Dit zijn onze 7 lekkerste Spaanse gerechten

09 april 2021 – Leestijd 3 minuten
Pittige Pronto Paella kip en peultjes

Spaans eten doet je misschien denken aan die ene vakantie aan de Costa Brava, maar het is ook gewoon heel lekker … en gezond! Want in de Spaanse keuken staat versheid voorop. Er wordt veel gekookt met verse groenten, verse kruiden en vers vlees of verse vis. Bovendien kennen ze in Spanje een heel gevarieerd eetpatroon. Er zijn heel veel verschillende Spaanse gerechten. En vandaag delen we onze favorieten met je!

Onze lekkerste Spaanse gerechten

Natuurlijk, we kennen allemaal patatas bravas en tapas. En anders gaan we wel voor een bordje gazpacho of doen we ons tegoed aan churros of olijven met een stukje manchego kaas. Maar er is nog veel meer lekker Spaans eten! Check onderstaande recepten maar, laat je lekker inspireren en zet die sangria maar vast koud!

Paella met vis en garnalen

Paella is natuurlijk één van die typische Spaanse gerechten die iedereen wel kent, maar misschien nog niet zo vaak zelf maakt. Zonde, want het is makkelijker dan je denkt! Deze paella met vis en garnalen is een echte klassieker die je in een half uurtje al op tafel hebt staan. Zonder gedoe. Beloofd.

Meer weten over paella’s? Lees dan ook Paella maken: over rijst, kruiden & bereiding!

Eieren in Mediterrane groentesaus (vegetarisch)

Deze eieren in Mediterrane groentesaus

Eieren in Mediterrane groentesaus
Eieren in Mediterrane groentesaus

is perfect voor je meatless monday. In dit vegetarische recept maken we gebruik van extra veel groenten als venkel, rode paprika, courgette en tomaten. Daar doen we nog een paar eieren bij en we serveren het met Lassie Zilvervliesrijst + Quinoa en Granen. Zo krijg je toch voldoende eiwitten binnen!

Spaanse rijst met chorizo en paprika

Zeg je Spanje, dan zeg je chorizo. De bekende worst zit bom- en bomvol smaak, dus het is niet gek dat er veel Spaanse gerechten mee gekookt worden. Bijvoorbeeld deze Spaanse rijst met chorizo en paprika. Een snelle rijstschotel met onder andere ook saffraan, paprikapoeder, olijven en peterselie. Spaanser dan dit wordt het niet.

Pittige paella met kip en peultjes

Van onze lekkerste Spaanse gerechten met kip is deze pittige paella met kip en peultjes duidelijk onze favoriet. Een echt bordje zomers comfort food, maar dan wel met lekker veel groente. Bovendien is het een fijn eenpansgerecht, waardoor je minder hoeft af te wassen en nog langer van het lekkere weer kunt genieten!

Spaanse rijstsalade

Deze Spaanse rijstsalade is lekker, gezond én laag in calorieën. Perfect voor je summer body of als je gewoon even lekker licht wilt eten. Maak er gerust extra veel van, want je kunt ‘m de volgende dag ook prima eten als lunchgerecht. Het is dan vooral lekker met wat knapperige rucola!

Fan van salades? Lees dan ook 12 rijstsalade recepten om de zomer mee door te komen voor nog meer inspiratie!

Rijstempanada’s

Empanada’s zijn ook typische Spaanse gerechten die je misschien wel kent van de tapasbar. Daar worden namelijk vaak kleine empanadilla’s gemaakt. Deze feestelijke rijstempanada’s zijn echter een stuk groter en kun je ook eten als lunchhapje of voorgerecht. Of gewoon als stevige snack bij de borrel.

Rijstempenada's
Rijstempenada's

Paella met spinazie, rozijnen en kikkererwten (vegan)

We sluiten dit lijstje met onze lekkerste Spaanse gerechten natuurlijk af met nóg een paella. Hoe kan het ook anders. Het is het nummer 1 gerecht uit Spanje en je kunt er alle kanten mee op. Met vlees, vis of zelfs vegan zoals in deze paella met spinazie, kikkererwten en rozijnen. Een lekker, gezond en makkelijk gerecht!

Nog meer bijzondere Spaanse gerechten?

Wil je nog meer Spaanse gerechten proberen? Geen probleem. We hebben ook ál onze lekkerste recepten uit Spanje voor je op een rijtje gezet. Een grote verzameling met nog meer paella’s, nog meer chorizo en nog meer lekker eten. Je vindt ze hier!