2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 zomerse vegetarische recepten

14 mrt. 2024 – Leestijd 3 min

Met deze 10 zomerse vegetarische recepten zet je altijd iets lekkers, gezonds en makkelijks op tafel. Bekijk ze allemaal en laat je inspireren!

630 Massaman curry zoete aardappel Variatie Klassiekers 1

1. Massaman curry met zoete aardappel

Massaman curry is misschien minder bekend, maar zeker niet minder lekker! Hij is namelijk lekker romig en niet zo spicy. Eerder een beetje zoet, zuur en kruidig tegelijk. Met deze massaman curry met zoete aardappel zorg je dus voor een echte smaakexplosie. Zomers comfort food op z’n best.

Sinaasappel Couscoussalade Gebakken Haloumi

2. Couscoussalade met halloumi

Het zal je niet verbazen: salades zijn hele goede zomerse vegetarische recepten. Ze zijn lekker licht en je kunt er een heleboel verschillende ingrediënten in kwijt. Groenten, peulvruchten, noten, kaas… you name it. Bij Lassie maken we dan ook graag deze goed gevulde couscoussalade met halloumi!

675 Lassie Minuutje basmati Basmatirijst teriyaki roerbakgroenten wokstukjes

3. Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes

Is het buiten 35 graden? Grote kans dat je dan niet zo’n zin hebt om uitgebreid te koken of lang achter het gasfornuis te staan. Hoeft ook niet, want ons recept voor Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes staat vaak al binnen 10 minuten op tafel. Dat is het voordeel van wokken!

473 Paella gebakken tomaten

4. Paella met gebakken tomaten

Van al onze zomerse vegetarische recepten is de paella met gebakken tomaten één van onze meest gezonde recepten. Deze Spaanse klassieker zit namelijk bom- en bomvol groenten. Onder andere paprika, wortel, courgette, kikkererwten en natuurlijk die gegrilde tomaten. Daarmee kom je de avond wel door!

Lees ook 10x klassieke gerechten (maar dan vegetarisch)

Zilvervliesrijst Met Sorghum En Wilde Rijst Rijstsalade Met Aubergine En Pindadressing

5. Rijstsalade met aubergine en pindadressing

Een complete maaltijdsalade, deze rijstsalade met aubergine en pindadressing. Lekker op smaak gebracht met een zelfgemaakte dressing van kruidige komijn, pittige harissa en gehakte pinda’s in friszoet sinaasappelsap. De ideale smaakmaker voor bij knapperige little gem en zacht gegrilde aubergine. Ook te maken met cashewnoten!

26 Risottorijst Risotto primavera

6. Risotto primavera

Ook risotto’s zijn hele fijne zomerse vegetarische recepten. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Je kunt er allerlei (restjes) groenten in verwerken en het wordt altijd lekker. Gegarandeerd. Probeer deze risotto primavera maar eens en ervaar het zelf. Lekker met geroosterde pijnboompitjes!

Tip: Check ook deze 10 vegetarische risotto gerechten

538 Voorgestoomde Bulgur Coleslaw bulgur veggie nuggets

7. Coleslaw met gegrilde avocado en veggie nuggets

In de zomer is het natuurlijk tijd om de barbecue aan te steken. En daarom hebben we ook een aantal zomerse vegetarische recepten die je op de bbq kunt maken. Deze coleslaw met gegrilde avocado en veggie nuggets, bijvoorbeeld. Simpel te maken, snel klaar. En met een beetje bulgur maak je er zo een complete maaltijd van!

Tip: Check ook deze 7 vegetarische bbq recepten!

450 Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse ovenschotel met tomaat kp

8. Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano

Yep, ook een ovenschotel kan prima in de zomer. Zeker deze kindvriendelijke Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano gaat er wel in als het buiten warm weer is. Bovendien kun je hem ruim een dag van tevoren al bereiden en hoef je ‘m alleen nog maar even in de oven te schuiven als je uit je werk komt. Nice!

520 Orzo Frisse orzo avocadosalade tomaatjes fetadressing

9. Frisse orzo-avocadosalade met tomaatjes en fetadressing

Orzo wordt gemaakt van durum tarwe. Daarmee is het eigenlijk een soort pasta met de vorm van rijst. De ideale basis voor een lekkere pastasalade dus. Neem bijvoorbeeld deze frisse orzo-avocadosalade met tomaatjes en fetadressing. Een gezonde maaltijdsalade met Griekse touch. Zeker als je ‘m serveert met wat extra kalamata olijven!

Stazak Basmati Lime Koriander Frisse Limoenrijst Bowlmet Falafel

10. Limoenrijstbowl met falafel

Last, but not least in dit lijstje met zomerse vegetarische recepten: de frisse limoenrijstbowl met falafel. Net even anders dan in een pitabroodje, maar net zo lekker én met ruimte voor wat extra groenten. In ons geval paprika en komkommer, maar je kunt er bijvoorbeeld ook zoete aardappel bij eten. Geen probleem!

Nog meer zomerse vegetarische recepten zien?

Hebben we voor je. Check bijvoorbeeld 10x vegetarische curry recepten en laat je verrassen door onze favoriete vega poké bowls. Of bekijk al onze recepten en gebruik de filters om snel jouw ideale vega gerecht te vinden. Zo gepiept!

Veelgestelde vragen over dit onderwerp