2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

7 vegetarische BBQ recepten

4 mei 2023 – Leestijd 3 min

Ben je vegetarisch? Krijg je vegetariërs op bezoek? Of eet je gewoon een dagje vega? Met deze 7 vegetarische BBQ recepten zet je altijd iets lekkers op tafel. Stuk voor stuk complete gerechten boordevol groenten en op een gezonde basis van granen. Het hele pakket. Bekijk ze allemaal en laat je verrassen!

538 Voorgestoomde Bulgur Coleslaw bulgur veggie nuggets
666 Toverrijst Gevulde aubergine gerookte tomatenrijst geitenkaas tijm

1. Gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm

Onze gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm is één van die vegetarische recepten die gewoon altijd een succes is. De kruidige rijst vormt namelijk een hemelse combinatie met de frisse, zachte geitenkaas. Die moet je wel lekker vinden. En ook niet onbelangrijk: je kunt dit gerecht helemaal van tevoren bereiden. Hoef je ‘m alleen nog maar even op de barbecue te zetten als het moment daar is!

538 Voorgestoomde Bulgur Coleslaw bulgur veggie nuggets

2. Coleslaw met gegrilde avocado en veggie nuggets

BBQ en coleslaw zijn twee handen op één buik. En dus maken we er dan ook graag een heel gerecht mee: coleslaw met gegrilde avocado en veggie nuggets. Lekker met de bite van vlees en geserveerd op een bedje van bulgur om er hele maaltijd van te maken. Daarbij laat je je met die gegrilde avocado ook meteen van je meest culinaire kant zien. Smoky en romig in één. Daar scoor je punten mee.

682 Lassie Minuutje Toverrijst Vegetarische kipsaté met pindasaus en boontjes

3. Vegetarische kipsaté met pindasaus en boontjes

Ook bij een vegetarische BBQ mogen spiesjes natuurlijk niet ontbreken. En zeg nou zelf, welke spiesjes zijn er lekker dan een kipsaté? Precies. Probeer daarom ook eens deze vegetarische kipsaté met pindasaus en boontjes. Met onze Lassie Minuutje Toverrijst uit de magnetron en een pannetje met boontjes op de BBQ allemaal lekker eenvoudig te maken. Want ook simpel eten kan heel lekker zijn.

664 Voorgestoomde Quinoa Gepofte biet BBQ feta honing quinoacrumble

4. Gepofte biet van de BBQ met feta en honing-quinoacrumble

Onze gepofte biet van de BBQ met feta en honing-quinoacrumble klinkt als een heel luxe vegetarisch BBQ recept. Alsof het uit één of ander hip restaurant komt. En eerlijk is eerlijk, zo ziet het er ook uit. Maar eigenlijk is ‘ie gewoon heel eenvoudig te maken. Je hebt er bovendien helemaal niet zoveel voor nodig. Wel wat geduld trouwens, want je moet de bieten zeker 45-60 minuten poffen … maar dat is het dubbel en dwars waard!

581 Parelcouscous Parelcouscoussalade geroosterde zoete aardappel mozzarella

5. Parelcouscoussalade met geroosterde zoete aardappel en mozzarella

Geroosterde zoete aardappel doet het altijd goed. Ook in vegetarische BBQ recepten. Wij maken er dan graag een zomerse salade mee. Bijvoorbeeld deze parelcouscoussalade met geroosterde zoete aardappel en mozzarella. Een ideaal gerecht voor als het buiten ruim 25 graden is, want dit gerecht is licht, lekker fris en gewoon te maken op de barbecue in plaats van de oven. Hoef je niet in een hete keuken te staan!

Zilvervliesrijst Met Sorghum En Wilde Rijst Rijstsalade Met Aubergine En Pindadressing

6. Rijstsalade met aubergine en pinda’s

Nog een salade? Zeker weten! Want je kunt ook heel goed een salade maken met gegrilde groenten als aubergine. Dat bewijst ons recept voor rijstsalade met aubergine en pinda’s wel. Een lekker knapperige salade met krokante nootjes in een pittige dressing van o.a. harissa en sinaasappelsap. Ook lekker met cashewnootjes of met courgette in plaats van aubergine!

Tip: Check ook deze 12 rijstsalade recepten voor nog meer inspiratie!

Zilvervliesrijst Portobello Met Tomaten Zilvervliesrijst

7. Portobello met tomaten-zilvervliesrijst

We eindigen deze lijst met vegetarische BBQ recepten zoals we begonnen zijn: met tomatenrijst. Dit keer gebruiken we de rijst alleen om portobello’s te vullen en ruilen we de grillpan in voor de BBQ. Kan prima. De hazelnoten geven daarbij een fijne crunch en een bosuitje in ringetjes zorgt voor de frisheid. Dat maakt deze portobello met tomaten-zilvervliesrijst een echt feestje op je bord.

Meer inspiratie?

Staat je favoriet er niet tussen? Of ben je geïnspireerd geraakt door deze vegetarische BBQ recepten en wil je meer lezen? Check dan ook deze 15 lekkere recepten met zomergroenten of bekijk deze 10 snelle en makkelijke vegan recepten. Altijd goed!