2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x fitness voeding (makkelijk & snel)

12 apr. 2024 – Leestijd 4 min

Wil je wat meer spieren kweken in de gym? Of duik je de sportschool in om wat af te vallen? Als je regelmatig sport, hebben je spieren extra voedingsstoffen om te herstellen. Daarom zetten we hier 10 recepten met echte fitness voeding voor je op een rijtje.

145 Toverrijst Builtje Schotel witte rijst tonijn bonen paprika nieuw

Wat is de beste fitness voeding?

Fitness voeding is voornamelijk eiwitrijk. Je spieren hebben namelijk proteïne nodig om te herstellen en te kunnen groeien. Maar onderschat ook de koolhydraten niet. Die geven je de energie die je nodig hebt om überhaupt die zware gewichten op te kunnen tillen. En ook niet onbelangrijk: goede fitness voeding is makkelijk te maken en snel klaar. Want je hebt natuurlijk geen zin om na je workout nog uren in de keuken te staan!

10x snelle en makkelijke fitness voeding

Stuk voor stuk lekker, gezond en bomvol eiwitten.

688 Lassie Voorgestoomde Quinoa quinoa smoothiebowl met een kwarkswirl en blauwe bessen

Quinoa smoothiebowl met kwark en blauwe bessen

Ga je vandaag sporten? Of ben je vroeg opgestaan en heb je er al een training op zitten? Trakteer jezelf dan op een lekker en eiwitrijk ontbijt. Met quinoa, amandelen, hennepzaad én kwark (of plantaardige yoghurt) krijg je meer dan voldoende eiwitten binnen.

Bekijk het recept

Stazak Pandan Naturel Stoofpotje Van Kip Metpeterselie Roomsaus

Kiphaasjes met peterselie-roomsaus

Zeg je fitness voeding, dan zeg je kip met broccoli en rijst. Bij Lassie geven we daar net even een lekkere twist aan. In dit recept gebruiken we namelijk kiphaasjes en bimi in plaats van kipfilet en broccoli. Inclusief wat hazelnoten. Daarmee zorg je voor maar liefst 43 gram eiwitten per portie!

Bekijk het recept of check voor nog meer inspiratie 15x rijst met kip (en groenten)

17 Panklaar Toverrijst Snelle citroenrijst met zalm en doperwtjes nieuw

Snelle citroenrijst met zalm en doperwtjes

Ook vette vis is goed krachtvoer. Zalm bevat namelijk veel proteïne, maar ook veel omega-3-vetzuren die goed zijn voor je hart. Dus kom je helemaal uitgeput thuis na die zware trainingssessie? Zet dan eens deze snelle citroenrijst met zalm en doperwtjes op tafel. Ook lekker met gerookte forel!

Naar het recept

593 Voorgestoomde quinoa Linzenquinoa champignons avocado eitje

Linzenquinoa met champignons, avocado en ‘n eitje

Dagje geen vlees of vis? Maak dan eens deze linzenquinoa met champignons, avocado en een gekookt eitje. Een gerecht met iets minder koolhydraten, maar wel met relatief veel eiwitten en vezels waar je lekker lang vol van blijft zitten. Handig bij het afvallen (of droogtrainen)!

Naar het recept

597 Voorgestoomde bulgur Voorgestoomde bulgur wittebonen tomatensaus chorizo amandel

Bulgur met witte bonen in tomatensaus, chorizo en amandel

Veel noten bevatten ongeveer net zoveel eiwitten als vlees. Maar met ruim 21 gram eiwitten per 100 gram is de amandel de onbetwiste nummer één onder de eiwitrijke noten. Een goede fitness snack dus, maar ook lekker om mee te koken. Check deze bulgur met witte bonen in tomatensaus en chorizo maar!

Naar het recept

571 Basmatirijst Basmatirijst Surinaams rundvlees snijbonen

Surinaams rundvlees met snijbonen en basmatirijst

In nog geen 20 minuutjes heb je dit heerlijke bordje met Surinaams rundvlees, snijbonen en basmatirijst op tafel staan. Je maakt dit recept van Jennifer Jessica met rosbieflapjes. Net als biefstuk is dat mager vlees. Daardoor is dit gerecht hoog in eiwitten en laag in calorieën en vetten.

Naar het recept

544 Nasi Goreng Simpele nasi goreng met ham en gebakken spiegeleitje

Simpele nasi goreng met ham en gebakken ei

Makkelijk koken kan ook heel lekker zijn. En gezond. Dat bewijst deze simpele nasi goreng met ham en gebakken spiegelei wel. Die draai je met onze voorgekruide nasi zo in elkaar en kun je met atjar tjampoer, satésaus en sambal zo lekker maken als je wil. Kortom, echte fitness voeding om van te genieten.

Naar het recept

Stazak Basmati Kokos Citroengras Madras Curry Metchampignons En Sojaboontjes

Madras curry met champignons en sojabonen

Kikkererwten, kidneybonen en andere peulvruchten zijn allemaal kleine pakketjes vol proteïne. Sojaboontjes (ook wel edamame) spannen daarbij kroon. Ideaal dus voor in een vegetarische maaltijd als deze madras curry met champignons en bosuien. Tip: serveer met cashewnoten voor de extra eiwitten!

Naar het recept

145 Toverrijst Builtje Schotel witte rijst tonijn bonen paprika nieuw

Rijstschotel met tonijn en paprika

Niet voor niets noemen ze tonijn ook wel de kip van de zee. Het is namelijk mager en zit propvol eiwit. Bovendien is tonijn uit blik goedkoop en kun je het lang bewaren. Altijd handig om in je voorraadkast te hebben dus. Kun je dan mooi deze rijstschotel met tonijn en paprika mee maken!.

Naar het recept

Panklaar Toverrijst Shoarmareepjes En Courgette

Shoarma en courgette met gekruide Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is ook echte fitness voeding. En niet alleen voor je ontbijt. Je kunt het ook gebruiken als gezonde, eiwitrijke saus bij dit recept voor shoarma en courgette met panklare Toverrijst. Met 35 gram eiwitten per portie een ideaal bordje comfort food voor op de vrijdagavond!

Naar het recept

Meer lezen over fitness voeding?

Wil je bijvoorbeeld nog je PR in de gym verbeteren? Lees dan Wat moet je eten voor het sporten?.Of wil je juist sneller herstellen, zodat je weer het maximale uit de volgende workout kan halen? Check dan wat je het best kunt eten na het sporten. Daar vind je ook lekkere en gezonde fitness voeding!