2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 5 vega poke bowls

4 jul. 2023 – Leestijd 3 min

Zin in een vega poke bowl? We’ve got your back met onze favoriete vegetarische én vegan poké bowl recepten. Nu met aan het eind ook een handig stappenplan om je eigen poké bowl vegetarisch te maken. Laat je dus lekker inspireren!

Pandanrijst Pokébowl buffet wortelrijst knapperige groente Kidsproef
676 Poké Bowl rijst pokébowl met katsu curry en edamamebonen

1. Poké bowl met katsu curry en edamamebonen

Katsu curry is een populaire Japanse curry met een kruidige currysaus en een krokant stukje vlees. Vaak een kipschitnzel. En daar kun je ook heel goed een vega poké bowl mee maken! In deze poké bowl met katsu curry en edamame bonen gebruiken we natuurlijk wel plantaardige kipkrokant schnitzels en maken we ook de currypasta zelf. Is makkelijker dan je denkt!

691 Lassie Poké Bowl Poké Bowl gemarineerde watermeloen en wakamé salade b3071d2dbf0758e42465d10b407624d6

2. No tuna vega poké bowl met wakamésalade

Ook populair als ingrediënt: tonijn. Maar die is niet vegetarisch. In deze no tuna poké bowl met wakamésalade van Marie-Sophie Wigbers vervangen we de tonijn dan ook door gemarineerde en geroosterde meloenstukjes. Gemarineerde en gedroogde watermeloen lijkt namelijk niet alleen op tonijn qua looks, maar komt ook qua smaak aardig in de buurt. Mis je niks aan!

614 Poke bowl rijst Pompoen pokébowl kruidige tofu mango

3. Pompoen poké bowl met kruidige tofu en mango

Met tofu maak je ook eenvoudig een vega poké bowl. In deze pompoen poké bowl met kruidige tofu wrijven de tofuplakken in met togarashi of chilimelange en bakken we ze bruin en krokant. Daarna serveren we ze met pompoenblokjes gestoofd in kerriesaus, mango en komkommer. Een vegan feestje in een kommetje!

700 Lassie Poké bowl Sriracha Sriracha poke bowl met vega yakitori spinazie en pickled bietjes

4. Sriracha bowl met vega yakitori, spinazie en pickled bietjes

Voor de sriracha bowl met vega yakitori, spinazie en pickled bietjes maken we yakitori van gebakken shiitake-spiesjes in een teriyakimarinade. Die geven namelijk dezelfde bite als kip. Daarbij maken we de bowl af met onder andere frisse spinazie, zoetzure bietjes, crunchy cashewnootjes en wat wasabimayonaise voor een spicy kick. En ook niet onbelangrijk: dankzij de kant-en-klare rijst staat deze bowl in 20 minuten op tafel!

Pandanrijst Pokébowl buffet wortelrijst knapperige groente Kidsproef

5. Poké bowl buffet met wortelrijst en kleurige groenten

Zoveel mensen, zoveel wensen. Niet iedereen maak je blij met sojaboontjes, zeewiersalade of mango. Maak daarom ook eens een poké bowl buffet met wortelrijst en kleurige groenten! Hierbij zet je alle ingrediënten in bakjes op tafel, zodat iedereen zijn of haar favoriete poké bowl zelf kan maken. Vooral kinderen vinden dit doorgaans heel erg leuk, maar ook voor volwassenen is het een gezellig etentje!

Hoe kun je zelf een vega poke bowl maken?

Liever zelf een vega poké bowl maken? Dat is heel makkelijk:

  1. Kook de rijst
    Het begint allemaal met het maken van de rijst. Kook hiervoor onze poké bowl rijst volgens de verpakking gaar, meng er suiker, rijstazijn en een snufje zout door en laat vervolgens afkoelen. Of gebruik onze kant-en-klare poké bowl rijst. Die kun je zo uit het zakkie gebruiken!

  2. Voeg je groenten & vleesvervangers toe
    Schep de rijst in een kommetje en voeg je favoriete groenten en/of vleesvervangers toe. Denk aan komkommer, radijsjes, maïs of paddenstoelen. Maar ook sojaboontjes en tofu doen het altijd goed. En een en paar stukjes meloen of mango geven je bowl daarbij nog wat extra kleur!

  3. Maak een dressing of saus
    Next up: de poké bowl saus. Mag niet ontbreken. Maak bijvoorbeeld voor een saus gemaakt met sojasaus, mayonaise en sesamolie voor over je vega poké bowl. Ga voor een teriyakisaus of geef je bowl wat extra pit met wat sriracha of wasabimayo. Het is maar net waar je zin in hebt!
  1. Bestrooi met je favoriete toppings
    Bijna klaar! Je hoeft je vega poké bowl alleen nog even te garneren met je favoriete poké bowl toppings. Je kunt hier alle kanten mee op: sesamzaadjes, ringetjes bosui, togarashi of chilivlokken, gefrituurde uitjes, sushigember, verse kruiden en ga zo maar door.

Eet smakelijk en geniet van je vega poké bowl!