2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Koken op de camping: 10 slimme campingrecepten

1 aug. 2022 – Leestijd 4 min
550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas

Koken op de camping is net even anders. Je hebt waarschijnlijk geen oven of magnetron. Geen fornuis. Misschien paste er nog net een gaspitje en een barbecue in de auto en dus moet je het daarmee doen. Maar niet getreurd! We hebben namelijk handige tips voor koken op de camping voor je én we geven je een makkelijke campingrecepten waarmee je ook op vakantie lekker en gevarieerd kunt blijven eten!

5 tips voor koken op de camping

Met deze tips wordt het koken op de camping een stuk makkelijker:

  1. Neem de juiste pannen mee
    Sta je lang op een camping? Neem dan in ieder geval een kookpan en een koekenpan mee. Met deksel. Daarmee kom je al een heel eind!

  2. Zorg voor een goede koelbox
    Een goede koelbox is een must-have. Je wilt natuurlijk je biertje of wijntje goed koud hebben, maar het is ook belangrijk om sommige ingrediënten gekoeld te bewaren!

  3. Gebruik minder ingrediënten
    Less is more. Zeker op de camping. Kook met de smaak van verse ingrediënten je merkt dat je niet je hele kruidenla hoeft mee te nemen.

  4. Kook met houdbare groenten
    Niet alles past in je koelbox. Daarom is het slim om ook met houdbare ingrediënten te koken. Denk aan bonen uit blik of een pakje gezeefde tomaten.

  5. Zet je kookplek uit de wind

Met je barbecue heb je er niet zoveel last van, maar een een klein gaspitje gaat al snel uit door een windvlaag. Kook dus bij voorkeur op een plek uit de wind.

10 makkelijke campingrecepten

Deze gerechten zijn allemaal gezond, lekker en eenvoudig te bereiden. Zonder al te veel ingrediënten en met minimale afwas. Helemaal campingproof!

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

Zalmpakketje met parelcouscous en venkel

Grote kans dat je je barbecue hebt ingepakt als je naar de camping gaat. En daar kun je veel meer op dan alleen een worstje of lapje vlees bakken. Maak bijvoorbeeld eens met aluminiumfolie een zalmpakketje met parelcouscous en venkel. Worden je buren jaloers op!

521 Orzo One pot tomato orzo chorizo

One pot tomato-orzo

Je wilt je kostbare vakantietijd niet spenderen aan uren afwassen. Eenpansgerechten zijn daarom je vriend op de camping. Je hebt er maar één pit voor nodig en de afwas is zo gepiept. Probeer deze one pot tomato-orzo eens of check één van onze handige eenpansmaaltijden!

Rijke Roerbakrijst Wit Snelle nasi met ham kp

Snelle nasi met ham

Laat terug van het zwembad? Ga dan voor deze snelle nasi met ham. Eén van die klassieke campingrecepten waar ook de kinderen doel op zijn. Eenvoudig te maken met een bakje nasigroenten, blokjes ham en een zakje nasikruiden (of boemboe). Allemaal gewoon verkrijgbaar in de betere campingwinkel!

Tip: Lees ook Zelf nasi maken: simpel & snel!

125 Toverrijst Romige kippensoep rijst nieuw

Romige kippensoep met rijst

Ook soepen zijn van die klassieke gerechten voor op de camping. Maar deze keer eten we ‘m niet uit blik. Voor onze romige kippensoep met rijst heb je namelijk niet veel nodig en alle ingrediënten vind je gewoon in de campingwinkel. Lekker met dat stukje stokbrood dat je nog over hebt van de lunch!

Pittige couscous met ui, kidneybonen en feta

Couscous is de perfecte basis voor allerlei soorten campingrecepten. Je hoeft het namelijk alleen maar te wellen in plaats van te koken. Zo dus heb je een extra pit vrij voor groenten en/of vlees. Maar met deze pittige couscous met ui, kidneybonen en feta heb je trouwens helemaal geen pit nodig. Soms zelfs geen pan!

Leestip: 7x koken zonder fornuis, oven of magnetron

550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas
597 Voorgestoomde bulgur Voorgestoomde bulgur wittebonen tomatensaus chorizo amandel

Voorgestoomde bulgur met witte bonen in tomatensaus

Deze voorgestoomde bulgur met witte bonen en tomatensaus heeft alles wat je zoekt in handige campingrecepten: een eenpansgerecht met weinig ingrediënten die niet in de koelkast bewaard hoeven te worden. Bovendien is ‘ie klaar in 15 minuutjes. Kun je net nog even wat langer voetballen met de kids!

474 Paella kip garnalen

Paella met kip en garnalen

Niks schreeuwt zoveel vakantie als een goede paella. En ook daarvoor heb je in de meeste gevallen gewoon maar één pan nodig (wel een grote pan trouwens). Wil je dus eens wat luxer doen? Probeer dan deze paella met kip en garnalen. Die is makkelijker te maken dan je denkt!

Tip: Check hier hoe je paella moet maken!

565 kant en klaar poke bowl rijst Snelle Poké Bowl surimi avocado nieuw

Poké bowl met surimi en avocado

Voor sommige poké bowls heb je niet veel nodig. Wat radijsjes, surimisticks en een avocado zijn al genoeg om een lekker gerecht mee te maken. En met onze kant-en-klare poké bowl rijst heb je daar niet eens een pan voor nodig. Bovendien kun je deze snelle poké bowl met surimi en avocado perfect kunt eten als het buiten 35 graden is!

Quinoa Quinoasalade Met Gerookte Kip.jpg

Quinoasalade met gerookte kip

Maaltijdsalades zijn ook hele handige campingrecepten. Je hoeft er namelijk meestal niet voor te koken. In ieder geval niet als je onze voorgestoomde quinoa gebruikt voor deze quinoasalade met gerookte kip. Lekker met wat veldsla, frisse tomaten en een zoete mango. Ook kinderen zijn er vaak dol op!

145 Toverrijst Builtje Schotel witte rijst tonijn bonen paprika nieuw

Rijstschotel met tonijn en paprika

Deze rijstschotel met tonijn en paprika is één van die campingrecepten waarvoor je bijna niets nodig hebt. En alles wat je wél nodig hebt, kun je gewoon uit een blikje of zakje halen. Afgezien van een uitje en een teentje knoflook dan. Je kunt alles voor dit gerecht dus bijna altijd helemaal bij de hand hebben. Kan handig zijn als de animatie wat uitloopt!

Tip: Bekijk ook deze 9 simpele gerechten met weinig ingrediënten voor nog meer inspiratie!