2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x rijst met courgette

31 jan. 2024 – Leestijd 3 min

Zin in rijst met courgette? Of heb je nog zo’n groene jongen in de koelkast liggen en weet je niet wat je ermee moet maken? Check dan deze 10 recepten voor rijst met courgette. Met vlees, vis en vegetarisch. Altijd lekker, makkelijk en gezond. Altijd goed.

Panklaar Toverrijst Shoarmareepjes En Courgette
Panklaar Toverrijst Shoarmareepjes En Courgette

Shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst

Bij shoarma denk je misschien aan een vette afhaalmaaltijd. Lekker af en toe, maar ook ongezond. Gelukkig kan het ook een stuk gezonder. Deze shoarma en courgette met Panklaar Toverrijst zit namelijk vol groenten én maak je gewoon zelf. In nog geen kwartiertje ligt ‘ie al op je bord. Sneller dan de snackbar!

Rapido Risotto Snelle Risotto met zalm en courgette

Risotto met zalm en courgette

Deze risotto met zalm en courgette is misschien wel ons favoriete recept voor rijst met courgette. De extra romige risottorijst gaat hier namelijk perfect samen met de zachte vis en knapperige groenten. Een handje verse dille en geraspte Parmezaanse kaas zijn daarbij echt de finishing touch. Dat is pas comfort food.

473 Paella gebakken tomaten

Paella met gebakken tomaten

Een Spaanse klassieker, maar dan vegetarisch. We gebruiken voor deze paella met gebakken tomaten gewoon wat extra groenten. Courgette, natuurlijk. Maar ook wat wortel, rode paprika en kikkererwten of rode kidneybonen. Daarmee is iedere hap weer een feestje. Zeker weten.

Meer inspiratie? Check ook deze 5 makkelijke paella recepten!

667 Tovrerijst Gevulde courgette garnalenrijst knoflookyoghurt

Gevulde courgette met rijst, garnalen en knoflookyoghurt

Ja, natúúrlijk doen we er een recept voor gevulde courgette bij. En niet zomaar eentje. Deze luxe gevulde courgette met garnalenrijst en knoflookyoghurt kun je eenvoudig van te voren bereiden, zodat je ‘m later alleen nog maar even hoeft te roosteren. Gewoon in de oven of op de bbq. Ideaal dus voor je dinnerparty!

613 Poke bowl rijst Pokébowl honing sojaspekjes geroosterde courgette amandel

Poké bowl met honing-sojaspekjes, geroosterde courgette en amandel

Met rijst en courgette kun je ook prima een poké bowl maken. Deze poké bowl met honing-sojaspekjes, geroosterde courgette en amandel is er een goed voorbeeld van. We roosteren de groenten hier totdat ze lekker zacht zijn en serveren ze met zoet-zoute spekjes die je bowl een lekkere bite geven. Simpel, maar ontzettend lekker.

525 Meergranenrijst Kruidige gehaktballetjes tomatensaus meergranenrijst

Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus met meergranenrijst

Met gehaktballetjes in tomatensaus zit je altijd goed. Al helemaal wanneer je ze serveert met rijst en courgette, zoals we doen in dit recept voor kruidige gehaktballetjes in tomatensaus met meergranenrijst. Een lekker snel gerecht dat je in 20 minuten op tafel kan hebben staan. Perfect voor na een drukke werkdag.

Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse Ovenschotel Met Tomaat

Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano

Rijst met courgette, ui, tomaten en een flinke laag smeuïge kaas. Dat somt deze Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano wel aardig goed op. Een makkelijke en vegetarische rijstschotel waar ook de kleintjes over het algemeen dol op zijn. Genieten met het hele gezin dus.

Groene Viscurry Met Pandanrijst

Thaise viscurry met courgette en citroen

Thaise curry moeilijk? Nee, hoor! Deze Thaise viscurry met courgette en citroen zet je namelijk in een handomdraai op tafel. Ook als je nog nooit een spatel of keukenmes hebt aangeraakt. En dankzij de groene currypasta zit de saus altijd boordevol smaak. Daar hoef je niet bang voor te zijn!

Half Volkoren Toverrijst Kipsaltimbocca Met Zomerse Salade

Kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette

Een chique recept voor rijst met courgette! Bij deze kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette wikkelen we de stukken kip namelijk om in salieblad en serranoham. Dat zorgt voor aromatische geur die zich lekker in je huis verspreidt, maar bovenal voor een lekker kruidige touch. Maak dit bijvoorbeeld dus eens wanneer je iets te vieren hebt!

Linzencurry Groenten Basmatirijst Extra Vezels

Linzencurry met groenten

Wat hebben courgette, aubergine, tomaten en linzen met elkaar gemeen? Juist. Ze zitten allemaal in deze linzencurry met groenten. Een gezond en vegetarisch recept met de smaken van kokos, garam masala en koriander. Met recht een van onze lekkerste recepten voor rijst met courgette dus!

Meer inspiratie nodig?

Staat je favoriet er nog niet bij? Check dan ook deze 10 gezonde en lekkere recepten met courgette. Of neem een duik in al onze courgette recepten en laat je inspireren door gerechten uit de hele wereld!