2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

5x salades met kip (makkelijk & gezond)

25 mrt. 2024 – Leestijd 3 min
541 Voorgestoomde Quinoa Frisse quinoasalade kip kerstomaatjes sesamzaadjes

Salades met kip zijn zo’n beetje de ultieme maaltijdsalades. Ze hebben alles wat je wil op een warme zomerse dag: ze zijn vaak snel klaar, ze bevatten veel groenten en je krijgt er een flinke portie eiwitten mee binnen. Daar krijg je energie van en je blijft er langer vol van zitten. Bovendien kun je er alle kanten mee op … en dat laten we je graag zien met deze 5 makkelijke en gezonde salades met kip!

Lauwwarme Quinoa Salade Gerookte Kip

Salade met gerookte kip en quinoa

Gerookte kip is ideaal voor in een salade. Je kunt ‘m namelijk kant-en-klaar kopen. Hoef je verder niks meer aan te doen. Sterker nog, voor deze quinoasalade hoef je alleen maar de quinoa te koken, de tomaten en de mango te snijden en de pecannoten te hakken. Even mengen en klaar. Door quinoa te gebruiken in plaats van rijst of couscous is het bovendien een koolhydraatarme salade!

Bekijk het recept hier.

522 Orzo Knapperige romainsalade kip orzo ansjovisdressing

Orzo met knapperige romaine sla, kip en caesardressing

Orzo wordt ook wel riso of risoni genoemd en is een soort pasta in de vorm van rijstkorrels. Dat maakt deze orzo met romaine sla, kip en ansjovisdressing dus een soort pastasalade. Onze favoriete variant van de bekende caesarsalade - maar dan wel met wat extra groenten en wat minder vlees. Minstens net zo lekker en ondertussen ook flink wat gezonder. Ideaal voor als je nog in je summer body moet komen!

Check hier het recept.

Basmatirijst Oosterse Rijstsalade Met Asperges En Taugé

Oosterse rijstsalade met asperges en taugé

Eén van onze favoriete gezonde salades met kip, deze Oosterse rijstsalade met asperges en taugé. We maken ‘m met gegrilde kip (ook kant-en-klaar verkrijgbaar bij de poelier of supermarkt), heel veel groene groenten en een dressing van ketjap-sesam woksaus. Dat houdt deze salade ook laag in calorieën: met slechts 377 kcal per portie is het een perfect gerecht voor als je wat wilt afvallen!

Hier vind je het recept.

541 Voorgestoomde Quinoa Frisse quinoasalade kip kerstomaatjes sesamzaadjes

Frisse quinoasalade met kip, cherrytomaatjes en sesamzaad

Zin in iets warms? Ook dan kun je gewoon voor een salade met kip gaan. Maak bijvoorbeeld eens deze frisse quinoasalade met zwarte bonen en kerstomaatjes. Lekker met wat geroosterde sesamzaadjes en een bakje friszoete granaatappelpitjes. Dankzij al die verschillende smaken en texturen een echt feestje op je bord. En als bonus: deze salade staat in amper 10 minuten op tafel!

Bekijk hier het recept.

549 Voorgestoomde Couscous Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

We eindigen deze top 5 salades met kip zoals we ‘m begonnen zijn: met een lekkere salade met gerookte kip. De smokey flavour van de kip smaakt heerlijk bij het zoete van de pruimen en de frisse dressing van dragonazijn en sjalot. Prima warm te eten, maar ook als lunch of koude maaltijd voor op een zomerse dag. Succes gegarandeerd. En houd je van pit? Voeg dan wat grof gesneden bosuitjes toe!

Je kunt het recept hier vinden.

Tip: Check ook 5x couscous met kip voor nog meer inspiratie!

Nog meer salades met kip?

Staat je favoriet er niet tussen? Geen zorgen. We hebben nog veel meer lekkere gerechten met kip voor je ontwikkeld. Van poké bowls met avocado tot een snelle fried rice of echt comfort food voor in het weekend. Stuk voor stuk lekker, gezond en eenvoudig te bereiden. Zonder gedoe op je bord. Bekijk dus snel al onze kip recepten en laat je inspireren!

Lees verder

Misschien vind je deze blogs ook wel leuk om te lezen: