kip kerrie is een simpele en snelle variant van rijst met kip kerrie. Hij staat vaak al binnen 20 minuten op tafel. En misschien nog wel belangrijker: met onze Panklare Toverrijst maak je dit recept gewoon in één pan. Dat scheelt straks weer afwassen. Het ideale gerecht dus voor als je thuis komt na een week hard werken!