10 zomerse ovenschotels

13 mrt. 2024 – Leestijd 3 min

Niet te moeilijk doen vanavond? Check deze 10 zomerse ovenschotels. Allemaal makkelijke en gezonde recepten die je zonder gedoe in de oven kunt schuiven. Met vis, met kip, met gehakt of natuurlijk vegetarisch. Lekker met een frisse salade!

Gele Rijst Schol Met Gele Rijst En Zoete Tomaat
Stazak Basmati Naturel Pittige Kabeljauw Met Limoenen Rode Peper

1. Pittige kabeljauw met limoen uit de oven

Een zomerse ovenschotel met vis doet het altijd goed. Zeker deze pittige kabeljauw met limoen uit de oven. Met gele courgette en haricot verts (of sperziebonen) is dit namelijk een gezond en kleurrijk gerecht dat met een frisse limoen en rood pepertje ook nog eens boordevol smaak zit. Wat wil je nog meer?


Recept bekijken

Bulgur Kip Rode Ui En Dadels

2. Kip met bulgur, rode ui en dadels

Liever een zomerse ovenschotel met kip? Ga dan eens op de Marokkaanse tour en zet vanavond onze kip met bulgur, rode ui en dadels op tafel. Een bijzonder gerecht met de verrassende smaakcombinatie van sinaasappel, kaneel en oregano. Die moet je simpelweg eens geprobeerd hebben.

Recept bekijken

99 Gele rijst Bobotie van kipgehakt met wortelsalade nieuw

3. Bobotie van kipgehakt met wortelsalade

Bobotie is een traditioneel Zuid-Afrikaans ovengerecht. Wij maken deze zomerse ovenschotel met gehakt van kip en serveren ‘m met een frisse salade van worteltjes, mandarijntjes en rozijnen. Maar je kunt ‘m natuurlijk ook maken met vegetarisch, gemend- of rundergehakt. Geen probleem!


Recept bekijken

Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse Ovenschotel Met Tomaat

4. Italiaanse ovenschotel met tomaat en kaas

Dagje vega? Ga dan voor onze Italiaanse ovenschotel met tomaat en kaas. Met lekker veel groenten, belegen kaas én plakken mozzarella maak je deze zomerse ovenschotel vegetarisch zonder dat je er ook maar iets aan mist. Tip: maak dit gerecht lekker fris en serveer met een salade van rucolamelange en balsamicodressing!


Recept bekijken

Stazak Pandan Naturel Aubergine Met Tomaat Mozza Enpestorijst

5. Geroosterde aubergine met mozzarella en pestorijst

Deze geroosterde aubergine met mozzarella en pestorijst vergt misschien iets meer werk omdat je ‘m niet in z’n geheel de oven in kunt schuiven. Maar geloof ons, dat is het dubbel en dwars waard. En met onze voorgestoomde pandanrijst hoef je bovendien toch geen rijst te koken in een pannetje. Dat scheelt dan weer.


Recept bekijken

Gele Rijst Schol Met Gele Rijst En Zoete Tomaat

6. Schol met gele rijst en zoete tomaat

Nog een recept met vis: onze schotel met gele rijst en zoete tomaat. Hierbij wrijven we de scholfilets in met een mengsel van sinaasappel, gember, rode peper en ras el hanout. Daardoor wordt dit gerecht lekker fris, lekker zoet en lekker pittig. Allemaal tegelijk Ideaal voor een ovenschotel in de zomer!

Recept bekijken

647 Basmatirijst Shiitakerijst garam masala uit oven

7. Shiitakerijst met garam masala uit de oven

Dit recept komt uit de koker van Paulami Joshi, kookboekenschrijfster en expert op het gebied van Indiaas koken. Met deze shiitakerijst met garam masala uit de oven schotelt ze ons een lekker vegan gerecht voor. Maar let op: met twee rode pepertjes kun je misschien best een beetje gaan zweten!


Recept bekijken

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

8. Gevulde courgette met orzo alla carbonara

Orzo is een soort pasta in rijstvorm. Daar kun je dus ook heel goed een zomerse ovenschotel mee maken. Zeker als je het gebruikt om groenten mee te vullen zoals we doen met dit recept voor gevulde courgette met orzo alla carbonara. Comfort food op z’n best. En ook te maken op de bbq of met een paprika!


Recept bekijken

Zilvervliesrijst Quinoa Granen Rijstfrittata Met Spinazie En Broccoli

9. Rijstfrittata met broccoli en spinazie

Frittata’s zijn een soort grote Italiaanse omeletten. Het zijn de ideale gerechten om restjes in te verwerken. Je mengt namelijk gewoon alle groenten die je over hebt met eieren en kaas en je schuift het in de oven. Wij maken deze zomerse ovenschotel gezond met broccoli en spinazie, maar gebruik dus vooral wat je nog in je koelkast hebt liggen!


Recept bekijken

Halfvolkoren Toverrijst Gehaktballetjes En Champignong In Tomatensaus

10. Gehaktballetjes met champignons in tomatensaus

Met gehaktballetjes in tomatensaus zit je altijd goed. Vooral kinderen zijn dol op deze variant met champignons en rijst. En ja, in het recept gebruiken we een pan. Maar je kunt deze makkelijke zomerse ovenschotel ook gewoon in de oven maken. In de tip bij de bereidingswijze staat uitgelegd hoe!

Recept bekijken

Meer recepten voor lekkere zomerse ovenschotels bekijken?

Check dan al onze oven recepten en laat je inspireren!