7x koken zonder fornuis, oven of magnetron

05 maart 2023 – Leestijd 3 min

551 Voorgestoomde Bulgur Groene bulgur salade met gerookte zalm en avocadodressing

Het kan zijn dat je middenin een verbouwing zit. Het kan zijn dat je op de camping zit en dat het slecht weer is zodat je bbq niet aan kunt steken. Of het is juist zo snikheet dat je je pitten liever niet aan zet om te zorgen dat het niet nóg warmer wordt in huis. In die gevallen moet je koken zonder fornuis. Zonder oven. Zonder magnetron. Soms zelfs zonder keuken! En daar hebben we een aantal hele handige recepten voor bedacht. Lekker en gezond eten zonder ook maar één ingrediënt te koken of te bakken!

Poké bowl met tonijn, edamame en sushigember

Poké bowls kun je prima koken zonder fornuis, oven of magnetron! Je maakt namelijk vaak gebruik van vis, groenten en toppings die je gewoon rauw kunt eten. Hoef je alleen maar even klein te snijden. En die rijst dan? Daarvoor gebruik je gewoon Lassie Voorgestoomde Poké Bowl rijst. Die kun je zo uit het pakje in je kommetje doen. Net als de tonijn uit blik, de sojaboontjes en de ingelegde gember!

Je vindt het recept hier.

Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

Door slim boodschappen te doen, kun je heel goed koken zonder fornuis. Dat bewijst deze Franse couscoussalade wel. Voor dit recept gebruiken we namelijk gerookte kip en andere ingrediënten die je direct kunt eten. Een zakje veldsla, bijvoorbeeld. Wat gedroogde pruimen en verse bosuitjes. Alleen even mixen met de kant-en-klare couscous, dressing erover en klaar!

Je kunt het recept hier bekijken.

FRANSE COUSCOUSSALADE MET GEROOKTE KIP EN PRUIMEN

Salade met voorgestoomde bulgur, granaatappel en tahindressing

Verse andijvie, een rode ui in flinterdunne ringen en een blikje kikkererwten. Dat zijn genoeg groenten en peulvruchten voor een gezonde maaltijd - en je hoeft ze allemaal niet te bereiden. Ze kunnen direct in je salade. Strooi er wat granaatappelpitjes over, eventueel nog wat feta en je kunt meteen aan tafel. Weinig calorieën, klaar in 10 minuten en te koken zonder fornuis. Wat wil je nog meer?

Hier vind je het recept.

Avocadoschuitjes met kruidencouscous en gerookte zalm

Een lekker licht lente-recept van Janneke Philippi! Perfect als voorgerecht, lunch of stevig tussendoortje. En natuurlijk prrima te koken zonder fornuis, oven of magnetron. Je hebt zelfs geen bordjes nodig, want je kunt deze gevulde avocado’s gewoon uit het vuistje eten. Scheelt weer afwas. Ook lekker met zongedroogde tomaatjes of beenham in plaats van de zalm!

Bekijk hier het recept.

Snelle poké bowl met surimi

Geen tijd om te koken? En al helemaal niet om een pannetje op het fornuis te zetten of de oven voor te warmen? Check dan deze snelle poké bowl met surimi. In een handomdraai heb je dit gerecht op tafel staan. Scheur de surimisticks in grove reepjes, snijd de avocado en radijsjes in dunne plakjes en chop wat bosuitjes. Serveer met zeewier en wasabimayonaise of een paar van je andere favoriete poké bowl toppings!

Je vindt het recept hier.

Pittige couscous met ui, kidneybonen en feta

Een lekker zomers gerecht met een beetje pit! Dit recept voor couscous met ui, kidneybonen en feta zit namelijk boordevol smaak. De tomatentapenade levert namelijk een fris zuurtje, terwijl de harissa ondertussen zorgt voor flink wat heat! Kortom, een recept dat je eenvoudig kunt koken zonder fornuis en waar je het toch lekker warm van krijgt. Ook lekker met stukjes gegrilde kip uit de supermarkt!

Hier kun je het recept vinden.

PITTIGE COUSCOUSSALADE MET UI, KIDNEYBONEN EN FETAKAAS

Groene bulgursalade met gerookte zalm

Oké, je kunt dit recept niet maken zonder keuken. Je hebt namelijk wel een staafmixer of blender nodig om de bijpassende avocadodressing te maken. Maar verder kun je dit recept gewoon koken zonder fornuis, natuurlijk. We gebruiken namelijk weer voorgestoomde bulgur. Dit keer met koelverse sojaboontjes, babyspinazie en blokjes gerookte zalm. Lekker met een zaden- of pittenmix voor wat crunch!

Check hier het recept.

Bonus: Bliss Balls

Nog eentje dan. Of eigenlijk drie. Want met onze drie recepten voor bliss balls maak je zelf ook gezonde en verantwoorde snacks. En natuurlijk zonder dat je er een fornuis, oven of magnetron voor nodig hebt (wel een hakmolen, want je maakt ze van gemalen en gedroogd fruit). Ga bijvoorbeeld voor bliss balls met dadels, quinoa en pure chocolade, voor een variant met rood fruit, bulgur en witte chocolade of laat je verrassen door onze bliss balls met vijgen, quinoa en speculaas!

Tip: Nog meer koken zonder fornuis? Maak een paar van onze rijstsalades dan met kant-en-klare rijst van Lassie!