2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x rijst bowl recepten

10 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Zin in een rijst bowl? Met deze 10 makkelijke recepten zet je altijd iets lekkers op tafel. Met zalm, kip, garnalen of gewoon vegetarisch. Er is voor ieder wat wils. Check ze allemaal en laat je inspireren!

676 Poké Bowl rijst pokébowl met katsu curry en edamamebonen
559 Poke bowl rijst Japanse poké bowl zalm pickled ginger nieuw

1. Rijst bowl met zalm

Denk je aan een rijst bowl, dan denk je waarschijnlijk aan die klassieke poké bowl met zalm. En terecht, want dat is ook één van de meest populaire bowls. De zalm neemt de smaak van de marinade hierin goed op en vormt samen met de crunchy sojaboontjes en zachte avocado een heerlijke combo. Moet je eens geprobeerd hebben!

563 Poke bowl rijst Crispy katsu chicken poké bowl Japanse wasabimayonaise nieuw

2. Crispy chicken poké bowl

Die met teriyaki komt aardig in de buurt, maar van alle poké bowls met kip is deze crispy chicken poké bowl met Japanse wasabimayonaise toch wel onze favoriet. Simpelweg omdat die met wat komkommer, mais en rode kool heel eenvoudig en snel te maken is. Zeker als je ‘m bereidt met een kant- en klare kipschnitzel!

609 kant en klaar poke bowl rijst Pokébowl knoflook chiligarnalen zeewiersalade

3. Poké bowl met knoflook-chiligarnalen

Een rijst bowl met garnalen kan natuurlijk ook niet ontbreken in dit lijstje met lekkere recepten. Wij raden je deze poké bowl met knoflook-chiligarnalen en zeewiersalade aan. Een lekker makkelijke bowl met ook spinazie en cherrytomaatjes en waarbij het allemaal draait om de garnalen zelf. Succes gegarandeerd.

Halfvolkoren Toverrijst Bowl Met Mexicaanse Half Volkorenrijst Insta

4. Mexicaanse bowl met Tover Zilver rijst

Ga ook eens op de Mexicaanse tour met je rijst bowl en serveer je rijst met bijvoorbeeld zwarte bonen, mais, feta en gekruid gehakt. Dat is namelijk precies wat we doen in dit recept voor een Mexicaanse bowl met Tover Zilver rijst. Is weer eens wat anders dan een sojasaus, bosuitjes en sesamzaadjes!

614 Poke bowl rijst Pompoen pokébowl kruidige tofu mango

5. Pompoen poké bowl met kruidige tofu en mango

Tofu en bowl food zijn twee handen op één buik. Dat maakt deze pompoen poké bowl met kruidige tofu en mango één van onze favoriete rijst bowl recepten. Lekker romig door de kokos-kerriesaus, lekker pittig door de togarashi (of chilivlokken) en lekker crunchy door het amandelschaafsel. Vega was nog nooit zo lekker.

Tip: Check Lassie Favo’s: 5 vega poké bowls voor meer inspiratie!

611 kant en klaar poke bowl rijst Pokébowl hoisingehakt aubergine paksoi

6. Poké bowl met hoisingehakt, aubergine en paksoi

Hoisinsaus is een saus gemaakt van gefermenteerde sojabonen en smaakt een beetje zoet, maar ook hartig. Een beetje umami dus. En dat past heel goed bij kip- of rundergehakt. Dat bewijst deze poké bowl met hoinsingehakt, aubergine en paksoi wel. Serveer met seroendeng voor een lekker krokantje erbij!

608 Poke bowl rijst kant en klaar Pokébowl tonijn edamame sushigember

7. Poké bowl met tonijn, edamame en sushigember

Geen tijd (of zin) om te koken, maar wel lekker eten? Ga dan voor onze poké bowl met tonijn, edamame en sushigember. Die staat al in 10 minuutjes op tafel en je hebt er met onze kant-en-klare poké bowl rijst niet eens een pan voor nodig. Laat staan een gasfornuis. Super simpel, super snel en super lekker.

Stazak Basmati Lime Koriander Frisse Limoenrijst Bowlmet Falafel

8. Frisse limoenrijstbowl met falafel

Nog zo’n vegetarische rijst bowl om je vingers bij af te likken, deze frisse limoenrijstbowl met falafel. Een goed gevulde kom met onder andere komkommer, rode paprika, avocado en falafel in een zelfgemaakt yoghurtsausje. Extra groenten? Doe er wat gekookte zoete aardappel bij!

701 Lassie Poké bolw Sriracha Sriracha poke bowl met avocado biefstuk zeewiersalade en limoen sesammayonaise

9. Sriracha poké bowl met avocado, biefstuk, zeewiersalade en limoen-sesammayonaise

Een hele mond vol. Of beter gezegd: een hele kom vol! Want met deze sriracha poké bowl met avocado, biefstuk, zeewiersalade en limoen-sesammayonaise kun je er de hele avond weer tegenaan. Het ideale comfort food voor die vrijdagavonden waarop je van plan bent nog even de deur uit te gaan.

565 kant en klaar poke bowl rijst Snelle Poké Bowl surimi avocado nieuw

10. Snelle poké bowl met surimi en avocado

En tot slot in dit rijtje met rijst bowl recepten: de snelle poké bowl met surimi en avocado. Weer zo’n eenvoudig gerecht waarvoor je geen enkele pit hoeft aan te zetten en die in een paar minuten al op tafel staat. Lekker met toppings als ringetjes bosui, wakame en gefrituurde uitjes. Meer heb je soms ook niet nodig.