2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 7x rijst met kip kerrie

6 feb. 2024 – Leestijd 3 min

Rijst met kip kerrie. Een klassieker in de Hollandse keuken waar iedereen dol op is. Maar vooral ook een veelzijdig gerecht waar je allerlei kanten mee op kunt. Maak dat recept bijvoorbeeld eens extra romig. Serveer die kerriekip met boontjes of met ananas. Of ga lekker op de Surinaamse tour. Kan allemaal!

Bekijk dus snel onze favoriete recepten voor rijst met kip kerrie en laat je verrassen!

Halfvolkoren Toverrijst Romige Kip Kerrie Met Kokos

Rijst met kip kerrie en ananas

We beginnen deze lijst meteen maar met de klassieke variant: kip kerrie met ananas. De combinatie van kruidige kerrie en friszoete ananas is heerlijk. Al helemaal als je ook nog een rood pepertje mee bakt. En de vitamientjes? Die komen in dit recept van ui, paprika en eventueel wat gekookte broccoli. Lekker en gezond!

Kerrie-kiphaasjes met paksoi en satésaus

Rijst met kip kerrie en … satésaus? Jazeker! In ons recept kerrie-kiphaasjes met paksoi en satésaus maken we gewoon gebruik van twee smaakmakers. En die gaan verrassend goed samen. Serveer met paksoi en boontjes (wij gebruiken sugarsnaps) en je hebt een heerlijk bordje avondeten. Extra pit? Strooi er wat kiemgroenten overheen!

Romige kip kerrie met kokos

Een goede kerriesaus is soms heel eenvoudig te maken. Dat bewijst dit recept voor romige kip kerrie met kokosmelk wel. Alles wat je nodig hebt zijn uien, kerriepoeder en een blikje kokosmelk. Voeg daar wat kip en groenten aan toe en je hebt gerechtje waar ook de kleintjes dol op zijn. Genieten met het hele gezin!

619 Toverrijst Kip kerrie ananas Klassier na campagne gebruiken
Basmatirijst Gebakken Kerrie Kiphaasjes Met Paksoi En Saté Saus
Halfvolkoren Toverrijst Romige Kip Kerrie Met Kokos

Romige kip kerrie met doperwtjes en crème fraîche

Houd je niet van kokos? No worries. Je kunt ook prima een beker crème fraîche gebruiken. Dat doen we bijvoorbeeld ook in dit recept voor romige kip kerrie met doperwtjes. Een lekker makkelijk recept met bovendien ook iets minder calorieën. En mag het wel een beetje spicy? Roer dan een lepeltje sambal door de saus!

Kerriekip met geroosterde wortel

Voor dit gerecht gebruiken we voor de verandering eens kipdijfilet. Die heeft letterlijk iets meer vet op de botten en blijft daardoor lekker mals tijdens het smoren. Dat past dan weer perfect bij de stevig geroosterde bospenen uit de oven. Precies dat maakt deze kerriekip met geroosterde wortel één van onze favoriete recepten voor rijst met kip kerrie.

Kip kerrie ‘ana-nasi’ met paksoi

Met rijst en kip kerrie kun je ook een hele lekkere fried rice maken! Zo zetten we bij Lassie bijvoorbeeld graag deze kip kerrie ‘ana-nasi’ met paksoi op tafel. Een kleurrijk gerecht met ook smaakmakers als knoflook, gember en een rood chilipepertje. Of met andere woorden: een lust voor het oog en een feestje voor je smaakpapillen!

Hollandse kip kerrie

Onze Hollandse kip kerrie is een simpele en snelle variant van rijst met kip kerrie. Hij staat vaak al binnen 20 minuten op tafel. En misschien nog wel belangrijker: met onze Panklare Toverrijst maak je dit recept gewoon in één pan. Dat scheelt straks weer afwassen. Het ideale gerecht dus voor als je thuis komt na een week hard werken!

Toverrijst Extra Romige kip kerrie met doperwtjes
Toverrijst Kerriekip En Geroosterde Wortel
Stazak Basmati Naturel Kipkerrie Ana Nasi Met Paksoi
Hollandse Kipkerrie Schotel

Tip: Check ook deze 10 snelle eenpansmaaltijden voor weinig afwas

Nog meer lekkere recepten voor rijst met kip kerrie?

Zelf kip kerrie recepten maken is dus helemaal niet moeilijk zoals je ziet. Maar heb je toch nog wat meer inspiratie nodig? Bekijk dan bijvoorbeeld het recept Surinaamse massala kip met spinazie en gele rijst of laat je inspireren door 15x rijst met kip (en groenten). Er zit altijd wel wat bij waar je net zin in hebt.