2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 makkelijke vakantie recepten

16 mrt. 2024 – Leestijd 3 min

Deze 10 makkelijke vakantie recepten maak je gewoon in je eigen keuken (of op de camping). Lekker, gezond en snel klaar. Om met het hele gezin van te genieten!

Toverrijst Griekse tomatenrijst met souvlaki
474 Paella kip garnalen

1. Paella met kip en garnalen

Spanje is het favoriete vakantieland van veel Nederlanders. Dat maakt deze paella kip en garnalen ook één van de meest populaire vakantie recepten. Het brengt je meteen terug naar die vakantie aan de Costa del Sol. En houd je niet van garnalen? Maak ‘m dan gewoon met zalm of wat kabeljauw!

Naar het recept

Toverrijst Griekse tomatenrijst met souvlaki

2. Griekse rijst met souvlaki-kip

Souvlaki. Nog zo’n gerecht dat je op iedere vakantie naar Rhodos, Kreta of Zakynthos wel een keer op je bord hebt liggen. Maar met dit recept maak je die Griekse klassieker ook gewoon thuis. Inclusief zelfgemaakte tzatziki en tomaten-paprikarijst voor de veggies. Krijg je kids ook meteen wat groenten binnen!

Naar het recept

Rijke Roerbakrijst Wit Snelle Nasi Met Ham

3. Snelle nasi met ham

Sta je op de camping dit jaar? Maak dan eens deze snelle nasi met ham. Een kindvriendelijk recept dat in nog geen 20 minuutjes op je campingtafel staat. Bovendien heb je met onze Panklare Zilvervliesrijst maar één pan nodig om het gerecht te maken. Scheelt weer afwassen straks!

Naar het recept

Tip: Bekijk ook deze 10 slimme campingrecepten voor nog meer makkelijke inspiratie!

27 Risotto Citroenrisotto tuinbonen NIEUW

4. Vegetarische citroenrisotto met tuinbonen

Risotto’s zijn van zichzelf al makkelijke vakantie recepten. Je moet er namelijk lekker de tijd voor nemen (ongeveer een half uurtje, dus ook weer niet té lang) en je maakt ze gewoon in één pan. Zelf gaan we graag voor deze vegetarische citroenrisotto met tuinbonen. Die is namelijk lekker fris. Ideaal voor op een warme zomeravond!

Naar het recept

5. Zalmpakketje met parelcouscous en venkel

De zomervakantie is natuurlijk het ideale moment om die bbq aan te steken. Vinden we bij Lassie ook. Daarom maken we graag dit zalmpakketje met parelcouscous en venkel. Daarbij stoof je de vis, groenten en couscous gaar in een pakketje van aluminiumfolie. Smaakvol en gezond. Bovendien hoef je er niet echt goed voor op te letten!

Naar het recept

Tip: Houd je van bbq-en? Check dan ook deze 7 originele zomerse bbq recepten!

Halfvolkoren Toverrijst Bowl Met Mexicaanse Half Volkorenrijst Website Verpakking

6. Mexicaanse burritobowl met Toverrijst

Ook in de Mexicaanse keuken vinden we veel makkelijke vakantie recepten. Deze Mexicaanse burritobowl met crispy mais, verschillende soorten bonen en paprika’s staat namelijk al in 20 minuten op tafel. En als bonus: ook kinderen zijn dol op deze vega bowl. Lekker met ijsbergsla en guacamole!

Naar het recept

554 Voorgestoomde Bulgur Libanese peterselie tabouleh en granaatappelpitjes

7. Tabouleh met peterselie en granaatappel

Libanese Tabouleh is een bekende salade met tomaat, bosui en heel veel frisse peterselie dat vaak als bijgerecht geserveerd wordt. Maar met kikkererwten, gegrilde halloumikaas en wat extra granaatappelpitjes maak je er eenvoudig een complete salade van om bijvoorbeeld mee te nemen naar het strand!

Naar het recept

Tip: Lees ook 10x buiten eten voor nog meer van dit soort recepten!

630 Massaman curry zoete aardappel Variatie Klassiekers 1

8. Massaman curry met zoete aardappel

Thaise curry’s zijn gerechten met een lekkere tropische vibe. En vaak zijn ze makkelijker te maken dan je denkt. Met een currypasta, blikje kokosmelk en groenten kom je vaak al een heel eind. Dat maakt deze milde massaman curry met zoete aardappel één van die makkelijke vakantie recepten die je eens móét proberen!

Naar het recept

522 Orzo Knapperige romainsalade kip orzo ansjovisdressing

9. Orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing

Misschien wel de ultieme makkelijke vakantie recepten: salades. Lekker licht en vaak snel klaar. Daarom maken we bij Lassie graag deze orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing. Een variant van de bekende caesar salad, maar dan wel iets gezonder. Ook vegetarisch te maken met een eitje in plaats van kip!

Naar het recept

535 Voorgestoomde Couscous Snelle kip ras el hanout couscous

10. Snelle kip met ras el hanout en couscous

Couscous ken je misschien wel van de tajine. Een Marokkaanse stoofpot. Maar je kan het ook gebruiken als basis voor een snelle roerbakschotel. Deze snelle kip met ras el hanout en couscous staat bijvoorbeeld al in 10 minuten op tafel. Lekker met peultjes, wortels en wat grof gesneden bosui!

Naar het recept

Tip: Nog meer makkelijke vakantie recepten met couscous maken? Dan moet je zeker deze 15 couscous gerechten voor het avondeten checken!