2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x gezonde sportmaaltijd recepten

1 jun. 2023 – Leestijd 3 min

Spieren kweken? Of wat afvallen? Deze 10 lekkere en gezonde sportmaaltijd recepten kun je eenvoudig thuis zelf maken. Snel en zonder gedoe. Het ideale eten voor na je workout!

688 Lassie Voorgestoomde Quinoa quinoa smoothiebowl met een kwarkswirl en blauwe bessen

1. Orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing

First up, onze orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing. Een salade van slechts 515 kcal met lekker veel groenten, fruit en meer dan voldoende eiwitten (28g). Bovendien kun je deze gezonde variant van de bekende caesar salad ook goed meal preppen en meenemen naar de gym!

2. Oosterse biefstuk met bimi en zilvervliesrijst

Onze Oosterse biefstuk met bimi en zilvervliesrijst heeft alles wat je nodig hebt voor een goed herstel én zet je vaak al binnen 20 minuten op tafel. Dat maakt het één van die handige sportmaaltijd recepten om te maken wanneer je na je workout helemaal kapot bent en geen zin meer hebt om lang in de keuken te staan!

623 Toverrijst Zoetzure tofu champignons sesam Variatie klassieker

3. Zoetzure tofu met champignons en sesam

Ons recepten voor zoetzure tofu met champignons en sesam is één van onze favoriete vegetarische sportmaaltijd recepten. Dit gerecht zit namelijk bomvol groente en smaak, terwijl het ook de nodige eiwitten levert. Daar leef je helemaal weer van op als je uitgeblust thuis komt. Gegarandeerd.

4. Toverrijst met kabeljauw en broccoli

Wil je droogtrainen? Maak dan eens deze Toverrijst met kabeljauw en broccoli. Met deze gezonde sportmaaltijd krijg je namelijk 33 gram eiwitten en maar 11 gram vet binnen. En ook handig: de oven doet het meeste werk. Je hoeft zelf alleen maar rijst en broccoli te koken. Dat moet wel lukken. Toch?

Basmatirijst Gebakken Kerrie Kiphaasjes Met Paksoi En Saté Saus

5. Kerrie-kiphaasjes met paksoi en satésaus

Eten de kinderen ook mee? Zet vanavond dan deze kerrie-kiphaasjes met paksoi en satésaus! Een family friendly gerecht met groene groenten als paksoi en sugarsnaps, kruidige kerrie-kip, crunchy kiemgroenten en een heerlijke satésaus om het helemaal af te maken. Succes gegarandeerd.

6. Rijstschotel met tonijn en paprika

Met maar liefst 49 gram eiwitten is deze rijstschotel met tonijn en paprika een echte eiwitbom. Perfect dus voor als je aan de slag bent geweest met die zware gewichten. En ook kun je ‘m makkelijk van tevoren bereiden en in een bakje meenemen naar de sportschool of als lunch naar je werk (voor als je ‘s ochtends sport).

Quinoamix Zwartebonenstoofpot

7. Zwartebonenstoof met quinoamix

Quinoa levert eiwitten met alle essentiële aminozuren. Dat maakt het een ideaal goedje voor in vegetarische sportmaaltijd recepten. We maken dan ook graag deze zwartebonenstoof met quinoamix als we op meatless monday de gym in zijn gedoken. Maar dit gerecht is natuurlijk ook lekker op alle andere dagen van de week!

8. Surinaamse massala kip met spinazie en gele rijst

Wil je deze zomer helemaal afgetraind op het strand staan? Dan moet je eens deze Surinaamse massala kip met spinazie en gele rijst

proberen. Met maar 465 kilocalorieën, 9 gram vet (!) en 30 gram eiwit is het misschien wel één van onze beste sportmaaltijd recepten. Lekker met een rood pepertje erbij!


551 Voorgestoomde Bulgur Groene bulgur salade met gerookte zalm en avocadodressing

9. Bulgursalade met gerookte zalm en avocadodressing

Vette vis en avocado. Dat klinkt niet echt goed om af te vallen. Toch is deze groene bulgursalade met gerookte zalm en avocado daar juist goed voor. Het levert namelijk veel eiwitten (32 gram) en voedingsvezels (14) waardoor je er lekker lang vol van zit. Hoef je de hele avond niet meer te snacken!

10. Quinoa smoothiebowl

Tot slot: onze quinoa smoothiebowl met kwarkswirl en blauwe bessen. Eén van onze favoriete gezonde sportmaaltijd recepten voor ‘s ochtends als ontbijt. En geen zorgen. Je hoeft echt niet nóg eerder op te staan om de quinoa te koken. We maken ‘m gewoon met onze voorgestoomde quinoa. Die is namelijk al kant-en-klaar!

Tip: Wil je weten wat je het best kunt eten voor je workout? Lees dan Wat moet je eten voor het sporten?