2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x vegetarische eenpansgerechten

21 sep. 2023 – Leestijd 3 min

Speciaal voor veggielovers en vegetariërs: 10 heerlijke vegetarische eenpansgerechten. Want ook als je vega eet, heb je niet altijd zin om af te wassen.

599 Voorgestoomde Couscous Voorgestoomde couscous bietjes salie walnoot burrata

1. Citroenrisotto met tuinbonen

Vega risotto’s zijn misschien wel de ultieme vegetarische eenpansgerechten. Smaakmakers, groenten en rijst … ze gaan allemaal in dezelfde pan. Nog wat bouillon erbij, af en toe een beetje roeren en je hebt zo een lekker smeuïg gerecht op tafel staan. Keertje proberen? Wij raden je zeker deze frisse citroenrisotto aan!

2. Paella met vis en garnalen

Nog een mediterrane klassieker die je in één pan kunt maken: paella! Traditioneel natuurlijk met vlees of vis, maar je maakt paella’s net zo makkelijk vegetarisch. Kikkererwten doen het er bijvoorbeeld heel goed in. Dat bewijst deze paella met spinazie, rozijnen en kikkererwten wel. Lekker met wat geschaafde amandelen erover!

3. Pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas

Deze pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas maak je met onze voorgestoomde couscous. Die is al klaar dus dat scheelt weer een pan. Je hebt voor dit recept alleen een kom nodig om de couscous in te mengen met harissa, kidneybonen en tomatentapenade. Bestrooi je bordje met ui en feta en je kan meteen aan tafel!

4. Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes

Ook met onze Minuutje basmatirijst maak je snel een paar vegetarische eenpansgerechten. Deze Minuutje basmatirijst met teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes, bijvoorbeeld. Hiervoor heb je alleen een grote pan of wok nodig om de groenten en wokstukjes in te bereiden. De rijst maak je gewoon klaar in magnetron!

5. Perzische rijst met linzen, granaatappel en amandelen

Ga vanavond eens op een Midden-Oosterse tour en maak deze Perzische rijst met linzen, granaatappel en amandelen. Een lekker kruidig gerecht met crunchy nootjes en een zoete touch van de granaatappelpitjes. Perfect voor in de zomer, maar met onder andere de kaneel, wortel en ui ook heerlijk in de winter. Ideaal om in je repertoire te hebben!

6. Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten

Met onze voorgestoomde rijst kun je ook van Thaise curry’s vegetarische eenpansgerechten maken. Zo maken we bij Lassie graag deze Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten. Terwijl we hier de pompoen, sugarsnaps en tomaten rustig koken in de currysaus, verwarmen we de voorgestoomde pandanrijst namelijk gewoon in de magnetron!

7. Salade caprese met orzo

Ook sommige salades zijn soms vegetarische eenpansgerechten. Neem bijvoorbeeld ons recept voor een salade caprese met orzo. Je hebt hiervoor alleen een pannetje nodig om de orzo in te koken. De rest van de ingrediënten (cherrytomaatjes, mozzarella, basilicum en groene pesto) kun je rechtstreeks in een schaal of grote bak doen!

8. Panklaar zilvervliesrijst met paddenstoelen en spinazie

Fried rice. Ontzettend lekker, maar ook heel handig. Want met gebakken rijst maak je in een handomdraai vegetarische eenpansgerechten met lekker veel groenten. Alleen je hebt niet altijd rijst van een dag oud in je koelkast staan. In dat geval kun je onze panklare rijst gebruiken om bijvoorbeeld deze panklare zilvervliesrijst met paddenstoelen en spinazie te maken!

9. Voorgestoomde couscous met bietjes, salie, walnoot en burrata

Geen tijd om te koken? Probeer dan eens onze voorgestoomde couscous met bietjes, salie, walnoot en burrata. Dit snelle gerecht is namelijk in een kwartiertje klaar en maak je gewoon in één pan. Zonder gedoe dus. Kun je zo weer op weg naar de gym of naar de voetbaltraining van je kids!

10. Orzo met champignons, spinazie en zongedroogde tomaat

Dat risotto’s fijne vegetarische eenpansgerechten zijn, wist je al. Maar wist je ook dat je risotto kunt maken van orzo? Orzotto noemen we dat dan. En deze orzo met champignons, spinazie en zongedroogde tomaat van Living The Green Life is zo’n recept voor orzotto. Maar dan wel vegetarisch. Helemaal vegan zelfs!

Tip: Lees ook Orzotto: 5x risotto van orzo!

Nog meer vegetarische eenpansgerechten?

Bekijk dan al onze recepten en gebruik de filter om snel alle vegetarische eenpansgerechten te zien!