2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Welke rijst gebruik je voor een poké bowl?

1 apr. 2024 – Leestijd 3 min

Je gaat zelf een poké bowl maken. Leuk. En lekker. Maar welke rijst gebruik je voor een poké bowl? Is dat altijd Japanse rijst of kun je er bijvoorbeeld ook een andere rijstsoort voor gebruiken?

689 Lassie Poké Bowl Poké bowl zalm en avocadoroos

Welke rijst gebruik je voor poké bowls?

Traditioneel gezien gebruik je sushirijst voor een poké bowl. Die is namelijk een beetje friszoet en sticky. Dat past zowel qua smaak als textuur goed bij de verse vis en verschillende toppings. Bovendien kun je de rijst daardoor makkelijker pakken met stokjes. Maar je kunt er natuurlijk ook gewoon zilvervliesrijst, basmatirijst of pandanrijst voor gebruiken. Roer er dan wel wat suiker en azijn door!

Lassie Poké Bowl rijst

Bij Lassie vind je speciale Poké Bowl Rijst. Dat is een rondkorrelige rijst waarmee je eenvoudig zelf de lekkerste poké bowls maakt. Ook als je geen tijd hebt om te koken, want onze kant-en-klare variant is al voorgestoomd en hoef je alleen maar even op te warmen in de magnetron. En houd je wel van een beetje pit? Check dan onze versie met sriracha. Die hebben we al helemaal voor je op smaak gebracht. Heb je geen dressing meer voor nodig!

Zelf rijst voor een poké bowl maken

Zelf rijst voor een poké bowl maken? Dat is makkelijker dan je denkt. Als je de rijst gewassen en gekookt hebt, laat je het nog even uitstomen en roer je er een mengsel van rijstazijn en suiker door. Even af laten koelen en je kan het meteen gebruiken om je kommetje mee te vullen. Check hier het hele recept.

5x inspiratie

Met deze 5 recepten wordt je zelfgemaakte poké bowl altijd een succes. Met vis, vlees en vega!

559 Poke bowl rijst Japanse poké bowl zalm pickled ginger nieuw

Met zalm

Deze poké bowl met zalm is een echte klassieker. In deze variant marineren we de rauwe vis in een mengsel van sojasaus, sesamolie en honing. Daarmee wordt ‘ie een beetje zout, zoet én nootachtig. Heerlijk met zachte avocado en stevige sojaboontjes!

Bekijk deze poké bowl met zalm

563 Poke bowl rijst Crispy katsu chicken poké bowl Japanse wasabimayonaise nieuw

Met crispy chicken

Houd je niet zo van vis? Ga dan voor een poké bowl met kip. Zelf maken we graag deze variant met crispy chicken. Samen met de rauwe groenten geeft de kipschnitzel je bowl namelijk een lekker krokantje. Lekker met pittige wasabimayo.

Bekijk deze poké bowl crispy chicken of laat je inspireren door onze andere recepten voor poké bowl met kip!

609 kant en klaar poke bowl rijst Pokébowl knoflook chiligarnalen zeewiersalade

Met garnalen

Garnalen doen het ook altijd goed in je bowl. En knoflook-chiligarnalen al helemaal. Serveer met verse spinazie, zeewiersalade en zoete cherrytomaatjes en geef er wat extra chilisaus bij als dressing. Voor de echte liefhebber.

Bekijk deze poké bowl met garnalen

608 Poke bowl rijst kant en klaar Pokébowl tonijn edamame sushigember

Met tonijn

Tonijn is dat andere klassieke ingrediënt. Vaak rauwe plakjes of blokjes geserveerd, maar in dit snelle recept gebruiken we gewoon een blikje. Dat scheelt een hoop gedoe. En centjes. Ook niet onbelangrijk.

Bekijk deze poké bowl met tonijn

614 Poke bowl rijst Pompoen pokébowl kruidige tofu mango

Met tofu (vegetarisch)

Eet je geen vis of vlees? Geen probleem. Met bijvoorbeeld tofu maak je heel eenvoudig een vegetarische variant. In dit recept wrijven we plakken tofu in met togarashi en serveren we de bowl met kerriesaus.

Bekijk deze poké bowl met tofu of check voor nog meer inspiratie onze andere vega poké bowls!

Of ga voor een andere bowl

Welke rijst je voor je poké bowl gebruikt, heb je natuurlijk zelf in de hand. Wil je bijvoorbeeld iets gezonder eten? Ga dan voor deze Mexicaanse bowl met half-volkorenrijst of zet vanavond deze poké bowl met gerookte kip op tafel. Heb je nog wat pandanrijst over? Trakteer jezelf dan op onze frisse limoenrijstbowl met falafel.

En met quinoa, couscous of bulgur kun je ook een buddha bowl maken!