2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x salade voor bij de bbq

18 mrt. 2024 – Leestijd 3 min

Stukkie vlees op de barbecue? Een vispakketje of een groentespies? Daar past vast wel een frisse salade bij. Check daarom snel deze recepten en ontdek je favoriete salade voor bij de bbq. Gezond, lekker en simpel te maken!

538 Voorgestoomde Bulgur Coleslaw bulgur veggie nuggets
Zilvervliesrijst Quinoa Granen Entrecote Van De Barbecue Met Frisse Rijstsalade

1. Frisse rijstsalade

Of eigenlijk: frisse zilvervliesrijst + quinoa en granensalade. Want deze frisse salade met ras el hanout, tomaten, gele paprika en verse kruiden maak je namelijk op basis van Lassie Zilvervliesrijst + Quinoa en Granen. Een stevige en verantwoorde basis voor een salade dus. Vooral lekker bij een dikke entrecote!

Naar recept

Parel Couscous Kruidige Chopped Salad Basilicum

2. Kruidige chopped salad met parelcouscous

Deze kruidige chopped salad met parelcouscous is misschien wel onze favoriete salade voor bij de bbq. Hij zit met tomaten, komkommer, spitskool én bospenen namelijk bomvol frisse groenten. De verse basilicum en fetakaas (optioneel) geven daarbij wat extra smaak en de parelcouscous zorgt voor een fijne bite. Wat wil je nog meer?

Naar recept

Zilvervliesrijst Spelt Quinoa Salade Van Biet Wortel En Zilvervliesspeltmix

3. Salade van biet, wortel en zilverviesspeltmix

Deze salade van biet, wortel en zilvervliesspeltmix doet het goed als koud buffetgerecht, maar kan je natuurlijk ook gewoon gebruiken als salade voor bij de bbq. Omdat we de rijstmix hier cranberrysap koken, heeft deze salade namelijk een fris zoetje dat perfect past bij een kruidig stukje vlees. Of vis natuurlijk!

Naar recept

Toverrijst Kortkokende Linzen Kleurige Paprikasalsa

4. Kleurrijke paprikasalsa met rijst en linzen

Het leuke van deze kleurrijke paprikasalsa met rijst en linzen is dat je zelf op kunt scheppen waar je zin in hebt. Wat meer rijst? Ga je gang. Wat extra groenten? Pak lekker wat meer van die frisse paprikasalsa of snoep een beetje van de linzen. Zo maakt iedereen aan tafel zijn of haar favoriete combi.

Naar recept

Quinoa Builtje Quinoasalade Met Courgette En Tomaat

5. Quinoasalade met courgette en tomaat

Deze quinoasalade met courgette en tomaat kun je eenvoudig van tevoren bereiden en bewaren in de koelkast. Daarmee hoef je ‘s avonds niet nog aan de slag in de keuken. Wel zo fijn, want je bent natuurlijk al druk genoeg met bbq-en. Let op: dit recept is voor één persoon dus vergeet niet om de hoeveelheden minimaal te verdubbelen!

Naar recept

538 Voorgestoomde Bulgur Coleslaw bulgur veggie nuggets

6. Coleslaw met gegrilde avocado

Daar is ‘ie dan. De ideale salade voor bij de bbq: coleslaw. Een echte Amerikaanse klassieker met fijngesneden kool en wortel in een volle dressing van mayonaise, mosterd en witte wijnazijn. Lekker bij elk stukje vlees of vis. Of maak er met bijvoorbeeld gegrilde avocado, bulgur en veggienuggets een compleet gerecht mee!

Naar recept

4 Toverrijst Italiaanse rijstsalade nieuw

7. Italiaanse rijstsalade

Ook deze Italiaanse rijstsalade doet het goed als salade bij de bbq. Het is namelijk een lekkere en simpele salade met de klassieke combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Deze bekende Italiaanse tricolore in frisse dressing past perfect bij een kruidige chicken wings of een stevige biefstuk!

Naar recept

Quinoa Quinoasalade Met Avocado En Paprika

8. Quinoasalade met avocado en paprika

Zachte avocado. Knapperige paprika’s. Zoete cherrytomaatjes en de frisse smaak van een beetje citroen- of limoensap. Deze quinoasalade met avocado en paprika heeft het allemaal en dat maakt ‘m zo goed als salade voor bij de bbq. Bovendien is ‘ie de volgende dag ook nog lekker als lunch. Vooral op een wrap. Moet je wel wat overhouden natuurlijk…

Naar recept

Frisse orzo avocadosalade tomaatjes fetadressing

9. Frisse orzo-avocadosalade met tomaatjes en fetadressing

Deze frisse orzosalade is een soort pastasalade, maar dan net even anders. Al is het maar door de bijzondere dressing van yoghurt en feta. Daarmee geef je deze salade namelijk een Griekse touch. Zeker als je ook nog wat kalamata-olijven over de salade verdeeld. Lekker met een mix van gestoofde tomaatjes, komkommer en een crunchy slamix!

Naar recept

550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas

10. Couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas

Weinig tijd om nog een salade voor bij de bbq in elkaar te draaien? Geen nood. Deze couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas staat in 10 minuten op tafel en zit dankzij de harissa en feta gewoon boordevol smaak. Bovendien ziet ‘ie er ook nog eens heel feestelijk. Lekker met gegrilde kipfilet of aubergine!

Naar recept

Nog meer salades voor bij de bbq?

Hebben we voor je. Zet bijvoorbeeld eens dit tabouleh recept op tafel, ga voor een lekkere en simpele bulgursalade met komkommer en paprika of laat je inspireren door deze 10 vegetarische salade recepten. Daar is altijd wel een salade voor bij de bbq te vinden die perfect past bij die spareribs, picanha of bavette!