10 Zomerse Recepten - Quick & Easy

05 maart 2023 – Leestijd 5 minuten
Zomerse gerechten

Yes! Trek je bikini of zwembroek maar uit de kast, zet je zonnebril op en ga naar buiten, want het is zomer! En daar horen natuurlijk ook een heleboel zomerse gerechten bij. Lekker licht, een beetje fris of te maken op de BBQ. Met deze 10 snelle en makkelijke zomerse recepten zet je in no-time een lekkere maaltijd op tafel. Zonder gedoe, want dan heb je meer tijd om te genieten van het warme weer.

Benieuwd? Check hieronder onze favoriete zomerse recepten en laat je lekker inspireren!

Frisse salade met quinoa en gerookte kip

Met ons recept voor quinoasalade met gerookte kip tover je de zomer op je bord. De koningin van de zomerse recepten. In nog geen kwartiertje heb je een zomerse salade van frisse tomaten, zachte veldsla, zoete mango en crunchy pecannoten gemaakt. Oh, en vergeet die gerookte kip niet. Een complete maaltijd met alles dat je nodig hebt voor een lange, zwoele avond.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk ook onze 12 rijstsalades om de zomer mee door te komen.

Kipsaté met nasi

Zeg je zomer, dan zeg je grillen. Bij voorkeur op de barbecue. En zeg nou zelf, wat is er lekker dan een vers gegrild kipsateetje? Precies. Daar komt maar weinig bij in de buurt. En daarom hebben we er in het recept voor nasi goreng met tomaat en kipsaté een volledige maaltijd van gemaakt. Met frisse, knapperige taugé en op een bedje van gekruide rijst. Lekker met kroepoek, atjar en natuurlijk een zelfgemaakte satésaus!

zomerse recepten

In het blog zelf nasi maken: simpel & snel lees je hoe zelf heerlijke nasi gerechten kunt maken met de ingrediënten die jij lekker vindt!

Couscous met gestoofde zomergroenten (vegetarisch)

Zomerse recepten kunnen niet zonder zomergroenten. In het seizoen, dus vers van het land en zo op je bord. Nou ja, zo … we stoven ze natuurlijk wel eerst even in deze couscous met gestoofde zomergroenten en labne. De Turkse yoghurt geeft dit zomerse gerecht een lekker frisse touch en met de geroosterde zaden- en pittenmix heb je niet eens door dat dit gerecht vegetarisch is.

Wist je trouwens al dat al onze favoriete Marokkaanse gerechten ook heerlijke, zomerse recepten zijn?

Pittige Thaise kippensoep

Spice up your summer met deze pittige Thaise kippensoep! Of met garnalen. Waar je maar zin in hebt. Het is lekker lichte soep met de kruidige, rode currypasta, frisse paprika’s en nóg frisse kokosmelk. Serveer het met pandanrijst (met extra vezels) en je houdt er nog lang een verzadigd gevoel aan over. Zo blijft je summer body waar je zo hard voor hebt gewerkt in shape. Ook wel prettig!

Andere soep proberen? Check dan hier al onze soep recepten!

Paella met zalm, venkel en zeekraal

Zet vanavond eens een lekker Spaans gerecht op tafel! Deze paella met zalm, venkel en zeekraal is één van die zomerse recepten waar je simpelweg niet omheen kunt als je een lijstje maakt met lekkere zomerse gerechten. En in deze variant gebruiken we Pronto Paella, dus je kunt vaak binnen een kwartiertje al aan tafel. Lekker na een drukke werkdag, want je waant jezelf zo aan de Costa Brava.

Andere paella maken? Lees meer over welke rijst je moet gebruiken, over de kruiden en over de bereiding!

Risotto met gamba’s, spinazie en tomaat

Liever op vakantie in Italië? Daar weten we ook wel wat op. Deze risotto met gamba’s, spinazie en tomaat is namelijk een klassieker onder de Italiaanse zomerse recepten en kun je heel makkelijk zelf maken. In ongeveer een half uurtje heb je een bordje smeuïgheid op tafel staan. Schenk er een lekker wit wijntje bij en je hebt een romantisch diner voor twee. Of voor meer. Want met dit recept maak je ook gegarandeerd indruk op eventuele gasten!

Moeilijk? Helemaal niet, want risotto maken doe je al in deze 6 simpele stappen.

Orzo met knapperige romainesalade

We hebben bij Lassie ook zomerse recepten met pasta ontwikkeld. Of eigenlijk, met orzo. Dat is pasta, maar dan in rijstvorm. Eén van onze favorieten is deze orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing. Een heerlijk salade, vol van smaak en met een lekkere frisse touch danzkij de appel en caesardressing. Precies waar je zin in hebt op een warme zomerdag. Probeer het eens en laat je verrassen!

zomerse recepten

Meer weten over orzo? Lees dan ons blog Orzo: rijst of pasta? Over koken, voedingswaarde & recepten!

Mexicaanse burritobowl (kidsproef)

Het is tijd om écht te gaan zweten. Met dit kindvriendelijke gerecht uit de Mexicaanse keuken maak je namelijk heerlijke burrito’s … maar dan een in bowl! De Mexicaanse burritobowl serveer je namelijk niet in een wrap, maar in een kommetje met rijst. Lekker met ijsbergsla, guacamole en een limoentje voor de frisheid. Ouders kunnen natuurlijk altijd een (ingelegd) jalapeñopepertje toevoegen en het is al klaar in ongeveer een kwartiertje. Arriba!

Nog meer simpele, lekkere en zomerse recepten voor als er kinderen mee eten? Check dan onze kidsproef recepten!

Zomerse rode bietensalade met kabeljauw

Als we het hebben over simpele en makkelijke zomerse recepten, dan hebben we het eigenlijk gewoon over het recept voor kabeljauw met rode bietensalade en dille-yoghurt. Een lichte maaltijd waar de frisheid vanaf spat. De mix van voorgekookte bietjes, rodewijnazijn, kappertjes, Griekse yoghurt en verse dille geven je een friszure kick waarmee je zelfs de hoogste temperaturen weer kunt weerstaan. En natuurlijk ook gewoon heel lekker!

Hier vind je nog meer recepten met bietjes.

De ultieme zomerse recepten: desserts!

Heb je één (of meerdere) van bovenstaande zomerse recepten geprobeerd? Beloon je dan met een heerlijk fris toetje: zomerrijst met rood fruit. Lekker luchtig én lekker zoet. Een heerlijk dessert waarmee je je smaakpapillen reset. Koud is dit gerecht het lekkerst dus je moet hem wel ruim van tevoren maken en af laten koelen in de koelkast … maar dat is ‘ie meer dan waard!

zomerse recepten

Trek in een ijsje of zin in een ander nagerecht? Bekijk dan al onze verrukkelijke rijstdesserts!